Yazım çok uzun olacak arkadaşlar dilerim ki herkes okur bu yazıyı ve düşüncelerini paylaşır. Forum moderatörü arkadaşlardan ricam lütfen konuyu silmeyiniz ve gerekli mercilerin okumalarını sağlayınız. Yazımda Kişi veya kişilere yönelik hakaret aşağılayıcı söz yoktur.
Yaklaşık 1 aydır sürekli yeni başlık yazısına tıklayıp geri kapatıyorum. Yazmayım diyorum ama ancak yetkililerin haklı bir şekilde 1 hafta forumdan banlaması yazmama sebep oldu. Öncelikle Vs Show Twitch Tv yayının başlığının altına yazdığım " Show yapacağınıza sunuculara girinde işinizi yapın" yazdığım için özür dilemek isterim.
Şimdi gelelim konuya. Bundan tam 1 yıl önce tekrar yazmıştım böyle bir başlık ve o anki yetkililer cevap veremedikleri için konularımı silmişlerdi. Dikkatinizi çekerim kapatmadılar direk sildiler ve özel mesaj olarakta konuyu yetkililere ilettik lütfen aynı başlığı açmayın diyerek kendilerini komik bir duruma düşürmüşlerdi. 1 yıl aradan sonra arkadaşlarımın ısrarı üzerine tekrar aranıza katılmış bulunmaktayım. Keşke katılmasaydım diyerek devam ediyorum.
1 yıllık süreden sonra şu an için gördüğüm artılardan biraz bahsedeyim. Yiğidi öldür hakkını yeme demişler.
a) CR denilen bir olayınız mevcut. Bu bölümü sıklıkla kullanmaya başladım ve gerçekten neticeler aldım. İnsanlar konularım silindi diye veryansın ederken sabretmeyi denedim ve 4 gün bilemediniz 1 hafta içerisinde geri dönüş aldım. Kimi konularımda yetersiz kanıt dendi kimi konularımda kişi veya kişiler banlandı. En azından birşey yapılmaya başlanmış.
b)Eventler. Kimi oyuncular için hiçbir değeri olmasada ben ve benim gibi kişiler için çok önemlidir. Gerek Cadılar Bayramı olsun, gerek boss eventler olsun insanları oyunda tutmak için çaba sarfettiğinizi görmekteyim. Hani şu mantıktan birazda olsa uzaklaşılmış gibi " Giden gitsin kalan sağlar bizimdir " yerine insanara farklı şeyler sunalım mantığı gelmiş.
c) Twitch yayınları. Yakından takip etmekteyim. Çekilişler vs. güzel şeyler.
d) Oyun daha kolay hale getirilmiş. Level kasmak zulüm olmaktan çıkmış.
e) Forumlarda çok daha fazla aktifsiniz.
Herşey buraya kadar güzeldi dimi E hadi bide eksikliklerden konuşalım?
1) Her zamanki gibi oyundaki ana damarlarda illegal partiler almış başını gitmekte.
2) Gbci diye tabir ettiğimiz siteler yine revaçta.
3) GM arkadaşların özveri ile çalışmadıkları ortada.
4) 10 seneden fazla geçmişi olan bir oyunda hala eskiden olan buglar mevcut.
5) Getirdiğiniz yenilikler bile sunucuya zarar verebilmekte
6) Özellikle Juraid Mountain zamanları olmak üzere sunucularınızda lag mevcut
7) Koskoca firmanın sunucuları yüzünden oyunlara giriş yapılamıyor.
Şimdi bu adam yazmış bu 7 maddeyi kenara çekilmiş dedirtmeden hepsine açıklama getireceğim merak etmeyin
1. madde ile başlayalım. Benim twitchtv yayınlarında gördüğüm, angara havası olsada oynasak diyen güzel insanlar birazcık empati lütfen. İnsanlar forumlarda veryansın ediyor. Görünmez illegaller var orada burada şurada diye. Şu sunucuya giripte ilgilenmek bu kadar zor olamaz diye düşünüyorum. Ha diyeceksiniz şimdi e kardeşim gece ne yapalım. Güzel arkadaşlar sizlerin 3 gecesinden feragat etmesi buradaki oyuncuların 3 hafta rahat etmesi demektir. Sunucuya giriş saatleriniz belli. Çıkış saatleriniz belli. Bu tpt denen illeti kullanan emek düşmanları bunları çok iyi takip etmekte. Sizler varken onlar yok, onlar varken sizler yok. Olmaz böyle. Bu işi düzeltmenin yolu üzerine düşmektir. İstemektir. Chaos giriyoruz tpt, bdw giriyoruz tpt, slota ks geliyor tpt, para kasmaya gidiyoruz tpt, farma geçiyoruz tpt, boss taşı diyoruz tpt. Demek istediğimi anlatabildim umarım. Hiç ilgilenmiyorsunuz demiyorum bakın dikkat edin, yeteri kadar ilgilenmiyorsunuz ve bu insanların kafasında acaba beraber işbirliği içerisindeler mi sorusunu uyandırıyor. Lütfen biraz üzerine düşelim bu konunun.
2. maddeden devam edelim. GB Siteleri. Şunu derseniz bizlere eminim kimse ses etmeyecektir. Bizler gb siteleri ile anlaşmalıyız ve komisyonla çalışıyoruz dediğiniz anda bizlerde en azından dürüstler ve ticaret yapıyorlar diyecek kadar olgun insanlarız. Sonuçta kimse babasının hayrına birşeyler yapmaz. Ama alakası yok böyle birşeyin diyorsanız gelin ben size buna bir nebzede olsa balta vuracak bir yöntem söyleyim. Bahsi geçen x-y-z sitelerinden 1 er gb sipariş edin ve o karakterleri banlayın. Bu kadar basit bir yöntem Hani canlı yayında madenlerde kasanlara ip den 54 kişi banlanmıştı ya, aynen o şekilde gelsin gbsini satsın size ve banlayın bu kadar basit. Diyorsanız ki biz nttgame olarak 1 gb parasını karşılayamıyoruz söz veriyorum benimle iletişime geçin ben her siteden 1 er gb çekicem o konuda hiç sıkıntınız olmasın. Ek olarak diyorsanız ki arkadaşlar bu site sahipleri illegal birşey yapmıyor alan razı veren razı o zaman bende size derim ki madem illegallik yok neden kendi forumlarınızda TL ile birşey sattırmıyorsunuz.
3. maddemize gelecek olursak aslında 1. maddenin açıklamasında anlattım ama ben yinede yazayım hani gözden kaçmış durumu olmasın. Güzel insanlar bizler sizlerin müşterileriyiz ve bir nebze değil 4/4 lük bir hizmet bekliyoruz. 3/4 lük hizmet alalım onada eyvallah. Bu kadar insanın ağzından çıkan tek şey " GM SUNUCUYA Bİ GEL ". Bunda bir tesadüf yoktur diye düşünüyorum. Dediğim gibi lütfen empati.
4. madde arkadaşlarımızla aramızda en çok güldüğümüz maddedir 1998 yılında çıkmış bir oyun. O seneden beri belirli aralıklarla oynadım bu oyunu. Questlerden tutun pus itemlerineve aklınıza gelebilecek hemen hemen her konuda buglar mevcut oluyor. Görevi alıyorsun yaratığı kesince görevi saymıyor, sayıyor veremiyosun, veriyorsun yapmadı sayıyorda sayıyor... Yahu ar-ge de olan arkadaşlar hiç mi düşünmediniz " Ya usta bu oyunda bir tane select character diye bir buton var yıllardır çalışmıyor " bakın bu en basit örnekti. Buraya dökerim aslında şunlar oldu bunlar oldu diye ama sizler bizlerden iyi biliyorsunuzdur.
5. madde 4. madde ile hemen hemen aynı ama değineceğim farklı bir nokta var. Yeni eklenmiş olan black market quest. Nereden başlasam bilemedim. İnsanın tesadüf demeye dili varmıyor. Adı bile bi garip BLACK MARKETER ( KARA BORSACI ) Yeni bir quest hazırlanmış ellerinize sağlık, be arkadaş hiç mi test etmediniz? Sadece yazıp yüklediniz mi sunucuya? Lütfen birşeyleri eklerken 10 kere değil 100 kere deneyin gerekiyorsa. Bunun sebebi insanlar şunu kastı bunu kesti bu kadar para kaldırdı oooooo abi olayı değil. OYUNDAN SOĞUYORUZ. Anlatabildim umarım güzel arkadaşlarım.
6. Hani diyeceğim benim bağlantım kötü o da değil. Tsde farklı şehirlerde 14 kişiyiz bunlardan birisi Londra olmak üzere herkeste aynı problem mevcut. Abi yine jr var lag var yaaaa.. Bunun çözümü GM arkadaşlardan değil teknik ekiplerden gelir. Lütfen iletiniz.
7. Daha önce sunucu açmamış biri olsam diyeceğim ben ne anlarım...Knight Online sunucu açmış birisi olarak Defalarca Ultima-Online sunucu açmış birisi olarak ben o alt yapı ile 900 player online ve sunucuma saldırı anında 12 milyon bot sokulduğunda 0 lagsız hizmet sunabiliyorsam sizlerde günümüz şartlarında en az 3k playerı çok rahat bir şekilde kaldıracak altyapıyı sunabilirsiniz. Jr tıklıyoruz totalde 600 oyuncu diyelim giren. e hadi 600 tanede expte olsun 60 lvl üzeri. etti mi sana 1200. 60 lvl altındada bi 1000 player olsun. 2200 player. ( 600 kişi eslantta zaten exp kasamazda slot yetmez ama yinede rakamları uçuk söyledim ) 2200 kişiyi kaldıracak altyapınız yoksa ve insanlara sıra bekletiyorsanız ben yardımcı olayım sizlere yol göstermek adına. Özel mesaj atarsanız dönüş yaparım.
Son olarak söylemek istediğim iki çift sözüm olacak;
1) Lütfen bizleri oyundan soğtumayın ve yeterli özeni gösterin
2) Siz yapamıyorsanız bana 1 hafta gözetim altında GM karakter verin ben sunucuyu tertemiz yaparım...
İyi çalışmalar.
Dipnot: Pus indirimleri için teşekkür ederiz. TL nin değer kaybettiği bu günlerde bizleri zor durumda bırakmıyorsunuz.
Last edited by mecihanoglu; 11-05-2015 at 04:14 AM.