Page 1 of 6 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 52
    Senior Member
    Class
    Warrior

Slota yabancı canavar çekilmesine son! [Yeni! Slot Bölge sistemi!]

Bu sorunun çözümü basit. Her mobun hareket edebileceği bir alanı olacak. Bu alanın içinde iki bölge daha olacak.

1) Mobun hareket alanı,
    2) Yeşil bölge,
    3) Kırmızı bölge,
    4) Yasak bölge.

1) Mobun hareket alanı
    Bu alanda canavar hareket edebilecektir. Alanın dışına çıkış engellenecek. Haritadaki Yeşil ve Kırmızı bölgeyi kapsar.

2) Yeşil bölge
    Bu alanda moba atak yapılabilecek. Canavarların canı azalabilecek, öldürülebilecekler, kutu ve exp alınabilecektir.

3) Kırmızı bölge
    Canavar bu bölgeye girdiğinde *hızlıca* light feed hızında bölgesine geri dönecektir. Kırmızı bölgeden çıkana kadar atak yapılamayacak, canı azalmayacaktır.

4) Yasak bölge
    Mobun hareket alanı dışında kalan her yer yasak bölge olacaktır. Bu bölgeye canavarın hareket etmesi engellenecek. Eğer olur da bu bölgeye düşerse otomatik olarak ölecekler, kutu ve exp vermeyeceklerdir. Haritadaki Sarı bölgeyi kapsar.

Her harita ve her slot için ayrı ayrı bu bölgeler belirlenmelidir. Resimi El Morad Castle haritasındaki Ape slotlarına göre daha iyi anlaşılabilmesi için temsili olarak hazırladım.

Tüm oyuncular slota yabancı canavar çekilmesinden şikayetçi. Bu soruna çözüm olacağını düşünüyorum. Yönetimin ve oyuncuların konuya ilgi göstermelerini ve desteklemelerini bekliyorum.
    Last edited by The_Mechanic; 11-21-2014 at 11:53 AM.

Senior Member
    Güzel öneri tam olarak dediğin gibi yapılmasada Mob lara özel bir alan olmalı ve kendi bölgelerinden çıkmamalılar.

Senior Member
    Güzel bir öneri.Oyunda çözümlenmeyi bekleyen o kadar sorun var ki buna sıra gelir mi bilemiyorum.

Senior Member ErrorMacro's Avatar
    Yaratıkların agresifliği kaldırılsa bile ilaç olur bu soruna. Her halükarda bu sorunun bir an evvel giderilmesi lazım.
    Güzel öneri.
    Last edited by Zagor_Error; 11-21-2014 at 11:41 AM.
    -We are Many, You are but One!

Senior Member
    Quote Originally Posted by Zagor_Error View Post
    Yaratıkların agresifliği kaldırılsa bile ilaç olur bu soruna.
    Senin dediğin olay daha mantıklı ve kolay aslında.Öneri çok ama çözüm yok.

Banned
    Infractions
    0/1 (15)
    magelerın ozellıkle yenı serverda nasıl exp kasmasını saglayacaksın boyle bır sıstem getırılırse.

bana kalsa exp kasmak olabıldıgınce zor olması gerekıyor. sızın derdınız ac kopx u yada ac genıe yı paramuna sal 24 saat rahat rahat kassın exp. oyunun amacı exp degıl pk demeyın sakın. oyunun amacı pk ama ılla 83 lwl de pk at dıyen yok sana öyle bırsey olsa dırek 83 lwl de acılsın charlar sızde rahatlayın bosa ugrasmayın oyun yonetımıde rahatlasın. lwl farkı olmadan ne anlamı var oyunun.

genıe nın amacı ölümüne a.f.k bırakmak degıldır. o sebeble 2 saatlik dılımler halındedır. genıe ye haftalık aylık paketler eklensın dedık sallayan olmadı oyun yonetımınden yanı genıe nın kopx olmadıgını sadece ve sadece belırlı sure a.f.k bırakman gerektıgınde kullanmanı desteklıyorlar hala. o nedenle paramunda 24 saat a.f.k bırakıp neden yattım ben demenın bır mantıgı yok. 1 hafta a.f.k kalayım oyle exp kasayım kımse karısamasın bana mantıgı yanlıstır. o sekılde exp kasılmaz. o sekılde exp kasılacaksa dedıgım gıbı dırek 83 lvl olsun hatta sımdı yenı sıstem var dırek reb 5 olsun herkes hıc ugrasmayın.

kafanın tepesınde boos cıkar kene yatarsın gelır burda bossların cıktıgı yerler sabıt olsun bosslar eslantta cıktıktan sonra dolasmasın dersın. cıddı cıddı de desteklersın bunu sımdı sen desteklemeden once olacagı soyleyım. bosslar sabıt yerlerde cıkarsa sureklı her bosun cıktıgı yerın basına 1 party koyarlar cıktıkca keserler o bosu hayatında boss goremez olursun sonra.

Banned
    Infractions
    0/1 (15)
    yan gelıp yatarak exp kasma derdıne dusecegınıze eslanttakı slotların duzeltılmesı ıcın ugrassanız daha faydalı olur. 24 saat paramunda pc acıcagına 3 saat ds de basında dur kas daha fazla exp kasarsın. yan gelıp yatarak exp kasmak ıstıyorsanız neden yattım ben expe demeyeceksın. prest dc olur boss cıkar basında veledın bırı slota bısı ceker trade acık unutursun trade atar bırısı potun bıter manan bıter genıe hammerın bıter yatarsın bı sekılde. yan gelıp yatarak exp kasıyorsun zaten zırlamanın alemı yok daha.

benım zamanım yok exp kasacak aksamdan aksama gelıyorum zaten dıyeceksenızde. olay o zaten. oyuncular arası lwl farkı ıtem farkı olmuyacaksa boyle bır oyun ıstıyorsanız gıdın pvp oynayın.

Senior Member
    Class
    Warrior
    Quote Originally Posted by Kerata View Post
    magelerın ozellıkle yenı serverda nasıl exp kasmasını saglayacaksın boyle bır sıstem getırılırse.

bana kalsa exp kasmak olabıldıgınce zor olması gerekıyor. sızın derdınız ac kopx u yada ac genıe yı paramuna sal 24 saat rahat rahat kassın exp. oyunun amacı exp degıl pk demeyın sakın. oyunun amacı pk ama ılla 83 lwl de pk at dıyen yok sana öyle bırsey olsa dırek 83 lwl de acılsın charlar sızde rahatlayın bosa ugrasmayın oyun yonetımıde rahatlasın. lwl farkı olmadan ne anlamı var oyunun.

genıe nın amacı ölümüne a.f.k bırakmak degıldır. o sebeble 2 saatlik dılımler halındedır. genıe ye haftalık aylık paketler eklensın dedık sallayan olmadı oyun yonetımınden yanı genıe nın kopx olmadıgını sadece ve sadece belırlı sure a.f.k bırakman gerektıgınde kullanmanı desteklıyorlar hala. o nedenle paramunda 24 saat a.f.k bırakıp neden yattım ben demenın bır mantıgı yok. 1 hafta a.f.k kalayım oyle exp kasayım kımse karısamasın bana mantıgı yanlıstır. o sekılde exp kasılmaz. o sekılde exp kasılacaksa dedıgım gıbı dırek 83 lvl olsun hatta sımdı yenı sıstem var dırek reb 5 olsun herkes hıc ugrasmayın.

kafanın tepesınde boos cıkar kene yatarsın gelır burda bossların cıktıgı yerler sabıt olsun bosslar eslantta cıktıktan sonra dolasmasın dersın. cıddı cıddı de desteklersın bunu sımdı sen desteklemeden once olacagı soyleyım. bosslar sabıt yerlerde cıkarsa sureklı her bosun cıktıgı yerın basına 1 party koyarlar cıktıkca keserler o bosu hayatında boss goremez olursun sonra.
    Bir oyuncu exp kasacaksa o partide Prieste ihtiyaç vardır. Priest yoksa o partiden hayır gelmez. Magelerde exp kasacaksa yanlarına 1 priest yetmiyorsa 1 priest daha alacaklar. Explerini kasacaklar.

Bugün bir priest genieyi açtığında ayarlamalarını yaptığında içinde bulunduğu partyi canavara genie sayesinde öldürtmüyorsa genienin amacı charı a.f.k bırakıp gerçek hayattaki işlerimize devam etmemizi sağlamaktır.

Eğer slota vahşi canavar örn: quest çekiliyorsa burada genie suçlanamaz. O terbiyesizliği yapan oyuncu suçlanır. Slota herhangi bir yabancı canavar çekilmediği sürece genie görevini yapar. Partyi ayakta tutar. Oyun sık sık bakıma girmediği sürece bu 24 saatte olur 1 haftada olur. Belki sizin vaktiniz değerli olmayabilir ama çoğu insanın vakti değerli. Sürekli klavyeyi, parmaklarını acıtana kadar exp kasacağıma genieyi kullanırım. Oyun bunu bana sunuyorsa kullanmak en doğal hakkımdır. Kaldı ki zamanın şartları da oyunu genie yaratmaya itmiştir.

Kimsenin sıfırdan 83 Reb5 charla oyuna başlayalım diye bir derdi yok.

Paramun, Brahman slotlarında kafanın tepesinde bos çıkmaz. Bunu genieden konuya girdiğin için söylüyorum. Eslantta exp nerede kasılır? Paramun, brahman. Ancak hileciler başka slotlarda tek başlarına kasılır.

Zaten bossların çıktığı haritalar ve bölgeler sabittir. Sadece konumları sürekli değişir ve exp kasılan Paramun, Brahman slotlarına bir terbiyesiz çekmediği müddetçe gelmezler. Bunu bilmemeniz ne acı! Bossların çıktığı yerler sabit olmasına rağmen hiçbir zaman her bossun başında 1 party'nin beklediğini görmedim. Keyiflerine göre ister keserler ister towna çekip guardlara kestirirler ya da görmezden gelirler. Çünkü bosslardan çoğu zaman işe yarar item düşmüyor. Zaten buradaki mesele de bosslar değil.

Buradaki asıl mesele exp kasılan slota terbiyesizlerin, hak yiyenlerin yabancı vahşi canavar çekmeleri ve bu sebeple saatlerce hatta günlerce kastıkları expin bir çırpıda silinip gitmesi. Bu soruna odaklanın. Konuyu alakasız başka yerlere çekmeye çalışıyorsunuz.

Senior Member
    Konu dışına çıkmanız yararınıza olmayacaktır.

Senior Member
    Class
    Warrior
    Quote Originally Posted by Kerata View Post
    yan gelıp yatarak exp kasma derdıne dusecegınıze eslanttakı slotların duzeltılmesı ıcın ugrassanız daha faydalı olur. 24 saat paramunda pc acıcagına 3 saat ds de basında dur kas daha fazla exp kasarsın. yan gelıp yatarak exp kasmak ıstıyorsanız neden yattım ben expe demeyeceksın. prest dc olur boss cıkar basında veledın bırı slota bısı ceker trade acık unutursun trade atar bırısı potun bıter manan bıter genıe hammerın bıter yatarsın bı sekılde. yan gelıp yatarak exp kasıyorsun zaten zırlamanın alemı yok daha.

benım zamanım yok exp kasacak aksamdan aksama gelıyorum zaten dıyeceksenızde. olay o zaten. oyuncular arası lwl farkı ıtem farkı olmuyacaksa boyle bır oyun ıstıyorsanız gıdın pvp oynayın.
    Hala anlamıyorsunuz. Anlamamazlıktan geliyorsunuz. Eslanttaki slotlarla kimsenin bir sıkıntısı yok. Şimdiye kadar sizden başka bunu isteyen birini görmedim varsa da nadirdir. Zaten sorunda bu değil. Konuyu başka yere çekmeyin.

Tekrar söylüyorum. Slota bir terbiyesiz yabancı vahşi bir canavar çekmediği sürece genie partydeki kimseyi öldürmez. Partynin sürekliliğini sağlar. Ta ki genie potları bitene ve oyun bakıma girene kadar. Buradaki asıl mesele exp kasılan slota terbiyesizlerin, hak yiyenlerin yabancı vahşi canavar çekmeleri ve bu sebeple saatlerce hatta günlerce kastıkları expin bir çırpıda silinip gitmesi. Bu soruna odaklanın. Konuyu alakasız başka yerlere çekmeye çalışıyorsunuz.

Bu sorunun çözülmesi içinde yukarıda önerimi, yapılması gerekeni paylaştım. Priest dc olursa da ki bu sık sık olan bir şey değildir. Doğanın kanunu diyebiliriz. Ha genieye priest dc olduğunda town at seçeneği eklenebilir belki. Fakat mevzu yine bu değil.

Akşamları 3 saat bilemedin 5 saat insanların boş vakti olacak. Bunu ailesiyle değilde bir oyunun başında geçirmesi size normal mi geliyor? Sağlıklı düşünen bir insan bunu yapmaz. Bugün 81 lvldeki bir oyuncu 83 levele kasabilmek için oyuna 494 saatini vermesi gerekiyor. Küçük bir hesapla sizin söylediğiniz şekilde oyun oynanırsa 2 level için günde ortalama 3 saat exp kasmak için kısıtlı vaktini verse 164 gün aralıksız her gün oyuna girmesi ve 6 kere exp premium alması lazım. Yarım sene yapıyor. Kusura bakmayın da kimse günlük ailesiyle geçirmesi gereken kısıtlı vaktini oyuna ayırmaz ve bir oyun oynamak için yarım sene beklemez. Sizi akla ve mantıklı düşünmeye davet ediyorum.

Yani legal olarak exp kasan ve slota yabancı vahşi canavar çekilerek öldürülen günlerdir belki haftalardır kastığı expi bir çırpıda giden oyuncuya "zırlayan çocuk" dediniz ya. Artık sizi muhatap alıp cevap vermeye değer görmüyorum.

Tags for this Thread