Originally Posted by
Wioletta
Komplike sistemlerin hepsi normal tıklamaya çalışan insanın dezavantajına hocam. O tıklanan yazının her seferinde farklı yerde çıkmasından bahsetmişsin, eskiden bana da mantıklı gelen bir şeydi bu sağ-sol tık makroları çalışmaz diye düşünüyordum ama artık biliyorum ki o kullandıkları şeylerle, ekranı sürekli taratarak milisaniyelik gecikmelerle mouse imlecini oraya ışınlatıp o yazıya tıklamaları çocuk oyuncağı. Bu sefer sen el ile mouse'u o çıkan yazı ekranına götürmeye çalışırken o senden çok daha hızlı şekilde tıklamış olacak, yine olan bize olacak. El ile o otomasyonu geçebilmenin pek imkanı yok, o yüzden en basit hali bizim için en avantajlı hali, örn. BDW&ULTİMA girişi.
Belki şu zamanda bazı şeyleri engelleyebilmek zor, A'yı fixleseler B'yi çıkarıyorlar, o zaman farklı çözümler üretilip, o kurnaz arkadaşların avantaj sağlayacağı kanalları komple tıkamak gerekiyor. Mesela FT herkesi random çeken sisteme geçse ve ben 2 hafta boyunca hiçbir şekilde içeri giremesem, inan sesim çıkmaz. Ne yapayım şansa çekmedi der alt f4'ü koyar giderim ama böyle olunca ben tek çarı sokamıyorum, adam üçer beşer hatta sekiz çarını tam kadro sokuyor hissiyatı insanın canını sıkıp oyundan soğutuyor, çünkü biliyorsun ki birileri her akşam hakkını yiyor.
Mesela 83/1 ve üstü oyuncuların da JR girişte hem öncelikli olması hem de düz 83'lerle eşleşmemesi çok mantıklı, bunu serverin yaşına göre kademeli olarak artırmaları da gerekirdi. Şu an 83/3 ve üstü silvery almalıydı mesela BDW'deki mavi alma şartı gibi. Demek istediğim bu tarz sistem değişiklikleri lazım, o zaman o kişilerin kullandığı şeyler zaten otomatik boşa çıkar. 83 çar al 5-6gb, bi de malum yazılımları al, ft'ye de gir, jr'ye de benden erken tıkla sorunsuz gir, 83/10 adam da senin uyanıklığın yüzünden dışarıda kalsın sistemi çok saçma.