Merhaba kardeşlerim oyun kasma olayından müzdarip olmamla araştırma birazda can sıkıntısından ötürü kendi yaşadığım oyun için KASMA / TAKILMA / DONMA sorunu tamamen çözmüş bulunmaktayım.

Düne kadar 1024x768 Çözünürlükte bile takıla takıla oynarken şuan 1920x1080 yani full çözünürlükte HİÇ KASMADAN YAĞ GİBİ oynayabiliyorum.
Oyunu çok beğendim ve oynamak istiyorum kullanıcısının fazla olması keyifli olur bu açıdan hemen hemen herkesin sıkıntısı kasma donma takılma bunlardan dert yanıyor insanlar kendi bulduğum çözümü paylaşırsam belki sizlere faydam olur hep birlikte eğlenerek oynayabiliriz Phantomers 'ı.

Şimdi arkadaşlar "AMD Radeon RAMDisk" Adında Bir Proğram var bu proğramın amacı aşağıda yazıyor, Bazı arkadaşlar diyecekki HDD / Ram ile oyun görüntüsünün kasmasının mantığı nedir diye Arkadaşlar ben denedim %100 olumlu sonuç aldım Sizde deneyin sizlerdede kasma donma sorunu yok olursa bu BETA aşamasını bu şekilde geçirebiliriz. Nedir Bu ram Disk Aşağıda Açıklaması Bulunuyor.

RAM Disk, sistem belleğinin (RAM) sizin belirlediğiniz kadar bir kısmını sabit disk olarak kullanmanızı sağlayan 3. parti yazılımlara verilen genel bir isim. Söyleyince oldukça basit gelse de sistem belleğini işletim sistemine "Bu bir sabit disktir" diye sunmak ve kabul edilmesini sağlamak oldukça karmaşık ve incelikleri olan bir işlem.

Altta bir dizüstü bilgisayarda kullanılabilecek en hızlı HDD'lerden biri olan WD Scorpio Black 7200 RPM ve Ram Diskin okuma yazma hızlarını görüyorsunuz;

WD Scorpio Black 7200 RPM

RAM Disk

Gördüğünüz gibi RAM Disk hayal gibi hızlar sunuyor: 3.5 GB/sn sıralı yazma hızı (Masaüstü performans belleklerinde bu hız 6-8 GB/sn. ye kadar çıkıyor) 250 MB/sn. 4K okuma yazma hızı! Bu 7200 RPM diskten yüzlerce kat fazla bir hız demek. Bu hızları sadece ufak bir yazılım kurarak, donanıma hiçbir yatırım yapmamıza dahi gerek olmadan elde edebiliyor.

Şimdi bu Phantomers ile alakası nedir derseniz ben kendi uyğulamamdan örnek vereyim size Toplamda 10 GB dr3 ramim var RamDisk ile birlikte 4 GB 'ını hdd Olarak ayırdım ve phantomers 'ı buraya attım oyun yüklenmesi diye birşey söz konusu bile değil şak diye oyun açılıyor
oyunu açma hızını geçtim en önemlisi baktımki kasma donma kalmamış oyundakilere sordum kasma donma varmı hala, yoksa patch ile düzeltdilermi diye baktım millet hala ağlıyor donuyor takılıyor diye çözünürlüğüm 1024x768 idi ' dedim 1920x1080 yapayım bakalım kasacakmı yaptım KASMADAN DONMADAN eser kalmamış yağ gibi kayıyor

Şu beta sürücenide kasma donmalara öfkelenmek yerine sizlerinde işine yararsa bu yöntem daha eğlenceli oyun oynayabiliriz diye Böyle bir paylaşımda bulunmak istedim arkadaşlar

Aşağıda Kendi Bilgisayarıma uyğuladığım Resimler ve anlatımlar mevcut;

- En az 6 GB Raminiz olursa iyi olur (oyun 2.5GB) 4 GB 'ını HDD olarak tanıtırsak geriye 2 gb kalıyorki buda fazlasıyla yeter bu oyun için.
- Her bilgisayarı kapatıp açmamda Sanal HDD içi boşalıyor (Gerçekte Ram olduğu için biliyoruz ramler makine resetlenince sıfırlanır ) Normal HDD 'imde bulunan Phantomersi (2.5 GB) sanal hdd 'e kopyalıyorum 2 Saniye sürüyor sonra sanal hdd 'e kopyaladığım phantomersi sanal hdd üzerinden tıklayarak çalıştırıyorum ve Kasma donma takılma sorununu çözmüş bulunuyorum.

SON OLARAKDA EKRAN KARTI PERFORMANS AYALARINI YAPIYORUZ ( Ati Ekran kartı olanlar için örnek resimler altda )

Şimdi oyuna giriyoruz ve yaptığımız yöntemi test ediyoruz

NOT: ARKADAŞLAR BU SADECE KENDİ TECRÜBEM YAPIP YAPMAMAK SİZİN KENDİ İRADENİZ. İSTEYEN DENER İSTEYEN DENEMEZ TÜM SORUMLULUK SİZE AYİTTİR. KEYİFLİ OYUNLAR