View Poll Results: Captcha sistemini faydalı buluyor musunuz ?

Voters
78. You may not vote on this poll
  • EVET

14 17.95%
  • HAYIR

64 82.05%
Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 21 to 30 of 38
    Dün akşam kodu doğru yazmama rağmen 4.de kabul etti. İlkinde bile yazsan girip girmemesi muallak olan juraid mountaine böyle girmemize zaten imkan yok.Juraid mountaine girişler bdw gibi olmalı diye düşünüyorum artık. Yarattığı lag cabası. Legal adama zarar vericek hiçbirşey eklenmemeli çünkü ai çağındayız ne yapsalar dönüp dolaşıp legal adama zarar veriyor işin sonunda.

Senior Member
    Her şeyi geçtim, eskiden tıkladığımız sayıyı görüp ona göre aksiyon alırdık, giremeyecek gibiysek server değişirdik gider 2 black gem alırdık en azından. Korede oyunun developer ekibinde birileri bence oyuncuya etkinlik girerken nasıl sinir krizi yaşatırım diye ciddi kafa yormuş ve trollemiş herkesi. Yok captcha, yok tıklayınca 10sn geri saydır, yok npc başında beklet insanları, tıklarken lag yaşat anlamsızca.. BDW tıklarken ki gibi sorunsuz, lagsız çalışan basic sistem varken, aylardır bu saçmalıklarla uğraş dur. Captcha ilk geldiğinde savunuyorduk, elemanın biri yoruma 'şimdi savunuyorsunuz da birkaç ay sonra hiçbiriniz el ile tıklayarak giremeyeceksiniz' tarzı bir yorum yapmıştı, elemana multi falan demiştim, haklı çıktı adam.

Senior Member
    Class
    KO -> Rogue
    Server
    KO -> Destan
    Race
    Karus
    Bu captcha olayı tamamen bir saçmalıktır, biz eskiden illegal olarak hızlı tıklanmasından rahatsızdık evet ama bunu önlemenin yolu captcha olamaz ki, buradaki esas problem npc'ye tıkladığında arka arkaya tıkladığın seçeneklerin hep aynı yerde gelmesiydi ve halâ bunda bir değişiklik yok. Yapacakları tek bir şey vardı, ilk npc'yi açtığında pencere ekranın random bir yerinde çıkacaktı(tıpkı depo ve sundrieste olduğu gibi) ikinci tıkladığında yine random farkli bir yerde çıkacaktı ve i see kısmına tıklanıp kaydolunacaktı. Bu asla legal oyuncuyu etkilemez, legal oyuncu zaten o iki tıklamayı önceden yapıp i see kısmında basılı tutuyor yazı geçince bırakıyordu, onlar etkilenmeden aynı şekilde devam edeceklerdi ama npc penceresinin nerede çıkacağını bilmeyen illegal yazılım burada çalışmaz çünkü adamlar koordinat belirleyerek yapıyor bu işi. Ha baktın bukez isme göre ayarlıyorlar o halde "i see" yazdırmazsın buton ismini boş bırakırsın olur biter. Bdw gibi olması da bir tercih olabilir tabii ama captcha olabilecek en kötü ve en işe yaramaz sistemdir.

Bazı arkadaşlar BDW gibi olsun diyor ama o da adaletsiz bence. Çünkü bir takım insanlar program yardımıyla çok hızlı basarken elle basanlar yine de çok odaklı olmasına rağmen geç kalıyor. Ne yazık ki gelişen teknoloji ile çıkan bu tarz programlar tüm illegal oynayanlara öncelik sağlıyor. Sistem muhtemelen değişmeyecek ama geliştirmeler yapılacaktır diye umuyorum.
    Hαstα lα víctσríα síєmprє !

Senior Member
    Quote Originally Posted by BySTONEXX View Post
    Bu captcha olayı tamamen bir saçmalıktır, biz eskiden illegal olarak hızlı tıklanmasından rahatsızdık evet ama bunu önlemenin yolu captcha olamaz ki, buradaki esas problem npc'ye tıkladığında arka arkaya tıkladığın seçeneklerin hep aynı yerde gelmesiydi ve halâ bunda bir değişiklik yok. Yapacakları tek bir şey vardı, ilk npc'yi açtığında pencere ekranın random bir yerinde çıkacaktı(tıpkı depo ve sundrieste olduğu gibi) ikinci tıkladığında yine random farkli bir yerde çıkacaktı ve i see kısmına tıklanıp kaydolunacaktı. Bu asla legal oyuncuyu etkilemez, legal oyuncu zaten o iki tıklamayı önceden yapıp i see kısmında basılı tutuyor yazı geçince bırakıyordu, onlar etkilenmeden aynı şekilde devam edeceklerdi ama npc penceresinin nerede çıkacağını bilmeyen illegal yazılım burada çalışmaz çünkü adamlar koordinat belirleyerek yapıyor bu işi. Ha baktın bukez isme göre ayarlıyorlar o halde "i see" yazdırmazsın buton ismini boş bırakırsın olur biter. Bdw gibi olması da bir tercih olabilir tabii ama captcha olabilecek en kötü ve en işe yaramaz sistemdir.
    Komplike sistemlerin hepsi normal tıklamaya çalışan insanın dezavantajına hocam. O tıklanan yazının her seferinde farklı yerde çıkmasından bahsetmişsin, eskiden bana da mantıklı gelen bir şeydi bu sağ-sol tık makroları çalışmaz diye düşünüyordum ama artık biliyorum ki o kullandıkları şeylerle, ekranı sürekli taratarak milisaniyelik gecikmelerle mouse imlecini oraya ışınlatıp o yazıya tıklamaları çocuk oyuncağı. Bu sefer sen el ile mouse'u o çıkan yazı ekranına götürmeye çalışırken o senden çok daha hızlı şekilde tıklamış olacak, yine olan bize olacak. El ile o otomasyonu geçebilmenin pek imkanı yok, o yüzden en basit hali bizim için en avantajlı hali, örn. BDW&ULTİMA girişi.

Belki şu zamanda bazı şeyleri engelleyebilmek zor, A'yı fixleseler B'yi çıkarıyorlar, o zaman farklı çözümler üretilip, o kurnaz arkadaşların avantaj sağlayacağı kanalları komple tıkamak gerekiyor. Mesela FT herkesi random çeken sisteme geçse ve ben 2 hafta boyunca hiçbir şekilde içeri giremesem, inan sesim çıkmaz. Ne yapayım şansa çekmedi der alt f4'ü koyar giderim ama böyle olunca ben tek çarı sokamıyorum, adam üçer beşer hatta sekiz çarını tam kadro sokuyor hissiyatı insanın canını sıkıp oyundan soğutuyor, çünkü biliyorsun ki birileri her akşam hakkını yiyor.

Mesela 83/1 ve üstü oyuncuların da JR girişte hem öncelikli olması hem de düz 83'lerle eşleşmemesi çok mantıklı, bunu serverin yaşına göre kademeli olarak artırmaları da gerekirdi. Şu an 83/3 ve üstü silvery almalıydı mesela BDW'deki mavi alma şartı gibi. Demek istediğim bu tarz sistem değişiklikleri lazım, o zaman o kişilerin kullandığı şeyler zaten otomatik boşa çıkar. 83 çar al 5-6gb, bi de malum yazılımları al, ft'ye de gir, jr'ye de benden erken tıkla sorunsuz gir, 83/10 adam da senin uyanıklığın yüzünden dışarıda kalsın sistemi çok saçma.

Quote Originally Posted by Wioletta View Post
    Komplike sistemlerin hepsi normal tıklamaya çalışan insanın dezavantajına hocam. O tıklanan yazının her seferinde farklı yerde çıkmasından bahsetmişsin, eskiden bana da mantıklı gelen bir şeydi bu sağ-sol tık makroları çalışmaz diye düşünüyordum ama artık biliyorum ki o kullandıkları şeylerle, ekranı sürekli taratarak milisaniyelik gecikmelerle mouse imlecini oraya ışınlatıp o yazıya tıklamaları çocuk oyuncağı. Bu sefer sen el ile mouse'u o çıkan yazı ekranına götürmeye çalışırken o senden çok daha hızlı şekilde tıklamış olacak, yine olan bize olacak. El ile o otomasyonu geçebilmenin pek imkanı yok, o yüzden en basit hali bizim için en avantajlı hali, örn. BDW&ULTİMA girişi.

Belki şu zamanda bazı şeyleri engelleyebilmek zor, A'yı fixleseler B'yi çıkarıyorlar, o zaman farklı çözümler üretilip, o kurnaz arkadaşların avantaj sağlayacağı kanalları komple tıkamak gerekiyor. Mesela FT herkesi random çeken sisteme geçse ve ben 2 hafta boyunca hiçbir şekilde içeri giremesem, inan sesim çıkmaz. Ne yapayım şansa çekmedi der alt f4'ü koyar giderim ama böyle olunca ben tek çarı sokamıyorum, adam üçer beşer hatta sekiz çarını tam kadro sokuyor hissiyatı insanın canını sıkıp oyundan soğutuyor, çünkü biliyorsun ki birileri her akşam hakkını yiyor.

Mesela 83/1 ve üstü oyuncuların da JR girişte hem öncelikli olması hem de düz 83'lerle eşleşmemesi çok mantıklı, bunu serverin yaşına göre kademeli olarak artırmaları da gerekirdi. Şu an 83/3 ve üstü silvery almalıydı mesela BDW'deki mavi alma şartı gibi. Demek istediğim bu tarz sistem değişiklikleri lazım, o zaman o kişilerin kullandığı şeyler zaten otomatik boşa çıkar. 83 çar al 5-6gb, bi de malum yazılımları al, ft'ye de gir, jr'ye de benden erken tıkla sorunsuz gir, 83/10 adam da senin uyanıklığın yüzünden dışarıda kalsın sistemi çok saçma.
    Sistem BDW ultima tarzı olursa da bir şekilde program ile aşacaklar. Başta işe yarar gibi görünse bile bir süre sonra zarar verecek. Yapay zekadan geliştirme amaçlı fikir istedim sonuç olarak şöyle önerileri oldu.
    - Captcha penceresinin ve içindeki butonların ekrandaki koordinatları her seferinde rastgele birkaç piksel kaydırılması
    - Captcha ekrana geldiğinde "Onayla" butonu ilk 2 veya 3 saniye boyunca pasif (tıklanamaz) kalmalıdır. Böylece yazılım kodu 0.1 saniyede çözse bile, butona tıklayabilmek için gerçek insanların algılama ve yazma süresini beklemek zorunda kalır.
    - Arayüze insan gözünün göremeyeceği ama botların veri çekmek veya doldurmak için ilk tarayacağı görünmez gizli alanlar (input alanları) yerleştirilebilir. Bir yazılım bu gizli alanı doldurduğunda, sistem o hesabın bot olduğunu anında anlar ve captcha'yı çözse bile işlemi reddeder.

Güzel yöntemler sunuyor fakat geliştirilmesi ne derecede olabilir bilemiyorum.
    Hαstα lα víctσríα síєmprє !

Senior Member
    Hiç bir yerde Captcha girmek istemiyoruz Legal oynayıp işkence çekiyoruz İllegal kişi programla giriyor olan bize oluyor Legalleri Oyundan Soğutmak dışında Bir işe yaramıyor

Senior Member
    Class
    KO -> Rogue
    Server
    KO -> Destan
    Race
    Karus
    Quote Originally Posted by Wioletta View Post
    Bu sefer sen el ile mouse'u o çıkan yazı ekranına götürmeye çalışırken o senden çok daha hızlı şekilde tıklamış olacak, yine olan bize olacak.
    Yok dostum dediğim şekilde olunca senin iki kere tıklamaya ihtiyacın olmayacak ki zaten, eskisi gibi "i see" seçeneğini açıp basılı tutacaksın yazı geçer geçmez bırakacaksın, hemen ikinci bir yere tıklama olmayacak yani.
    Makro ve benzerlerinin sistemi saniyeler kala sürekli tıklamaya dayalı bir sistem, doğal olarak legal oyuncu yazı geçmesini beklerken onlar yüzlerce tıklama yaparak salisesinde tıklamış oluyorlar, bu sistem onu önleyecek sadece.

Senior Member Mukmir's Avatar
    oy verdim haklı bir konu

Senior Member
    Quote Originally Posted by ICheGuevaraI View Post
    Sistem BDW ultima tarzı olursa da bir şekilde program ile aşacaklar. Başta işe yarar gibi görünse bile bir süre sonra zarar verecek. Yapay zekadan geliştirme amaçlı fikir istedim sonuç olarak şöyle önerileri oldu.
    - Captcha penceresinin ve içindeki butonların ekrandaki koordinatları her seferinde rastgele birkaç piksel kaydırılması
    - Captcha ekrana geldiğinde "Onayla" butonu ilk 2 veya 3 saniye boyunca pasif (tıklanamaz) kalmalıdır. Böylece yazılım kodu 0.1 saniyede çözse bile, butona tıklayabilmek için gerçek insanların algılama ve yazma süresini beklemek zorunda kalır.
    - Arayüze insan gözünün göremeyeceği ama botların veri çekmek veya doldurmak için ilk tarayacağı görünmez gizli alanlar (input alanları) yerleştirilebilir. Bir yazılım bu gizli alanı doldurduğunda, sistem o hesabın bot olduğunu anında anlar ve captcha'yı çözse bile işlemi reddeder.

Güzel yöntemler sunuyor fakat geliştirilmesi ne derecede olabilir bilemiyorum.
    Şu an da yapıyorlar ki, ben bdw'ye ne kadar hızlı tıklarsam tıklayayım hep 150-200'lerden falan başlıyor ama hep giriyorum zero'da, nadir yani boş çektiği. Çünkü çıktığı yer belli yazının, 10sn kala mouse oraya götürüp hazırda bekleyip tıklayınca sorun yaşanmıyor, ben de o yazılımlar kadar hızlı tıklıyorum neredeyse. Ama biraz karışık bir şey olsa, mesela o bdw yazısı random bir yerde belirse, ben onu algılayıp mouse'u oraya götürene kadar, adamın otomasyon yine tıklamış olacak benden önce. Demek istediğim ne kadar basit olursa el ile tıklayan insanın o kadar avantajına, öbür türlü zaten otomasyon hep kazanacak. Mantıklı sistemlere karşı değilim bu arada ama bu konuda aklıma hiçbir şey gelmiyor, çünkü biliyorum ki o otomasyon çıkan her şeyi benden daha seri yapacak, o yüzden en basit hali olsun ki ben de en hızlı şekilde tıklayayım mantığı, o yüzden BDW&Ultima bana en mantıklısı geliyor, yoksa farkındayım ona da oto tıklatacaklarının, hatta şu an bile tıkladıklarının.