Sonra da “Oyunda okçular neden bu kadar arttı?” diye şikâyet edersiniz.
Oyuncuların önüne böyle saçma sapan zorunluluklar koyarsanız, oyuncu da doğal olarak o zorunluluğu en kolay ve en az uğraştırıcı hangi yöntemle karşılayabiliyorsa ona yönelir. “Etkinliğe girmek istiyorsan git CZ'de LP kas.” derseniz, adam da LP kasmanın en kolay yolunu bulur; gerekiyorsa gider okçu açar, kalabalığın arasından Z2-Z3 yaparak görevini tamamlar ve çıkar.
Sonra CZ neden tek tip karakterlerle doldu, PK neden bu hâle geldi diye tekrar şikâyet etmeye başlarsınız.
Oyuncuyu belirli bir oyun tarzına zorlayan kurallar getirip, ardından oyuncuların o zorunluluğu yerine getirmek için en kolay ve verimli yönteme yönelmesine şaşırmanın bir anlamı yok.
Bu tarz önerilerle oyunu daha sağlıklı hâle getirmek yerine oyuncuları belli başlı yöntemlere mahkûm edersiniz. Sonunda da hem oyun içinde hem forumda birbirine sürekli neyi nasıl oynaması gerektiğini dayatan toxic bir kitle kalır.
Yukarıdaki yorumlara tek tek cevap vermeyeceğim. Zaten insanlara tek tek bir şeyler anlatmaya çalışmanın da pek anlamı olmadığını düşünüyorum.
Örnek verecek olursam;
"ICheGuevaraI" zamanında FT'deki captcha sistemini savunuyordu. Ben random bir sistem olması gerektiğini söylediğimde, sırf onun önerisine ve söylediklerine karşı çıktığım için bana “Multisin herhalde.” tarzında bir cevap vermişti.
Şimdi ise kendisi zamanında benim savunduğum şeye benzer bir noktaya gelmiş.
O yüzden ben söyleyeceğimi söyleyip kaçıyorum.

Belki bir gün insanlar, ortaya attıkları bir öneriye karşı çıkan herkese hemen bir kulp takmak yerine söylenen argümanın kendisini tartışmaya başlarlar da forumdaki tartışma seviyesini belirli bir çıtanın üzerine taşırız.
Bir öneriye karşı çıkmak, o önerinin çözmeye çalıştığı problemi desteklemek anlamına gelmiyor. Bence önce bunu birbirinden ayırmayı öğrenmek gerekiyor.
Hadi size keyifli oyunlar.