Results 1 to 1 of 1
  1. #1
    Game Master Maglorex's Avatar
    Join Date
    May 2015
    Posts
    3,336
    Nickname
    Maglorex

    Cheat Reports Kullanımı

    Selamlar,

    Yaptığımız gözlemler sonucunda oyuncularımızın bir kısmının Cheat Reports kullanımı konusunda detaylı bilgiye/yönlendirmelere ihtiyaçları olduğunu farkettik. Bu bölümle ilgili yapılan eksik/hatalı raporlamalar ya da forumun farklı yerlerine açılan konular, yetkililerin raporlarınıza daha sağlıklı ve kısa sürede yanıt vermelerini engelliyor.

    -Cheat Reports Bölümüne Erişim-

    Cheat Reports bölümüne aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

    Cheat Reports'a Gitmek İçin Tıklayınız!




    -Raporlama nasıl yaparım?-

    Cheat Reports bölümüne rapor oluştururken aşağıda sunulan ekran görüntüsündeki formata uygun şekilde rapor oluşturmaya özen gösteriniz:



    -Foruma Resim ve Video Yükleme-


    Hile raporlarında, gönderdiğiniz rapora işlem yapılabilmesi için kesin/net kanıtlar sunmalısınız. Bu kanıtları KSC ya da video ile desteklemeniz gerekiyor. Aşağıda, foruma nasıl resim ve video yükleyip, konunuza ekleyebileceğinizle ilgili bilgiler yer almaktadır.

    KSC / Resim Yükleme;

    Klavyenizin sağ tarafında bulunan - tuşu, oyun içerisinde anlık olarak görüntü almanızı sağlar. Tuşa bastığınız oyunun kurulu olduğu clientin içerisinde KSC dosyası oluşturulur. Oluşan bu KSC dosyasını jpg. resim haline getirmek için;

    1) Clientin içerisinde bulunan KSCViewer programını açın,
    2) File > Open seçeneğiyle clientin içerisinde bulunan ksc uzantılı dosyanızı açın (direk olarak aldığınız resmin açıldığını göreceksiniz),
    3) Sonrasında, File > Save as seçeneğiyle açtığınız bu resmi jpg olarak bilgisayarınızın herhangi bir bölümüne kayıt edin.
    4) Kayıt ettiğiniz jpg uzantılı resminizi www.hizliresim.com (önerilen resim yükleme sitesi)'a upload edebilirsiniz. Upload bittikten sonra sitenin size vereceği linkler arasından ''Resim sayfası'' bölümünde yer alan linki direkt olarak konuya ekleyerek raporlama yapabilirsiniz.

    Video Yükleme;

    CR bölümüne gönderilen raporlara ait kanıtlar sunarken video ile desteklemek, rapora sağlıklı işlem yapılabilmesi açısından önemlidir. Aşağıda linklerde CR için video alma ve alınan videonun boyutunun düzenlenmesi ile ilgili bilgiler yer almaktadır.

    Hile Bildirimi İçin Video Almak ve Video Boyut Ayarları (Tıklayınız)

    Streamlabs OBS Kullanımı (Tıklayınız)

    DN: Gönderdiğiniz raporlardaki video kayıtlarınız direkt olarak bilgisayar üzerinden yapılmalıdır. Aksi taktirde raporunuz geçersiz sayılacaktır.

    -Önemli Notlar-
    • Cheat Reports bölümüne açılan konular yalnızca konu sahibi ve yetkililer tarafından görülmektedir.
    • Cheat Reports yetkilisi, gönderilen raporu kontrol ettikten sonra işlem sırasına alır ya da raporun işlem yapılmasına engel bir durum, eksik vb. varsa gerekli notları düşüp konuyu kilitler.
    • Cheat Reports bölümüne aynı raporu üst üste göndermek işlemin hızlanmasına değil, tam aksine yavaşlamasına sebep olmaktadır. Bu yüzden çoklu raporlardan kaçınmalısınız.
    • Gönderilen raporlardaki KSC-Resim ya da video üzerinde oynama yapılmamalıdır. Aksi durumda raporunuz işleme alınmaz.
    • Rapora eklenen kanıtlar direkt olarak işlenen suçu belgeler nitelikte olmalıdır. Cheat Reports bölüm yetkilisi ikilemde kaldığı durumlarda rapora işlem yapmayıp, daha net kanıtlarla yeniden rapor göndermenizi isteyebilir.
    • Rapora eklediğiniz videolarda, video kalitesi en az 720p ve üzeri olmalıdır. Bu durum, videoda yer alan karakterlerin isimlerinin ve yaptıkları illegalitenin yetkililer tarafından daha net şekilde tespit edilebilmesi için gereklidir.
    • Rapora eklenen KSC'lerde sağ üst tarafta sunucu ismi görünür şekilde olmalıdır.
    • Küfür şikayetlerinde aldığınız ekran görüntülerinin sağ alt bölümünde tarih bilgisi ve konuşma geçmişinin tamamı yer almalıdır. Tarih bölümü almak için art arda (-) tuşu veya PrtSc SysRq tuşunu kullanabilirsiniz. Tarih kısmı aşağıdaki şekilde olmalıdır.
      (Bununla birlikte Slide, JR Afk, Chat Spam, şikayetleri için gönderilen raporlarında sağ alt bölümünde tarih bilgisinin olması zorunludur.)


    • İşlem yapıldığı söylenen raporlara hesap kapatma cezası haricinde, hapis ya da farklı yaptırımlar da uygulanabilmektedir.
    • Cheat Report konuları açan kişi ve yetkili ekip tarafından görülmekte olan özel paylaşımlardır.
      Herhangi bir sebeple Cheat Report konuları resmi forum, farklı forum sayfaları ya da 3. kişilerle paylaşılması yasaktır. Bu kurala uymayan hesaplar GM inisiyatifine göre cezalandırılacaktır.
    • Konular bölümün yoğunluğuna göre gün içerisinde birkaç kez arşive taşınabilir. Arşivdeki raporunuzu Processed bölümüne girerek kontrol edebilirsiniz.

    Daha temiz bir oyun ortamı için gösterdiğiniz çaba ve emeklere sonsuz teşekkürler!

    NTTGame || Knight Online Takımı
    Last edited by AlonsoPedroLopez; 07-08-2021 at 07:20 PM.


Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
cookie_verity_form