Originally Posted by
The_Mechanic
Bir oyuncu exp kasacaksa o partide Prieste ihtiyaç vardır. Priest yoksa o partiden hayır gelmez. Magelerde exp kasacaksa yanlarına 1 priest yetmiyorsa 1 priest daha alacaklar. Explerini kasacaklar.
Bugün bir priest genieyi açtığında ayarlamalarını yaptığında içinde bulunduğu partyi canavara genie sayesinde öldürtmüyorsa genienin amacı charı a.f.k bırakıp gerçek hayattaki işlerimize devam etmemizi sağlamaktır.
Eğer slota vahşi canavar örn: quest çekiliyorsa burada genie suçlanamaz. O terbiyesizliği yapan oyuncu suçlanır. Slota herhangi bir yabancı canavar çekilmediği sürece genie görevini yapar. Partyi ayakta tutar. Oyun sık sık bakıma girmediği sürece bu 24 saatte olur 1 haftada olur. Belki sizin vaktiniz değerli olmayabilir ama çoğu insanın vakti değerli. Sürekli klavyeyi, parmaklarını acıtana kadar exp kasacağıma genieyi kullanırım. Oyun bunu bana sunuyorsa kullanmak en doğal hakkımdır. Kaldı ki zamanın şartları da oyunu genie yaratmaya itmiştir.
Kimsenin sıfırdan 83 Reb5 charla oyuna başlayalım diye bir derdi yok.
Paramun, Brahman slotlarında kafanın tepesinde bos çıkmaz. Bunu genieden konuya girdiğin için söylüyorum. Eslantta exp nerede kasılır? Paramun, brahman. Ancak hileciler başka slotlarda tek başlarına kasılır.
Zaten bossların çıktığı haritalar ve bölgeler sabittir. Sadece konumları sürekli değişir ve exp kasılan Paramun, Brahman slotlarına bir terbiyesiz çekmediği müddetçe gelmezler. Bunu bilmemeniz ne acı! Bossların çıktığı yerler sabit olmasına rağmen hiçbir zaman her bossun başında 1 party'nin beklediğini görmedim. Keyiflerine göre ister keserler ister towna çekip guardlara kestirirler ya da görmezden gelirler. Çünkü bosslardan çoğu zaman işe yarar item düşmüyor. Zaten buradaki mesele de bosslar değil.
Buradaki asıl mesele exp kasılan slota terbiyesizlerin, hak yiyenlerin yabancı vahşi canavar çekmeleri ve bu sebeple saatlerce hatta günlerce kastıkları expin bir çırpıda silinip gitmesi. Bu soruna odaklanın. Konuyu alakasız başka yerlere çekmeye çalışıyorsunuz.