Results 1 to 9 of 9
    Member tura42's Avatar
    Nickname
    BABA26
    Class
    KO -> Priest
    Server
    KO -> Destan
    Race
    El-Morad

Question Moradonda 5FPS alıyorum bilgisayardan anlayan help.

Arkadaşlar bilgisayarımın özellikleri:
    z370a pro anakart
    i3 8100 işlemci
    rx560 ekran kartı
    8gb DDR4 ram
    650 watt güç kaynağı
    120 gb ssd

destanda moradona geçtiğimde inanılmaz bi kasma oluyor ve görev yöneticisnden işlemci ekran kartı kullanımlarım hep %25 %30 olarak okunuyor.yani bu kullanımları %100 lese eminim 100 fps alır alması lazım ama bilgisayar kendini yormuyor fps düşürüyor yapabilecegim bişey varmı yardım edermisiniz?

Senior Member Damii's Avatar
    Class
    KO -> Warrior
    Server
    KO -> Ares
    Race
    El-Morad
    Oyun içindeki grafik ayarlarından, use blur , shadows bu 2 seçeneği kapatıp, biraz sisli yapabilirsin, Pc'den de gelişmiş sistem ayarlarını açıp , performans ayarlarına giriş, en iyi performans için olanı seçebilirsin. baya etkisi olur. son olarak ko'ya girdikten sonra görev yöneticisini açıp knightonline.exe üstüne sağ tıklayıp , öncelik ata deyip, yüksek seç. bu şekil de performansı knightonline.exe vermiş olcaksın pc de öncelik olarak

Banned
    Arkadaşın dediklerini yap yazılımsal ya da teknik bir sorun yoksa 20 30 fps görürsün kalabalıkta daha fazlası görmek için tek çözüm yatırım yaparak oyunun optimasyon ve destek gelmesi gerek.

Senior Member LiteraryLuckys's Avatar
    İşlemci sürekli olarak %100 kullansaydı darboğaz sorunu olabilirdi. Knight Online gibi bir oyunda CPU kullanımının %30, %50 arası kullanılması çok normal. İşlemcinizin ve Ekran kartınızın isi değerlerini kontrol ettiniz mi ?

Member tura42's Avatar
    Nickname
    BABA26
    Class
    KO -> Priest
    Server
    KO -> Destan
    Race
    El-Morad
    Quote Originally Posted by Damii View Post
    Oyun içindeki grafik ayarlarından, use blur , shadows bu 2 seçeneği kapatıp, biraz sisli yapabilirsin, Pc'den de gelişmiş sistem ayarlarını açıp , performans ayarlarına giriş, en iyi performans için olanı seçebilirsin. baya etkisi olur. son olarak ko'ya girdikten sonra görev yöneticisini açıp knightonline.exe üstüne sağ tıklayıp , öncelik ata deyip, yüksek seç. bu şekil de performansı knightonline.exe vermiş olcaksın pc de öncelik olarak
    performans seçenekleri falan hepsi ayarlı bende 3 5 anlıyorum bilgisayardan ayarladım hepsini grafikleri ne kadar değiştirsemde sonuc aynı max grafiktete moradonda 10 fps hepsini kapatsamda 10 fps öncelik verme olayını denemedim bi bakayım

Member tura42's Avatar
    Nickname
    BABA26
    Class
    KO -> Priest
    Server
    KO -> Destan
    Race
    El-Morad
    Quote Originally Posted by LiteraryLuckys View Post
    İşlemci sürekli olarak %100 kullansaydı darboğaz sorunu olabilirdi. Knight Online gibi bir oyunda CPU kullanımının %30, %50 arası kullanılması çok normal. İşlemcinizin ve Ekran kartınızın isi değerlerini kontrol ettiniz mi ?
    ısı değerlerini riva turner ile kontrol ediyorum hep 55 60 arası kasamda 2 adet ekstra fan var sıcaklıkla alakalı bi sorun değil diye düşünüyorum.Benim amacım işlemciyi %25 kullanmasın %80 kullansın ama fps yi iyi versin. arkadaşımın bilgisayarı benimkinden daha kötü adam moradonda 40 fps alıyor ben 10 u zor geçiyorum

Banned
    Quote Originally Posted by tura42 View Post
    ısı değerlerini riva turner ile kontrol ediyorum hep 55 60 arası kasamda 2 adet ekstra fan var sıcaklıkla alakalı bi sorun değil diye düşünüyorum.Benim amacım işlemciyi %25 kullanmasın %80 kullansın ama fps yi iyi versin. arkadaşımın bilgisayarı benimkinden daha kötü adam moradonda 40 fps alıyor ben 10 u zor geçiyorum
    %sel Kullanım bi alakası yok bunun sebebi tek işlemci ile çalışması oyun eski ve optimasyon kötü i3 işlemcin entegre ekran kartı var onla çalışıyor olabilir. Amd ayarlarından knightonline.exe seçip yüksek performans ya da amd vs seçeneği seçmeyi dene.

Member tura42's Avatar
    Nickname
    BABA26
    Class
    KO -> Priest
    Server
    KO -> Destan
    Race
    El-Morad
    Quote Originally Posted by IRsc View Post
    %sel Kullanım bi alakası yok bunun sebebi tek işlemci ile çalışması oyun eski ve optimasyon kötü i3 işlemcin entegre ekran kartı var onla çalışıyor olabilir. Amd ayarlarından knightonline.exe seçip yüksek performans ya da amd vs seçeneği seçmeyi dene.
    Teşekkürler yorum için deneyeceğim.

Senior Member
    Maradondayken O Harfine basıp isimleri gizle hocam Esktra kanat ları gizle

Tags for this Thread