Originally Posted by
HavaliBaal
Oyunun kasma nedenini sadece oyun yazılımına bağlamak doğru olmaz.Sistemde kulllandığınız yazılımlar , bağlantı hızınız , donanımınız ve kullandığınız bağlantının paylaşılması gibi nedenler stabil internet ortamını direkt olarak etkilemektedir.
Yükleyip , doğru bir şekilde kaldırmadığınız uygulamaların kalıntıları sistemi boşa yormaya devam eder.Arada diski temizlemek sistemin stabil çalışmasını sağlar.
Başlangıçta yani sistemin açılmasıyla otomatik olarak çalışan uygulamalar sistemi boşa yorar.Atıyorum Skype o gün için veya genelde kullanılmıyordur ama başlangıçta aktiftir arka planda hep çalışır.Bu en çok diz üstü cihazlarda mevcuttur.Bir ton sistem eklentisi vardır ve siz bu eklentilerin hiç birini kullanmadığınız halde sistem içerisinde aygıtları gereksiz yere çalıştırmaya devam eder.
Örnek veriyorum touch pad hiç kullanılmıyordur ama driveri yüklüdür.
İnternet hızınız sürekli değişkenlik gösterebilir.50 mb bağlantı hızının zaman zaman 9 mblere pingin 400 lere çıktığını bilirim.Buda oyunda 2 3 saniyelik donmalara bile sebebiyet verebiliyor.Sistemi ve modemi resetlediğinizde büyük ölçüde sorun çözülüyor.Çözülmediği zamanlarda intenet sağlayıcınızı arayıp bağlantınızı kontrol ettirmenizi tavsiye ederim.Anlıkta olsa çözüm bulunabiliyor.
Bağlantınızı sadece siz kullanmıyor paylaşıyorsanız hane içinde veya dışında onların internette yaptığı aktivitelerde oyuna yansımaktadır.4 gb lik bir filmi torrent veya idm gibi hızlandırıcılarla indirmesi dc olmanıza bile sebebiyet verebilir.
Kurulan işletim sistemi stabil kurulmaz ise kullandığınız donanımın hiç bir önemi yok.Kağnı gibi çalışır.Format ve program kurulumları sistem rütuşları konusunuda uzman birinden yardım almanız gerekir.
Sistemin kendi antivirüsü dışında kurduğunuz her antivirus sistemi al aşağı edecek kadar zorlayabilir , dikkat
Güncelleştirmeleri otomatik ayarlamanız da bağlantınızını dolayısıyla oyuna etkisini direkt gösterir.Günümüzde windowsun sürekli sürüm değiştirdiğini göz önüne alırsak ağır indirmeler söz konusu olabilir.
Güncellemeleri kökten kapatmakda sistemin düzgün çalışmasını engelleyebilir , zira o güncellemeler sistemin daha stabil çalışması için hazırlanıyor.
Benim sistemim ezik denilebilecek seviyeye geldi.2010 yılının sonunda topladığım bir sistem 3770 k gibi düşük bir işlemci ile oynuyorum.Ama oyunun hiç bir bölgesinde hiç sorun yaşamıyorum.Hatta exp boss eventlerde bile dc olduğumu hatırlamıyorum.
Sistemi güncel stabil tutarsanız bağlantınızı sürekli kontrol edip ping düşüşleri yada hızda düşüş olduğunda müdahale etmeniz sorunlarınızı büyük ölçüde çözecektir.