Page 1 of 16 12311 ... LastLast
Results 1 to 10 of 160
    Game Master Patheoz's Avatar
    Class
    KO -> Warrior
    Server
    KO -> Oreads
    Race
    El-Morad

Cep Telefonu Numarası Doğrulama

Herkese merhaba,

Yeni sunucu duyurumuzun ardından kullanıma sunduğumuz Telefon Doğrulama Sistemi hakkında sizleri bilgilendirmek istiyoruz.

Portal üzerindeki Genel Bakış sekmesinden hesabınıza ekleyeceğiniz cep telefonu numarası, yalnızca yeni sunuculara özel geçici bir kural değildir. Bu numara, NTTGame üzerindeki temel hesap güvenliği ve doğrulama parametreniz olarak sisteme entegre edilmiştir.

Tanımlayacağınız telefon numarası aşağıdaki alanlarda kullanılacaktır:
    • Yeni Sunucu Kayıtları: 15 Ekim’de başlayacak yeni sunucu kayıtlarında, hesabınıza tanımladığınız bu telefon numarası esas alınacaktır.
    • Oyun İçi Takas (Pazar / SMS Doğrulama): Telefon numarası tanımlanmamış hesaplarda doğrudan SMS doğrulama işlemi yapılamayacaktır. Pazar ve takas özelliklerini aktif edebilmek için öncelikle hesabınıza bir telefon numarası eklemeniz, ardından SMS doğrulama adımı (5 NPoint) ile işlemi tamamlamanız gerekmektedir.
    • Gelecekteki Hizmetler: İlerleyen süreçte diğer NTTGame hizmetlerinden yararlanırken hesabınızda telefon numarası tanımlı değilse sistem tarafından uyarı alacaksınız.

Cep Telefonu Numarası Nasıl Eklenir?
    Portala hesabınızla giriş yaptıktan sonra Genel Bakış bölümünde yer alan Cep Telefonu numarası alanına tıklayarak telefon numarası ekleme adımlarına başlayabilirsiniz.

Not: Ekleyeceğiniz ilk Cep Telefonu numarası için yapılan işlemler tamamen ücretsizdir.

Adım 1: Hesabınızın ID ve şifre bilgilerini girerek, kayıtlı e-posta adresinize Cep Telefonu numarası kayıt bağlantısının gönderilmesini sağlayın.

Adım 2: E-posta adresinize gönderilen iletideki “PHONE VERIFICATION” bağlantısına tıklayın.

Adım 3: Açılan sayfada hesabınıza kaydetmek istediğiniz telefon numarasını girin ve “VERIFY” butonuna basın.

Adım 4:
    Türkiye Numaraları: Bu sayfada, girdiğiniz telefon numarası üzerinden SMS ile size iletilen 5 haneli kodu; 'NTTGame' yazıp bir boşluk bıraktıktan sonra kodu (NTTGame kod) ekleyerek 5564'e gönderin. (Örn: NTTGame 41938)
    Diğer Ülke Numaraları: Bu sayfada, girdiğiniz telefon numarası üzerinden SMS ile size iletilen 5 haneli kodu; 'NTTGame' yazıp bir boşluk bıraktıktan sonra kodu (NTTGame kod) ekleyerek +16315401700'a gönderin. ​(Örn: NTTGame 41938)

Not: 5 dakika içerisinde bu sayfadan ayrılırsanız veya “Cancel” butonuna basarak işlemi iptal ederseniz, tekrar SMS göndererek Cep Telefonu numarası kaydı yapabilmek için 5 dakika beklemeniz gerekebilir.

Tebrikler! Hesabınıza Cep Telefonu numarası bilginizi başarıyla eklediniz.

Sıkça Sorulan Sorular (SSS)
    Yeni Sunucu Kayıtları ve Telefon Numarası

-Daha önceki sunucularda kullandığım telefon numarasını tekrar kullanabilir miyim?
    Eski sunuculardaki telefon bilgileri ile yeni sistemdeki telefon bilgileri birbirinden bağımsızdır. Bu yeni sistemde ekleyeceğiniz 1 telefon numarası ile 12 Kasım’da açılacak yeni sunucularda yalnızca 1 hesap kayıt edilebilir.

-Bir telefon numarası kaç hesaba eklenebilir?
    Bir telefon numarası en fazla 3 farklı hesaba tanımlanabilir. Ancak numaranızı değiştirseniz dahi hakkınızdan harcanmış sayılır. Unutmayın: 1 numara 3 hesaba eklense de 12 Kasım'daki yeni sunucuya bu hesaplardan yalnızca 1 tanesi kayıt olabilir.

-Eski/kapanmış hatlara bağlı birden fazla hesabım var, bunlarla yeni sunucuya girebilir miyim?
    Yeni sunucuya kayıt olmak istediğiniz her bir hesap için şu an erişebildiğiniz, aktif ve ayrı bir telefon numarası tanımlamanız zorunludur.

Mevcut Hesaplar, Pazar (Trade) ve OTP Durumu

-Hâlihazırda SMS doğrulaması yapılmış ve pazarı açık olan hesabım için bu işlemi yapmam gerekiyor mu?
    Mevcut sunucularda pazar ve takas için daha önce yaptığınız SMS doğrulaması geçerliliğini korumaktadır. Ancak 12 Kasım'da açılacak yeni sunucularda oynamak istiyorsanız bu yeni telefon doğrulamasını yapmak zorundasınız.

-OTP sisteminde değişiklik olacak mı? OTP numaram ile bu numara aynı mı olmalı?
    Yeni sunucularda OTP kullanımı zorunlu olmaya devam edecektir. Şu an için OTP'ye kayıtlı telefon numaranız ile hesabınıza ekleyeceğiniz telefon numarasının aynı olma zorunluluğu yoktur. Farklı bir numara kullanabilirsiniz.

-Hesaba eklenen numara ile OTP veya SMS onay numarası farklı olabilir mi?
    Evet, aynı olmak zorunda değildir. Ancak hesabınıza tanımladığınız telefon numarasına erişiminizin olması önemlidir; ileride yapacağınız işlemlerde bu numaraya ihtiyacınız olacaktır. Dilerseniz Oyun Hizmetleri > SMS Onayı sekmesinden 5 NPoint karşılığında SMS onay numaranızı yeni telefon numaranızla güncelleyebilirsiniz.

3 Hesap Sınırı ve Diğer Servisler: Telefon doğrulama işlemi için tercih edeceğiniz numaranın, SMS Doğrulama ve ICS / OTP servislerindeki 3 hesaplık kullanım limitini doldurmamış olmasına dikkat ediniz. Eğer ilgili diğer servislerde 3 hesap limitini doldurmuş bir numarayı Telefon Doğrulama için kullanırsanız, o servisler için 4. bir hesap hakkınız olmayacaktır. Bu durumda ileride Telefon Doğrulama numaranızı güncellemek zorunda kalabilirsiniz.

SMS doğrulamada -101 hatası aldım ve NPoint'im kesildi, ne olacak?
    Yaşanan teknik sorun çözülmüştür. İşlem sırasında hatalı olarak harcanan NPoint'lerin iadesi için ekibimiz gerekli inceleme ve iade çalışmalarını sürdürmektedir.

Özet: Telefon Numarası Kullanım Alanları
    Sistemler arasındaki farkı daha kolay anlamanız için 3 temel yapının özeti şu şekildedir:

*NTTGame Hesap Telefon Numarası (Yeni Sistem):
    - Portal üzerinden eklenen ana doğrulama parametresidir.
    - 1 Numara = 1 Yeni Sunucu Kaydı kuralı geçerlidir.
    - SMS Onayı (Pazar/Trade) olmayan hesaplar, önce bu numarayı eklemek zorundadır.
    - İlk Cep Telefonu numarası kayıt işlemi ücretsizdir; sonraki her numara değiştirme işleminde hesabınızdan 30 NPoints düşülecektir.

*OTP / ICS Mobil Numarası:
    - Hesap güvenliği sağlayan AnyOTP sistemine ait numaradır.
    - Hesap Telefon Numarası ile aynı olma zorunluluğu şu an için yoktur.

*Pazar ve Takas SMS Onay Numarası:
    - Hâlihazırda açık olan hesapların SMS onayları geçerli kalmaya devam eder.
    - Yeni yapılcak SMS onaylarında sistem önce Hesap Telefon Numarası tanımlanıp tanımlanmadığını kontrol eder.
    - Dilerseniz SMS onay numaranızı 5 NPoint karşılığında bu yeni numaranızla eşitleyebilirsiniz.

Hesabınıza tanımlayacağınız telefon numarasına erişiminizin devam etmesi, ileride yapacağınız doğrulama ve güvenlik işlemleri için kritik önem taşıyacaktır. Bu nedenle erişiminizi kaybetmeyeceğiniz aktif bir numara kullanmanızı önemle tavsiye ederiz.

NTTGame
    Last edited by DonJose; Today at 03:24 PM.

Senior Member MARVOLO's Avatar
    Race
    El-Morad
    Daha önceki sunucularda kullanılan telefon numaraları kullanılabilecek değil mi ?

"There is no good and evil. There is only power, and those too weak to seek it."

Senior Member
    şu an için çalışmıyor gibi "bu url erişebilir" diyor ama devamı yok

Senior Member
    Hali hazır kullandığım, zamanında 5 Cash karşılığı numaramı ekleyip trade açtığım hesabıma bu adımları uygulamam gerekli mi?

Senior Member Sarcophagus's Avatar
    Nickname
    911
    Class
    KO -> Warrior
    Server
    KO -> Destan
    Race
    El-Morad
    telefon numarası girdikten sonra açılan sayfada 5 dk süre sayarken son 2 dk kadar bekledim sms ile 6 haneli kod gelmedi bende açılan sayfadaki NTTGame xxxx 5 haneli kodu 5564 e gönderdim kayıt doğrulandı dedi anlamadım
    Putlaştırmadan.

Senior Member dudek89's Avatar
    Nickname
    KRO
    Class
    KO -> Warrior
    Clan
    Exp Clan
    Server
    KO -> Destan
    Race
    Karus
    Bu zorunlu mu benim zaten ekli, yeniden mi yapmalıyım

Senior Member dudek89's Avatar
    Nickname
    KRO
    Class
    KO -> Warrior
    Clan
    Exp Clan
    Server
    KO -> Destan
    Race
    Karus
    Yaptım tamamdır, kayıtlı no silinmiş zaten. Yeniden bu şekilde yaptım

1 Numaraya kaç hesap onaylanıyor?

Senior Member
    @DonJose Selam,

Mevcut hesaplarımızda(son açılan 4 sunucudan birinde oynadığımız) bu doğrulamayı yaparsak yeni sunuculara kayıt yapabiliyor muyuz?

Mod Team Lead DonJose's Avatar
    Class
    KO -> Rogue
    Race
    El-Morad
    Quote Originally Posted by SineQQ__ View Post
    @DonJose Selam,

Mevcut hesaplarımızda(son açılan 4 sunucudan birinde oynadığımız) bu doğrulamayı yaparsak yeni sunuculara kayıt yapabiliyor muyuz?
    Selam.

Daha önce açılan sunucularda bu şekilde olmuştu. Örneğin Altar'da oynarken aynı hesapla telefon numarası doğrulamasından sonra Agartha'yı seçmiştim. Farklı olacağını sanmıyorum yine.