Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 22

Dolandırıcılık hukuki süreç başlatılacak

Discord da arkadaş dediğimiz adam güven vererek itemini vererek güven sagladi item istedi verdim ve aldı kaçtı discord adresi ip mevcut ordaki ismi mevcut yarın bilişim suçlara müracaat edecem ve başka yapmam gereken varmı ?

Quote Originally Posted by yal_MRxDtuLG View Post
    Discord da arkadaş dediğimiz adam güven vererek itemini vererek güven sagladi item istedi verdim ve aldı kaçtı discord adresi ip mevcut ordaki ismi mevcut yarın bilişim suçlara müracaat edecem ve başka yapmam gereken varmı ?
    Çok geçmiş olsun. Bunu bir hukukçuya danışman daha iyi olmaz mı ?

Bilişim suçlarında şikayette bulunduğunda oradakiler yardımcı olur diye tahmin ediyorum.
    Last edited by WolverineRevengee; 01-24-2022 at 09:46 PM. Reason: .

İtemini verdi ve aynı dakika içinde teslim ettim discord dan beni attı ve alt f4 çekti

Moderator NativeBrutal's Avatar
    Class
    KO -> Rogue
    Race
    El-Morad
    Kendi elinle verdiğin için bir sonuç alacağını zannetmiyorum. Ortada hacklenme veya dolandırma girişimi yok. Yine de bir hukukçudan bilgi alabilirsin.

Senior Member
    Quote Originally Posted by NativeBrutal View Post
    Kendi elinle verdiğin için bir sonuç alacağını zannetmiyorum. Ortada hacklenme veya dolandırma girişimi yok. Yine de bir hukukçudan bilgi alabilirsin.
    Sacmalık dolandırılan bir cok buyuğümüz altınlarını yada paralarını kendi elleriyle veriyor onları alıp giden kişiler dolandırıcılıkla yargılanıyor

Senior Member
    Suç unsuru oluşmamış. Suç duyurusunda bulunsan bile kovuşturmaya yer yok kararı verilecektir.

Quote Originally Posted by NativeBrutal View Post
    Quote Originally Posted by rev_R3hbGjM1 View Post
    Suç unsuru oluşmamış. Suç duyurusunda bulunsan bile kovuşturmaya yer yok kararı verilecektir.
    Takılma sen bu yorumlara, sana yalan söyleyip malını alıp kaçmış, 50 bin tane farklı dolandırıcılık yöntemi var, hukuk böyle katı kurallarla işlemez.
    Kanıtlarla beraber derdini güzel anlat, hukukçuların bilgi talep edeceği kaynakları netleştir(örn: isp, ntt, discord vb.) ve karar vermesini kolaylaştır
    Discord konuşmaları, varsa diğer konuşmalar, senin için geçerli zaman dilimi ile beraber tarih ve saat bilgileri, itemi teslim ettiğin / teslim aldığın karakter sunucu bilgileri ve zaman bilgileri, ona yazdığın ve sana cevap vermediğinin kanıtı (1,2 gün 1 hafta belirli aralıklarla yaz), ve daha ne ekleyebiliyorsan.

Quote Originally Posted by livingZaaaa View Post
    Takılma sen bu yorumlara, sana yalan söyleyip malını alıp kaçmış, 50 bin tane farklı dolandırıcılık yöntemi var, hukuk böyle katı kurallarla işlemez.
    Kanıtlarla beraber derdini güzel anlat, hukukçuların bilgi talep edeceği kaynakları netleştir(örn: isp, ntt, discord vb.) ve karar vermesini kolaylaştır
    Discord konuşmaları, varsa diğer konuşmalar, senin için geçerli zaman dilimi ile beraber tarih ve saat bilgileri, itemi teslim ettiğin / teslim aldığın karakter sunucu bilgileri ve zaman bilgileri, ona yazdığın ve sana cevap vermediğinin kanıtı (1,2 gün 1 hafta belirli aralıklarla yaz), ve daha ne ekleyebiliyorsan.
    belki itemi para karşılığı sattı bilemezsiniz.

Senior Member
    eksiden böyle konulara üzülürdüm ama artık takmıyorum. hakediyorsunuz çoğunuz. 2022 olmuş sene hala güvenen kalmış başka insanlara.

Discord IP bilemezsinizki

Tags for this Thread