Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Mod Team Lead ScORp_LiON's Avatar
    Join Date
    Feb 2013
    Posts
    56,637
    Class
    KO -> Rogue
    Server
    KO -> Ares
    Race
    Karus

    Raporlama Sistemi (Cheat Reports) ve Sıkça Sorulan Sorular

    Selamlar,

    Yaptığımız gözlemler sonucunda oyuncularımızın bir kısmının CR kullanımı konusunda detaylı bilgiye/yönlendirmelere ihtiyaçları olduğunu farkettik. Bu bölümle ilgili yapılan eksik/hatalı raporlamalar ya da forumun farklı yerlerine açılan konular, yetkililerin raporlarınıza daha sağlıklı ve kısa sürede yanıt vermelerini engelliyor.

    - Nasıl Rapor Ederim? -

    CR bölümüne konu açarken, aşağıda resimde gösterilen formata uygun şekilde açmaya özen gösteriniz:






    - Foruma Resim ve Video Yükleme -

    Hile raporlarında, gönderdiğiniz rapora işlem yapılabilmesi için kesin/net kanıtlar sunmalısınız. Bu kanıtları KSC ya da video ile desteklemeniz gerekiyor. Aşağıda, foruma nasıl resim ve video yükleyip, konunuza ekleyebileceğinizle ilgili bilgiler yer almaktadır:

    * KSC / Resim Yüklemek

    -Klavyenizin sağ tarafında bulunan - tuşu, oyun içerisinde anlık olarak görüntü almanızı sağlar. Tuşa bastığınız oyunun kurulu olduğu clientin içerisinde KSC dosyası oluşturulur. Oluşan bu KSC dosyasını jpg. resim haline getirmek için;

    1- Clientin içerisinde bulunan KSCViewer programını açın,
    2- File > Open seçeneğiyle clientin içerisinde bulunan ksc uzantılı dosyanızı açın (direkt olarak aldığınız resmin açıldığını göreceksiniz),
    3- Sonrasında, File > Save as seçeneğiyle açtığınız bu resmi jpg olarak bilgisayarınızın herhangi bir bölümüne kayıt edin.

    - Kayıt ettiğiniz jpg uzantılı resminizi www.hizliresim.com (önerilen resim yükleme sitesi)'a upload edebilirsiniz. Upload bittikten sonra sitenin size vereceği linkler arasından 'Doğrudan Erişim' linkini not edin,

    - Not ettiğiniz resim linkini, [img]resim linki[/img] şeklinde konunuza ekleyebilir ya da aşağıda resimde kırmızı ok ile gösterilen 'insert image' butonu yardımıyla konuya ekleyebilirsiniz;



    Not: Forum araçlarını doğru şekilde kullandığınızdan emin değilseniz direkt link olarak konuya eklemeniz önerilir.


    * Video Yüklemek

    CR bölümüne gönderilen raporlara ait kanıt sunarken video ile desteklemek, rapora sağlıklı işlem yapılabilmesi açısından önemlidir. Aşağıda vereceğim linkte 'CR için video almak ve alınan videonun boyutunun düzenlenmesi' ile ilgili bilgiler yer almaktadır:

    [Rehber] Hile Bildirimi İçin Video Almak ve Video Boyut Ayarları (Tıklayınız)




    - Önemli Notlar -

    - Cheat Reports bölümüne açılan konular yalnızca konu sahibi ve yetkililer tarafından görülmektedir.
    - CR yetkilisi, gönderilen raporu kontrol ettikten sonra işlem sırasına alır ya da raporun işlem yapılmasına engel bir durum, eksik vb. varsa gerekli notları düşüp, konuyu kilitler.
    - CR bölümüne aynı raporu üst üste göndermek işlemin hızlanmasına değil, tam aksine yavaşlamasına sebep olmaktadır. Bu yüzden çoklu raporlardan kaçınmalısınız.
    - Gönderilen raporlardaki KSC-Resim ya da video üzerinde oynama yapılmamalıdır. Aksi durumda raporunuz işleme alınmaz.
    - Rapora eklenen kanıtlar direkt olarak işlenen suçu belgeler nitelikte olmalıdır. CR bölümü yetkilisi ikilemde kaldığı durumlarda rapora işlem yapmayıp, daha net kanıtlarla yeniden rapor göndermenizi isteyebilir.
    - Rapora eklediğiniz videolarda, video kalitesi en az 720p ve üzeri olmalıdır. Bu durum, videoda yer alan karakterlerin isimlerinin ve yaptıkları illegalitenin yetkililer tarafından daha net şekilde tespit edilebilmesi için gereklidir.
    - Rapora eklenen KSC'lerde sağ üst tarafta sunucu ismi görünür şekilde olmalıdır.
    - Rapora eklenen KSC'lerde sağ alt köşede tarih bilgisi görünür olmalıdır. Tarih bilgisinin gözükmesi için; 2 defa "-" tuşunu kullanabilir ya da PrintScreen tuşu ile ekran görüntüsü alabilirsiniz.
    - Rapora eklenen videolarda sağ alt köşede tarih bilgisi görünür olmalıdır. Video kaydı sırasında "Print Screen" tuşunu kullanarak ksc alabilir ve tarihin gözükmesini sağlayabilirsiniz.
    - İşlem yapıldığı söylenen raporlara hesap kapatma cezası haricinde, hapis ya da farklı yaptırımlar da uygulanabilmektedir.


    - Ek Notlar -
    - Cheat Report konuları açan kişi ve yetkili ekip tarafından görülmekte olan özel paylaşımlardır. Herhangi bir sebeple Cheat Report konuları resmi forum, farklı forum sayfaları ya da 3. kişilerle paylaşılması yasaktır. Bu kurala uymayan hesaplar GM inisiyatifine göre cezalandırılacaktır.
    - Konular bölümün yoğunluğuna göre gün içerisinde birkaç kez arşive taşınabilir. Arşivdeki raporunuzu Processed bölümüne girerek kontrol edebilirsiniz.



    Daha temiz bir oyun ortamı için gösterdiğiniz çaba ve emeklere sonsuz teşekkürler!
    Last edited by DonJose; 08-10-2021 at 09:36 AM.
    Herhangi bir sebeple Cheat Reports konuları veya kanıt içerikleri resmi forum, farklı forum sayfaları ve diğer platformlarda ya da 3. kişilerle paylaşılması yasaktır. Bu kurala uymayan forum ve discord hesapları süresiz olarak kapatılır, oyun hesapları GM inisiyatifine göre cezalandırılabilir.



  2. #2
    Mod Team Lead ScORp_LiON's Avatar
    Join Date
    Feb 2013
    Posts
    56,637
    Class
    KO -> Rogue
    Server
    KO -> Ares
    Race
    Karus
    EK GÜNCELLEME - MAYIS 2020

    - Nelere Dikkat Etmeliyim? -

    Forum kurallarındaki 21. madde CR için de geçerlidir. Üst kısımda resimle birlikte gösterilmiş format haricinde konu başlığı oluşturulan raporlar işlem görmeden direkt olarak kapatılacaktır.

    İşlenen suç hakkında bilgi yazarken sadece durumu kısaca özetleyecek detayları yazmaya özen gösteriniz. Rapor detayı haricinde alakasız yazılan yazılar raporunuzun işlem yapılmadan direkt olarak elenmesine neden olur.

    CR'de çoklu rapor yapmak yasaktır, raporu sadece bir hesaptan bir kez gönderiniz. Ne kadar çok gönderirsem o kadar çok etkili olur gibi bir durum söz konusu değildir. Çoklu rapor yapan kullanıcılara süreli uzaklaştırma cezası verilecektir. Bu kuralı sürekli ihlal eden hesaplar süresiz kapatılabilir.

    CR hesap destek birimi değildir, hesap desteği için müşteri hizmetlerine bilet atmanız gerekmektedir. CR'ye destek almak için konu açan kullanıcılara süreli uzaklaştırma verilecektir. Yine aynı şekilde CR dışında açılan tüm konular ve boş içerikler için de kullanıcılara süreli uzaklaştırma verilecektir.

    Sonucunu göremediğiniz raporlarınız için raporumun sonucunu öğrenmek istiyorum diye konu açmayınız. Konular bölümün yoğunluğuna göre gün içerisinde birkaç kez arşive taşınabilir. Arşivdeki raporunuzu Processed bölümüne girerek kontrol edebilirsiniz. Sonucunu bilmediğiniz raporun sonucunu aynı raporu açarsam öğrenirim diye düşünmek yanlış bir düşüncedir ve çoklu rapordan ceza almanıza neden olur.

    CR ekibini aldatmaya ve yanıltmaya yönelik rapor yapmayınız. Bu durumda forum hesabınız süresiz kapatılır.

    CR'ye eklediğiniz resimler aşağıda anlatıldığı gibi foruma eklenmemişse ve resimler görüntülenemeyecek durumdaysa raporunuz direkt olarak işlemden düşer. Yukarıdaki resim ve video yükleme rehberini dikkatlice okuyunuz.
    Last edited by IBlackWicked; 05-09-2021 at 01:41 AM.
    Herhangi bir sebeple Cheat Reports konuları veya kanıt içerikleri resmi forum, farklı forum sayfaları ve diğer platformlarda ya da 3. kişilerle paylaşılması yasaktır. Bu kurala uymayan forum ve discord hesapları süresiz olarak kapatılır, oyun hesapları GM inisiyatifine göre cezalandırılabilir.



  3. #3
    Moderator DonJose's Avatar
    Join Date
    Dec 2015
    Posts
    6,183
    Class
    KO -> Rogue
    Server
    KO -> Altar
    Race
    El-Morad
    SIKÇA SORULAN SORULAR

    1. CR bölümüne nasıl raporlama yapabilirim?
    -Raporlama yapmak için Cheat Reports bölümünü kullanmalısınız. Raporlama kriterleri için Raporlama Sistemi konusunu inceleyiniz.


    2. Raporum silinmiş, kontrol edemiyorum.
    -Raporların hiçbiri silinmez, kanıt olarak tutulur ve arşivlenir. Arşivleme işlemi bölümün yoğunluğuna bağlı olarak günde birkaç kez yapılmaktadır. Arşivdeki raporunuzu Processed bölümüne girerek kontrol edebilirsiniz.

    -Birden fazla forum hesabı kullanıyorsanız ve yanlış hesaba giriş yaptıysanız sorun yaşayabilirsiniz. Hangi hesaptan raporlama yaptığınızı unuttuysanız her ikisi için de Processed bölümünü kontrol etmelisiniz. Forumda birden fazla hesapla raporlama yapmanın kurallara aykırı olduğunu unutmayınız.

    -Raporu tamamladığınıza emin olmalısınız. Bir bağlantı sorunu yaşadığınızda rapor oluşturulmamış olabilir. Bu yüzden raporunuzu tamamladığınızda bölümden çıkmadan önce kontrol ederseniz böyle bir sorun yaşamazsınız.


    3. Raporuma karakterin inceleneceği ve gerekli görülürse işlem yapılacağı söylendi ama ceza almadı.
    -Raporladığınız her karakter incelenir. Fakat sırf raporluyorsunuz diye ceza verilmez. Bildirdiğiniz oyuncu hakkında illegal bir eylem tespit edildiği takdirde işlem yapılabilir. Aksi takdirde işlem yapılması mümkün değildir.


    4. Neden incelemeye alınan raporum arşiv bölümüne alındı?
    -Raporladığınız oyuncu için kullandığınız kanıtlar %100 yeterli değilse detaylı inceleme yapılması gerekebilir. Bu işlem uzun sürebilir ve kontrol sırasına alınır. Bu kişilerin kontroller esnasında kurallara aykırı eylem gerçekleştirdiği tespit edilirse işlem uygulanır. Rapor işlem sırasında gereksiz yoğunluk oluşturmaması için arşiv bölümüne çekilir.


    5. Raporum görüntülenmiş ama herhangi bir cevap verilmemiş.
    -Genel olarak rapor görüntülendiğinde sonuçlandırılır. Karar aşamasında olan rapor birkaç kez görüntülenebilir. Siz raporunuza her giriş yaptığınızda raporunuzun görüntülenme sayısı artar. Bu yüzden cevap verilene kadar raporunuza giriş yapmamanız önerilir.

    6. Raporuma gerekli işlemler yapılacak dendi ama raporum hala bekliyor.
    -CR ekibi raporları inceler ve sıralar. GM ekibi sıralanmış raporları işlem sırasına göre işleme alır. Yani raporunuz işlem sırasına alındıysa ve işlem yapılacağı söylendiyse işlem sırasının gelmesini beklemelisiniz.


    7. Neden küfür, uygunsuz dil gibi şikayetlerde konuşmanın tamamı istenmektedir?
    -CR bölümü üzerinden kesin kanıtlarla işlem yapılmaktadır. Bazı oyuncular bölümü kötüye kullanarak diğer oyuncuları tahrik edip ceza almasını sağlamaya çalışmaktadır. Bunun önüne geçebilmek ve doğru işlem yapılabilmesi için konuşmanın tamamı istenmektedir.


    8. Küfür eden kişiyi raporladım ben de ceza aldım.
    -Karşılıklı kural ihlallerinin olduğu durumlarda bu sadece PM üzerinden gerçekleşiyorsa uyarılırsınız ve bu şekilde raporlama yapmaya devam ettiğiniz takdirde küfür eden ve tahrik eden kişi için ceza uygulanır.

    -Herkesin görebileceği all, party, clan, alliance gibi sohbet pencelerinde küfür eden her oyuncu için işlem uygulanır.


    9. Eklediğim video ve ekran görüntüleri yetersiz bulunuyor, işleme alınmıyor.
    -Hile kullanımı ve yapılan rahatsız edici davranışların kesin olarak görülebilmesi için videonuzu birkaç dakikalık oluşturmanız önerilir. Çok kısa videolarda rapor içeriğinde bahsettiğiniz eylem kesin olarak görünmüyorsa işleme alınmayabilir.

    -Mobil cihazlarla oluşturulmuş videolar geçersizdir. Video kayıtlarınız direkt olarak bilgisayar üzerinden yapılmalıdır. Bu kural ekran görüntüleri için de geçerlidir.

    -Oyun içerisinde aldığınız ekran görüntüleri tam olmalı ve üzerinde oynama yapılmamış olmalıdır. Bu kurala uymayan raporlar için işlem yapılmamaktadır. Bu kural videolar için de geçerlidir.


    10. Neden raporlama yaptıktan sonra forum hesabıma ceza verildi?
    -Forumda birden fazla hesap kullanmak ve bu hesaplarla başka biriymiş gibi davranmak kurallara aykırıdır. Bu şekilde yapmış olduğunuz raporlamalar bölümü olumsuz etkilemektedir. Bu şekilde raporlama yapan hesaplar süresiz olarak kapatılmaktadır.

    -Kanıtlar üzerinde oynama yaparak CR yetkililerini yanıltmaya çalışmak büyük bir suçtur. Bu tespit edildiği takdirde forum hesabınız süresiz olarak kapatılır.

    -Bir kanıt üzerinden işlem yapıldıktan sonra tekrar aynı kanıt kullanılarak işlem yapılmamaktadır. Elinizdeki daha önce kullanmış olduğunuz kanıtları tekrar kullanarak raporlama yaparsanız ve bu tutumunuzda ısrarcı olursanız forum hesabınız kapatılır.

    -Bir karakterin işlem sırasında olduğu söylendiğinde raporunuzun sonuçlanmasını beklemelisiniz. Raporunuz sonuçlanmadan spam şeklinde raporlama yaptığınız takdirde forum hesabınız süreli/süresiz olarak kapatılır.

    -Cheat Report konuları açan kişi ve yetkili ekip tarafından görülmekte olan özel paylaşımlardır. Herhangi bir sebeple Cheat Report konularının resmi forum, farklı forum sayfaları ya da 3. kişilerle paylaşılması yasaktır. Bu kurala uymayan hesaplar GM inisiyatifine göre cezalandırılırlar.

    -Bölüm yetkilileri rapordaki bir eksik hakkında size geri bildirim yaptığında dikkate almalısınız. Sürekli yapılan eksik ve hatalı raporlamalar bölümü olumsuz etkileyeceğinden forum hesabınız ceza alabilir.

    -CR hesap destek birimi değildir, hesap desteği için müşteri hizmetlerine bilet atmanız gerekmektedir. CR'ye destek almak için konu açan kullanıcılara süreli uzaklaştırma verilmektir. Aynı şekilde bölüm dışı açılan tüm konular ve boş içerikler için de kullanıcılara süreli uzaklaştırma verilmektedir.

    -CR bölümüne rapor oluştururken düzgün bir üslup kullanmalısınız. CR yetkililerine hakaret eden ve uygunsuz üslupla rapor oluşturan kullanıcıların hesapları süresiz olarak kapatılmaktadır.

    NTT Game || Knight Online Ekibi
    Last edited by Patheoz; 08-10-2021 at 09:41 AM.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
cookie_verity_form