(Öneri-Proje) Oyunu güzelleştirebilecek yeni bir proje
Herkese merhaba,
Kendimi tanıtayım, myko zamanlarından beri knight oynuyorum. Şuan 26 yaşında özel bir şirkette bilgi işlem görevi yapmaktayım. Oyunun gidişatı üzerine bir proje ürettim. Eksi yönlerini pozitif çevirebilecek bir yöntem olması için. Sadece oyunculara değil, yönetimin işine de yarayabilecek bir proje olacağını düşünüyorum.
Uzatmadan oyuncularla fikir alış verişi yapabilmek ve yönetime bu projeyi duyurmak için anlatıyorum.
Gentleman Points
Her karatkerin kendine has centilmenlik puanı olacak. Oyuna ilk başladığında 0'dan başlayarak ilerleme kaydedecek. Örneğin cz de güvenli alandan çıkıp ne kadar süre pk atarsan bos kovalarsan o kadar centilmenlik puanı belirlenen oranda artacak.
Exp slotlarında ne kadar ezik kasarsan centilmenlik puanın o kadar artacak.
FT, JR, BF gibi etkinliklere ne kadar çok katılırsan centilmenlik puanı artacak.
Tabi ki savaş ve csw lere girdikçe de bu puan artacak.
Peki bu puan ne işe yarayacak ?
Bu puan için bir NPC oluşturulacak ve bu npc den: Drop arttıran scrollar, atack arttıran, exp arttıran, hp arttıran scrolları, centilmenlik oranlarına göre belirli şekilde hazırlanmış özellikleri karakterimize katabileceğiz. Yönetim alınacabilecek şeyleri daha iyi ayarlayıp insanların bu puanı kasmalarına özen gösterebilirler.
Ancak şu da var. All chatten küfür eksi puan verir, etkinliklerde a.f.k kalmak eksi puan verir.
Gelelim hile ve oyun kurallarına uymayan hareket sergileyen karakterlere
Şuan ki yönetim hile ile ve oyun kurallarına aykırı davranan kişiler ile gerçekten çok iyi bir şekilde savaşıyor ve eskiye nazaran bunu gözle görünecek şekilde düzeltti diyebiliriz. Ancak bu dönemde bile kimse farketmeden kullanan ve yüksek levelli tanınan karakterler mevcut.
Buna çözüm olarak;
Oyunda macro, yardımcı programlar veya hile tarzı oyun kurallarına uymayan hareket sergileyen karakterlerin isimlerinin yanına bir simge eklenmeli ve o simge tüm ırklar, gm tarafından görülmeli. Eğer ki kişi bu yaptığı işten pişmansa simgeyi kaldırabilmesi için oluşturulan görevi yapması gereklidir. Yapmadığı sürelerde kesitiği hiç bir yaratıktan kutu açılmayacak, kestiği ırktan np alamayacak ve hiç bir etkinliğe katılamayacaktır. O görevi yaparsa simge kaybolacaktır. Ancak o görevi yapabilmek için sadece 3 veya 5 kere hakkı vardır.
Eğer ki simgeyi silmeden tekrar hile yaparken yakalanırsa GM buradan yaptığı işlemden ders almadığını anlayıp hesabı banlayacaktır. İşte simgeyi silmek için görevi yapmak bu yönden çok önemlidir. Ancak o görevi yapmak için kısıtlı bir hakkı olduğu için kişi hiç bir zaman riski unutmayacaktır.
Bu yöntem ne kazandırır: Hapis işlemi gibi kişileri diğer kişilerden soyutlmaz, aksine pişmanlık oranını arttırır. Kişi kendini diğer insanlara mimlemek istemez, kişi karakterin geçmişini zarara sokmak istemez, 2 hakkı kalmış karakteri kimse almak istemez (ticareti önermiyorum), kişi para kazanmak için önemli olan kutu geliri, etkinliklerden vazgeçmek istemez, görevi yaptıkça riski benimseyecektir.
Diyeceksiniz ki adam yeni bir char açacaktır oradan yapacaktır. Burada ip koruma sistemi veya nttgame'in şuan ki hile takip desteği yine devreye girecektir. Zaten yapmak isteyen yapacaktır. Ancak eskisi kadar kolay olmayacak ve bir süre sonra hileye tenezzül edilmeyecektir. Günümüzde 83 level tanıdık charların, CSW'de JR'ler de, CZ ve PK alanlarında bu tür oyun kurallarına aykırı haraketler yapması büyük sorun ve bu durumda bunu %80 %90 çözecektir.
Yani karakteri diğer karakterlere kendini mimlemekten çekinecek ve kısıtlı hakkını suistimal etmeyecek ve o görevi yapmak o kadar kolay olmayacak..
Okuduğunuz için teşekkürler arkadaşlar. Eklemek istediğiniz bir konu varsa yorumları bekliyorum takip edeceğim. Umarım yönetimden birisi ilgilenir ve yorum atar. İyi oyunlar ve iyi forumlar...