Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 17 of 17
    Banned
    Nickname
    Deprem
    Class
    KO -> Portu
    Clan
    COMPRESS
    Server
    KO -> Olympia
    Race
    El-Morad
    Quote Originally Posted by fibher333 View Post
    Merhaba Değerli Arkadaşlar ve Knight Online Çalışanları ,

Knight Online Ban politikasında olduğu gibi Küfür Hakaret Rahatsız etmek ban sebebidir cezası vardır . Fakat bu suçu suistimal eden birçok kullanıcıda vardır , örneğin karşıdaki kişiyi bilinçli olarak şiddetle tahrik edip ve hatta küfür edip sonra oyundan çık gir yaparak temiz bir oyun açıp o kişiden küfür alarak aa işte ben küfüre uğradım bana durduk yere hiçbirşey yapmadığım halde küfür edildi imajı verenlerle dolmuş durumdadır. Bu konularda GM lerin aldığı karara saygı duymaktayız lakin bugün başıma geldiği gibi benim başıma daha önce bir gerçekten durduk yere küfür yeme olayı geldi arkadaşlar durduk yere küfür yedim neymiş slota ks atmışım oyunun en doğal şeyidir değilmi? tamam şimdi ben şikayet ettim ama sanırım yeterli desteği GM ler tarafından alamadığım için bu tarz kişiler bir türlü ban yemiyordu , bende stilimi değiştirdim artık bana küfredene aynı şekilde yazısını iade edip bunlarla uğraşmamayı tercih etmiştim muhtemelen bugün ban yememin sebebi bana sövüp veya tahrik edip kendi yaptıklarını gizleyip benimkileri cımbızla seçerek şikayet ederek ban yememi sağlayıp yarın banımız açıldığında tekrar gülerek sırıtarak aynı şeyleri yapıp bizi sürekli bu kısır döngüye sokmak istiyen değişik zihinli kullanıcıların olduğunu düşünüyorum . Bu konuda haksızlıkların giderilmesi için gerekli tüm incelemelerin yapılıp şikayetçi tarafında karakteri incelenip acaba tahrik veya bu kişide küfür edip etmediğinin incelenmesini istiyorum . Haksızlıklar mağduriyetler bizi oyundan soğutuyor oyuna bağlamıyor bilginize.
    Küfürlü cümlelerle üstün geleceğini veya geldiğini zannedenden daha aciz kim vardır?

Delikanlı sözlük anlamı ;

Çocukluk çağından çıkmış genç erkek
    Sözünün eri, dürüst, namuslu (kimse).
    Gençlere bir seslenme sözü.
    Çocukluk çağından çıkmış genç ve gürbüz kimse.

Özellikle ''Sözünün eri, dürüst, namuslu (kimse).'' tanımlamasına bakılacak olursa sizin delikanlı anlayışınız ile hiç örtüşmüyor.

Namuslu kimse , başkasının aile değerlerine , dini değerlerine ve saygı duyulması gereken diğer değerlerine el ve dil uzatmayan kimse olarakta bilinir.

Cahilliğe , cahillik ve acizlik ile cevap vermek hiç bir şahsa hiç bir konuda üstünlük sağlamaz.

Yıllardır oyundayım ve şu ana kadar bana küfreden şahıs sayısı oynadığım yılların sayısını geçmemiştir.Küfür edenden çok ettirene bakmak lazım.Bu yüzdende raporları incelerken küfürün ana nedeni daha çok ilgi ve yaklaşım konusu olmuştur.

Eğer sizi tahrik ediyorlar ise yıllardır pm block denen bir seçeneğiniz var.Tabiri caiz ise it dalaşı ile eninde sonunda birinizin ağzının bozulacağı aşikar iken bile bile buna sürüklenmekte içler acısı bir durum.

Bunu halk dilinde klavye erkekleri çok yaparlar.Normal hayatlarında hiç tanımadıkları birine oyunda yansıttıkları yüzlerinin % 1 ini gösterseler her günü birini toprağa gömer hale gelirdik.

Yeni nesil o kadar ahlaki değerlerden insana saygıdan uzak bir yaşamla yetişiyorlar ki her yaptıkları kötü iş ve davranışlar onlara normal gelecek bir hali almış.

Oyun kuralları küfür konusunda çok esnek.Bana kalsa ilk son vakası farketmez , küfür eden süresiz banlanmalı.

Buradan şu sonucu çıkartabiliyormuyuz?

A isimli oyuncu B isimli oyuncuyu sevmiyor

A isimli bir plan kuruyor

A : B sen şöylesin B sen böylesin ( Tahrik )

A devam ediyor A : B sen daha daha şöylesin ( Tahrik ilerliyor ama küfür hakaret yok )

A oyundan çıkıp giriyor ve temiz bir All chat bırakıyor

B dayanamayıp bir laf ediyor malesef A hemen ksc sini alıyor veya video çekiyor bakın A iyi biri aslında tüm suç B nin

zaman ilerliyor A kullanıcısı anlıyorki B pek ksc alan insanları reportluyan bir tip değil ben şuna bir küfredeyim artık diyor ve küfre başlıyor

B küfrü görünce aynısını iade ediyor veya benzerini yapıyor

A eğer pm den ettiyse pm sini küfür edip kapatıp tekrar açıyor gelen küfürlerin ksc ve videosunu alıyor

veyahut A all chatten küfürünü edip oyundan çık gir yapıp temiz bir all chat açarak gelen küfürlerin ksc ve videosunu alıyor

ve Burada A şikayet ediyor B suçlu bulunuyor , B isimli kullanıcı ksc almadığı için A kazanıyor B yi banlatıyor .

ve B diyorki ben aslında bana karşı böyle gelen birçok kişi oldu zaman zaman ksc alıyorum fakat Destek ekibinden beni şikayet eden kimse nickini paylaşmasını bende o nickin bana daha önceden elimde mevcutsa tahrik veya küfür ksc sini atarak kendimi temizliyebilirim diye düşünüyor?

Fakat sadece düşünüyor çünkü Destek ekibi şikayet edeni paylaşmadığı için B yeniden mağdur kalıyor

Ve artık B anlıyorki çabaları boşa pes ediyor.

Olay özetini artık bu şekilde anlatma kararına vardım dinliyen herkese teşekkürler .

sen recep ivedik filmindeki karate hocasının felsefesiyle yaşıyosun demi kardeş , böyle yaşa sizede ihtiyaç var bu ülkede

ben basit bişeyden bahsediyorum beni banlatanda ban yesin veya banım açılsın bukadar açık ve net adalet böyle sağlanır 2x2 = 4 , Sen ne sanıyorsun anlamadımki ben kaç defa reportlamışımdır youtube kanalım var sana göstereyim istersen bana neler neler edildi ban yemedi ? ben bu yüzden reportlama işini bıraktım artık küfür reportlamayı bıraktım yoksa niye karşılık vereyim? ama şimdi karşılık veriyoruz aynı küfrü aynı sahibine iade ediyoruz ondada biz ceza alıyoruz arkadaşım biz burda oyun oynamak istiyoruz kimseyle küfürleşmek felan değil banada Edebiyat Felsefe yapma altı üstü bir mağduriyet yaşadık onunda giderilmesi için konu açtık saçma sapan yerlere çekmeyin.

Registered Users
    Anladığım kadarıyla ortada bir suistimal yok. Size edilen küfüre, küfürle karşılık vermiş ve bunun sonucunda ceza almışsınız. İlk yazdığım postta ne yapmanız gerektiğini açık bir şekilde belirttim. Oyun içerisinde size karşı bir ihlal varsa, bunu kanıtlarıyla birlikte incelenmesi için bize göndermeniz yeterli.

Oyuncu Mahkemesi projesi bir önceki yayıncı firma döneminde uygulanan cezalarla ilgiliydi. NTTGame şu an için buna benzer bir proje yapmayı düşünmüyor.

Junior Member siva0971's Avatar
    Nickname
    Pandia
    Class
    KO -> Mage
    Clan
    TheGanG
    Server
    KO -> Manes
    Race
    El-Morad
    Quote Originally Posted by Perastis View Post
    Anladığım kadarıyla ortada bir suistimal yok. Size edilen küfüre, küfürle karşılık vermiş ve bunun sonucunda ceza almışsınız. İlk yazdığım postta ne yapmanız gerektiğini açık bir şekilde belirttim. Oyun içerisinde size karşı bir ihlal varsa, bunu kanıtlarıyla birlikte incelenmesi için bize göndermeniz yeterli.

Oyuncu Mahkemesi projesi bir önceki yayıncı firma döneminde uygulanan cezalarla ilgiliydi. NTTGame şu an için buna benzer bir proje yapmayı düşünmüyor.
    3 gün ban yedim ben, kusura bakmayın ama adam sürekli slotumuzdan zehir ile mobları çekiyordu, en sonunda dayanamadım , luring yaptığı gerekcesi ile video bile almıştım, ama Cr ye 15 gün bakılmadığı için atma gereği bile duymadım.Örneğin ben bu adama küfür ettim sürekli luring yaparak mob kaçırdığı için suçlu biz olduk.video aldım atıcaktım araya hafta sonu girdiği için ve Cr de çalışan arkadaşlar yatmayı tercih ettikleri için gönderme gereği duymadım.Neden olayın detayını incelemek yerine Sadece size atılan 1-2 kelimeyi seçip ban atıyorsunuz?

Registered Users
    Selam @siva0971,

Yaşadığın olayla ilgili video (kanıt) almış olman doğru, ancak 'CR'ye 15 gün bakılmaz diye raporlamadım' kısmı yanlış. Keza şu an CR ekibi mümkün olan en kısa sürede raporları incelemek için çalışıyor.

İlk sayfada konu sahibine yapmış olduğum açıklamayı buraya yeniden alıntılayıp, konuyu sonlandıracağım. Hem senin için hem de bununla ilgili kafasında soru işareti bulunan diğer oyuncularımız için genel bir cevap niteliğinde olur.

Quote Originally Posted by Perastis View Post
    Selam,

Müşteri Hizmetleri departmanı bu tür durumlarda raporlayan/şikayet eden oyuncunun detaylarını sizinle paylaşmaz, gizlilik esastır. Oyun içerisinde tarafınıza yapılan hakaretin/ihlalin boyutu her ne olursa olsun buna aynı şekilde karşılık vermek sizin de kuralları ihlal etmeniz anlamına gelir ve yaptırım almanız kaçınılmazdır.

Raporları inceleyen ekip, özellikle küfür raporlarında tahrik ve kasıt detaylarını gözden geçirir ve şüphelendiği raporları reddeder. (Tahriğin boyutu ne olursa olsun yukarıda yaptığım ilk açıklama geçerlidir, karşılık vermemelisiniz)

P.S: 'Delikanlı adam kendisine yapılana karşılık verir' gibi bir savunma yönetim tarafında kabul edilemez.

Son olarak, aldığınız cezaya karşın inceleme ve itiraz taleplerinizi yine ticket üzerinden Müşteri Hizmetleri'ne sunmalısınız.

Tags for this Thread