Originally Posted by
GengaR_AreS
Benim yeni serverlerde 1.kanal ile işim yok ama oynayanlar, özellikle yayıncılar için cidden sıkıntı. Bu oyunun destek alan yayıncısı -oyunun reklam yüzü diyebiliriz- en çok yayın izlenen saatinde 1 saat oyuna girmek için bekliyor. Yayın açmış, izleyiciler ve yayıncı 1 saat sıra saymasını bekliyor. Bu adam nasıl içerik üretecek? 5.kanala geçip sadece upgrade mi yapacak? Şimdi bu sizce iyi/başarılı bi tanıtım mı? 2.kanallara cz açılması da pek etkilememiş.
Böyle bi yayını izleyen, gören duyan araştıran biri niye oyuna başlasın? Reklam/tanıtım yapmanın bi mantığı kalmıyor ki. Yoksa nttgame/mgame için bu önemli değil mi? Bence önemli olmalı. "Premiumlu bile 300-500 kişi bekliyor, bizim için önemli olan npoint/premium satışı" diye bi düşüncede olmadığınızı düşünmek istiyoruz.
Oyun 20. yılında tamamen GENIE ONLINE oldu. Bunu da yeni serverlere başlayan herkes çok rahat şekilde görüyor. Bu kadar sıra saymasının tek nedeni GENIE ILE MULTI FARM yapanlar. Abartısız söylüyorum her slotta en az 3-4 char genie açıp kasıyor. EMC/LUFER deru, apost, giant golem, stone golem, uruk tron, uruk hai, uruk blade, manticore, raven harpy, half troll warrior, ape, grell, hell hound. Eslant AOC, paramun, brahman, giant golem, stone golem, raven harpy, htb htc, satiros, gargoyle, aos, aof neredeyse hepsi. Hepsinde de multi genie farmerler var. Moradon 3 camp, emc/lufer 2'şer camp, eslant 2 camp.
Bu kadar slotta bu kadar genie ile kasan olduğu sürece o serverlerin 300 500 sayması kadar normal bir şey yok. Çözüm ya camp sayılarını azaltmak ya da 1.kanalda genie çalışmasını engellemek.
"Maden taşları üst üste biriksin" konusuna "MMORPG emek ve sabır ister, her şey bu kadar kolay olmamalı" diye cevap yazan GM'ye soralım o zaman. Niye genie ile farm yapmak bu kadar basit? Niye bir kanalda genie pasif yapılmıyor? Çözüm olmayacağını mı düşünüyorsunuz yoksa?
İşin görev yapamama olayını filan geçtim. İnsanlar oyuna giremiyor ya. Oyuna giremiyor. Bu gerçekten ciddi bi sorun.