Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 11 to 20 of 28
    Senior Member yeniisim1310's Avatar
    Nickname
    RDX
    Class
    KO -> Mage
    Clan
    Limon
    Server
    KO -> Gordion
    Race
    Karus
    Devam

Peki bundan kim zarar görür?

Legal oynayan fakat işi, ailesi veya başka sorumlulukları nedeniyle oyuna günde sınırlı zaman ayırabilen sıradan oyuncu.

Adam akşam işten gelmiş, oyuna iki saat ayıracak. Sen bu adama etkinliğe katılabilmesi için “Önce git CZ'de 1.000 LP kas, sonra gel.” dediğinde multi kullanan adamı oyundan uzaklaştırdığını mı düşünüyorsun, yoksa normal oyuncunun zaten sınırlı olan oyun süresinden mi çalıyorsun?

Bir noktadan sonra oyuncunun etkinliklere katılımı azalır, oyundaki aktivitesi düşer ve belki sonunda tamamen kopar.

Premiumlu oyunculardan LP istenmemesinin altında da muhtemelen bunun gibi bir mantık var: Oyuncu para vererek Premium almış, oyuna girdiğinde etkinliğe katılmak istiyor; ayrıca her gün LP toplamakla uğraşmak istemeyebilir.

Dolayısıyla adil bir oyun ortamı istiyorsanız tartışılması gereken şey **“JR 1.000 LP istesin, 2.000 LP istesin”** olmamalı.

Etkinliklerin daha adil bir katılım ve eşleştirme sistemine kavuşmasını isteyin. Multilerin etkinlikleri suistimal etmesini doğrudan hedefleyen sistemler önerin. Aktif ve gerçekten oynayan oyuncuyu ödüllendirecek sistemler düşünün.

Çünkü şu bakış açısından da artık çıkılması gerekiyor:

**“Aktif oyuncu = PK atan oyuncu” değildir.**

Knight Online yalnızca PK'den oluşan bir oyun değil. MMORPG oynuyoruz. Birisi PK sever, birisi farm yapar, birisi görev yapar, birisi etkinlik kovalar, birisi karakter geliştirmeyi sever. Her oyuncu oyunu sizin sevdiğiniz şekilde oynamak zorunda değil.

Sorunu doğru tanımlarsanız çözümü de daha kolay bulursunuz.

Sorun **multi abuse** ise:

**Multi abuse'u, legal ve sınırlı vakti olan oyuncuyu cezalandırmadan nasıl engelleriz?**

Sorun aktif olmayan karakterler ise:

**Aktif oyuncuyu, PvP yapmak zorunda bırakmadan nasıl ödüllendiririz?**

Sorun JR'deki adaletsizlik ise:

**JR'nin katılım ve eşleştirme sistemini nasıl daha adil hâle getiririz?**

Bence tartışılması gereken asıl konular bunlar.

Çünkü multi abuse sorununu çözmek için bütün oyuncuların önüne 1.000–2.000 LP barajı koymak, sorunun kaynağını çözmek değil; sorunun etrafına yeni bir engel koymaktır.

GPT'ye destan gibi yazmışım kısalt diyorum kısalttığı yazıya bak

Warning: RDX

Code:
    ██╗    ██╗                        ██████╗ ██████╗ ██╗  ██╗
    ██║    ╚═╝                        ██╔══██╗██╔══██╗╚██╗██╔╝
    ██║    ██╗███╗ ███╗ ████╗ ████╗   ██████╔╝██║  ██║ ╚███╔╝
    ██║    ██║██╔██╔██║██╔═██╗██╔██╗  ██╔══██╗██║  ██║ ██╔██╗
    ██████╗██║██║╚═╝██║╚████╔╝██║██║  ██║  ██║██████╔╝██╔╝ ██╗
    ╚═════╝╚═╝╚═╝   ╚═╝ ╚═══╝ ╚═╝╚═╝  ╚═╝  ╚═╝╚═════╝ ╚═╝  ╚═╝

Senior Member yeniisim1310's Avatar
    Nickname
    RDX
    Class
    KO -> Mage
    Clan
    Limon
    Server
    KO -> Gordion
    Race
    Karus

Question

Sonra da “Oyunda okçular neden bu kadar arttı?” diye şikâyet edersiniz.

Oyuncuların önüne böyle saçma sapan zorunluluklar koyarsanız, oyuncu da doğal olarak o zorunluluğu en kolay ve en az uğraştırıcı hangi yöntemle karşılayabiliyorsa ona yönelir. “Etkinliğe girmek istiyorsan git CZ'de LP kas.” derseniz, adam da LP kasmanın en kolay yolunu bulur; gerekiyorsa gider okçu açar, kalabalığın arasından Z2-Z3 yaparak görevini tamamlar ve çıkar.

Sonra CZ neden tek tip karakterlerle doldu, PK neden bu hâle geldi diye tekrar şikâyet etmeye başlarsınız.

Oyuncuyu belirli bir oyun tarzına zorlayan kurallar getirip, ardından oyuncuların o zorunluluğu yerine getirmek için en kolay ve verimli yönteme yönelmesine şaşırmanın bir anlamı yok.

Bu tarz önerilerle oyunu daha sağlıklı hâle getirmek yerine oyuncuları belli başlı yöntemlere mahkûm edersiniz. Sonunda da hem oyun içinde hem forumda birbirine sürekli neyi nasıl oynaması gerektiğini dayatan toxic bir kitle kalır.

Yukarıdaki yorumlara tek tek cevap vermeyeceğim. Zaten insanlara tek tek bir şeyler anlatmaya çalışmanın da pek anlamı olmadığını düşünüyorum.

Örnek verecek olursam; "ICheGuevaraI" zamanında FT'deki captcha sistemini savunuyordu. Ben random bir sistem olması gerektiğini söylediğimde, sırf onun önerisine ve söylediklerine karşı çıktığım için bana “Multisin herhalde.” tarzında bir cevap vermişti.

Şimdi ise kendisi zamanında benim savunduğum şeye benzer bir noktaya gelmiş.

O yüzden ben söyleyeceğimi söyleyip kaçıyorum. Belki bir gün insanlar, ortaya attıkları bir öneriye karşı çıkan herkese hemen bir kulp takmak yerine söylenen argümanın kendisini tartışmaya başlarlar da forumdaki tartışma seviyesini belirli bir çıtanın üzerine taşırız.

Bir öneriye karşı çıkmak, o önerinin çözmeye çalıştığı problemi desteklemek anlamına gelmiyor. Bence önce bunu birbirinden ayırmayı öğrenmek gerekiyor.

Hadi size keyifli oyunlar.

Code:
    ██╗    ██╗                        ██████╗ ██████╗ ██╗  ██╗
    ██║    ╚═╝                        ██╔══██╗██╔══██╗╚██╗██╔╝
    ██║    ██╗███╗ ███╗ ████╗ ████╗   ██████╔╝██║  ██║ ╚███╔╝
    ██║    ██║██╔██╔██║██╔═██╗██╔██╗  ██╔══██╗██║  ██║ ██╔██╗
    ██████╗██║██║╚═╝██║╚████╔╝██║██║  ██║  ██║██████╔╝██╔╝ ██╗
    ╚═════╝╚═╝╚═╝   ╚═╝ ╚═══╝ ╚═╝╚═╝  ╚═╝  ╚═╝╚═════╝ ╚═╝  ╚═╝

Senior Member
    50 kill yapıp alt f4 atıp giden çok çok oyuncu var, ben yıllardır o pot veren görevi bile yapmıyorum mesela hep pot alıp artık zaman kaybı olarak gördüğümden, ben ve benim gibilerin JR girme hakkını elinden alırsan isyan çıkar, bu öneri saçma. .

Bence JR giriş önceliği 83/3 ve üstü karakterlerin olmalı, onlar kendi aralarında eşleşmeli ve silvery almalı. 83-83/1-83/2 karakterler red gem almalı ve kendi aralarında eşleşmeli. Son serverlar 4 yıl oldu sanırım, reb3 makul bir hedef herkes için.

1K az olmuş 100K falan olsun ayda 1 kere NP toplayabilen girsin. Uyku tutmayınca böyle cin fikirler mi geliyor aklınıza.

Quote Originally Posted by _SQRRQW_ View Post
    En çok getirisi olan ve en çok suistimal edilen etkinlik JR'dir. Ne kadar şart getirilirse o kadar iyidir.
    Karşı çıkan arkadaşların çoğunun ortak özelliği ya sadece etkinlikten etkinliğe giriyor olmalarıdır ya da birden fazla karakterle uğraşıyor olmalarıdır.
    Aksi halde oyunu aktif oynayan "sadece" Old draki ve 7th görevini Gold Pre ile bile yapsanız günde belli bir NP ister istemez kasılıyor.

Şu itirazları duyar gibiyim: "Ben pre almak zorunda mıyım?"/"Ben görevleri yapmak zorunda mıyım?"/"Ben NP kasmak zorunda mıyım?" ee değilsin o zaman şöyle düşünelim "Sen JR'e girmek zorunda da değilsin"
    Katılıyorum.
    Hαstα lα víctσríα síєmprє !

20 istese yeterli

Senior Member Mukmir's Avatar
    Eski JR making sistemi çok iyiydi ya ona dönseler yetecek

Senior Member
    valla baydık bu 0 ladderlı multici warriorlardan zeroda.

Senior Member
    Quote Originally Posted by yeniisim1310 View Post
    Sonra da “Oyunda okçular neden bu kadar arttı?” diye şikâyet edersiniz.

Oyuncuların önüne böyle saçma sapan zorunluluklar koyarsanız, oyuncu da doğal olarak o zorunluluğu en kolay ve en az uğraştırıcı hangi yöntemle karşılayabiliyorsa ona yönelir. “Etkinliğe girmek istiyorsan git CZ'de LP kas.” derseniz, adam da LP kasmanın en kolay yolunu bulur; gerekiyorsa gider okçu açar, kalabalığın arasından Z2-Z3 yaparak görevini tamamlar ve çıkar.

Sonra CZ neden tek tip karakterlerle doldu, PK neden bu hâle geldi diye tekrar şikâyet etmeye başlarsınız.

Oyuncuyu belirli bir oyun tarzına zorlayan kurallar getirip, ardından oyuncuların o zorunluluğu yerine getirmek için en kolay ve verimli yönteme yönelmesine şaşırmanın bir anlamı yok.

Bu tarz önerilerle oyunu daha sağlıklı hâle getirmek yerine oyuncuları belli başlı yöntemlere mahkûm edersiniz. Sonunda da hem oyun içinde hem forumda birbirine sürekli neyi nasıl oynaması gerektiğini dayatan toxic bir kitle kalır.

Yukarıdaki yorumlara tek tek cevap vermeyeceğim. Zaten insanlara tek tek bir şeyler anlatmaya çalışmanın da pek anlamı olmadığını düşünüyorum.

Örnek verecek olursam; "ICheGuevaraI" zamanında FT'deki captcha sistemini savunuyordu. Ben random bir sistem olması gerektiğini söylediğimde, sırf onun önerisine ve söylediklerine karşı çıktığım için bana “Multisin herhalde.” tarzında bir cevap vermişti.

Şimdi ise kendisi zamanında benim savunduğum şeye benzer bir noktaya gelmiş.

O yüzden ben söyleyeceğimi söyleyip kaçıyorum. Belki bir gün insanlar, ortaya attıkları bir öneriye karşı çıkan herkese hemen bir kulp takmak yerine söylenen argümanın kendisini tartışmaya başlarlar da forumdaki tartışma seviyesini belirli bir çıtanın üzerine taşırız.

Bir öneriye karşı çıkmak, o önerinin çözmeye çalıştığı problemi desteklemek anlamına gelmiyor. Bence önce bunu birbirinden ayırmayı öğrenmek gerekiyor.

Hadi size keyifli oyunlar.
    o zaten her ftde şaşırmadım

Senior Member
    Race
    El-Morad
    JR sisteminin komple elden geçmesi gerekiyor. Süresi çok uzun. Zaten 10dk içinde deva ya ulaşılıyor ve kimin kazanip kimin kaybedeceği çoğu zaman belli oluyor. Kaybedeceğini anlayan taraf aşağı inmiyor, onlarca dakika bekleniyor. 35 dk cok uzun. 23.15 te en geç bitmesi gerekiyor.