Originally Posted by
JollyNny
Herkese merhaba, lafı uzatmadan bir ricada bulunacağım.
Oyunun harita sistemini çok yetersiz buluyorum. Oyunu uzun zamandır oynasam da ilk defa +80 karakter oluşturdum ve pk için ptlere girmeye başladım. Problem şu ki diğer oyuncular '' dara gel, karusların evilin orası, ağaçlardayız gel...'' gibi terimlerle anlaşıyorlar. Şüphesiz ben ve benim gibi pk alanlarında yeni oynamaya başlayan oyuncular bu terimleri öğreneceler. Fakat sizden ricam diğer mmorpg oyunlarındaki sistemlerin knight online' a entegre edilmesi. Bir örnek verecek olursam; ''Aion Online'' adlı oyundan haritayı açarsınız gideceğiniz noktayı farenin imleci ile getirir ctrl+ sağ tuş yapıldığında chat penceresine ''location'' olarak atabiliriz. Chat penceresinden mesajla gelen location' a tıklayan oyuncularda harita açılır ve oyuncular konum bilgisine erişebilir. Böylece bu location' a takım arkadaşlarımız ya da diğer arkadaşlar gelebilirler.
Diğer bir mesele haritayı açtığımızda party üyelerimizi gerçek zamanlı olarak görmek güzel olurdu. Haritayı açtığımızda hareket eden takım arkadaslarımızı nokta şeklinde gösterebilirseniz (hareket halinde) bize gerçek zamanlı takibe imkan vermiş olacaksınız.
Ve son olarak özellikle haritada bir kalem simgesi ve 2-3 renk seçeneği ile insanlara A-B arasındaki gitmesi gereken yolu çizerek location atmaları şahane olacaktır.(ör: Cz ' de herhangi bir noktadaki yalnız arkadaş location atar, diğer takım arkadasları o locationa tıklar ve gelmesi gereke yolu kalem kullanarak çizer, ve tekrar location olarak chatten paylaşır.) (Savaş alanlarında taktik oluşturmak için de kulanılabilir tabi)
(Düşünsenize Jr de harita üzerinden çizilerek bir taktik oluşturulup başarıya ulaştığınızı...Sizce de gerçekten heyecan verici olmaz mı ?)
İnanın yeni başlayan birinin pk alanlarında öldükten sonra ptsine tek başına ulaşmaya çalışması gerçekten zor. Teleport kağıdı deseniz zaten Cz gibi alanlarda kullanılamıyor. Her güncelleme de beklediğim fakat diğer oyuncular ya da GM ekibinden konu ile ilgili hamle olmayınca bu konuyu dile getirmek istedim en sonunda.
Şahsi kanaatim bu özelliğin oyuna eklenmesinin çok zor ve zorlayıcı olmadığı yönünde çünkü neredeyse tüm mmorpg oyunlarında olan bir özellik ve takdir edersiniz ki harita kullanmak, kullanabilmek hayat kurtarıcıdır.
NTT Game' in yapacağı bir şey değilse bile, en azından sayın GM ekibi bu talebi Mgame' e iletebilirseniz daha oynanabilir/oyuncu dostu bir haritaya sahip olacağız.
Saygılar.