100 BDW kazanma şartı olan 90 Defans Karuslar açısından oldukça zor bir hale gelmiş durumda.
Sayı bazında Human charlar 60 görürken Karus 30'larda kalıyor. Eskiden sonradan giren BDW girmediği için biraz şans işiydi kazanmak. Ancak mevcut durumda itemi zayıf olan human arkadaşlar son tıklayarak BDW'den hiç mücadele etmeden 90 defansı alabiliyorken Karus charlar zayıf ya da itemli mecburen karşılarında itemli Humanlarla mücadele etmek zorunda kalıyor. Bu mevcut durumda Karuslar için ciddi bir haksızlık. Tam aksi olsaydı da Humanlar için aynı haksızlık ortaya çıkacaktı.
BDW'ye karşısında kimse olmasa da galibiyet verildiği için Human charlar durduk yere bariz bir avantaj sağlıyor. Benim 88 BDW oldu artık bitti sayılır. Ancak bu sorunu birebir yaşadığım için bu konunun üzerinde durulması gerektiğine inanıyorum. Bu haksız rekabet ortadan kaldırılmalı ya eski sisteme dönülerek BDW sonra tıklayanı almamalı ki itemi zayıf charlar son tıklamaya çalışmasın ya da BDW kazanmak yerine BDW'ye girmiş olmak yeterli olmalı ki zaten şu anda itemsiz Humanlar bundan faydalanıyor.
Tabi bu durumu fırsata çeviren bazı arkadaşlar da yok değil. Mesela uzun zamandır Lvl alıp CZ'ye girmeyen, sadece BDW'de mevcut durum sayesinde NP kasmaya çabalayan Human charlar da mevcut.
Son olarak belirteyim ki olay Human ya da Karus olayı değil. Tam tersi de olabilir geçen pazar ilk defa Karuslar 60 Humanla 40 da kaldığında da benzer bir yazı yazmıştım. BDW'den ilk yatışta atılmayı, Ters okla gelip oturanları, 80 Lvllere düşen 69 Lvl charları vb. saymıyorum bile.