Results 1 to 7 of 7
    Banned

Şeffaflaşma Nedenini Açıklıyorum

Merhaba arkadaşlar
    Uzun süredir düzeltilmesini beklediğiniz sorunun neyden kaynaklandığını kendi imkanlarım ile buldum sizde faydalanın istedim ayrıca;
    Mgame Belki de sorunun tespitini yapamadığı için çözüm bulamıyor ola bilir. Bu konu yapımcılarada yardımcı ola bilir.

Sorun: uzun süre oyunda durunca moblarin isimleri gidiyor npcler şeffaf hale geliyor bir müddet sonrada hata verip oyundan atıyor.

Sebebi: Genie'ye Bir Mob eklediğinizde yapıyor bunu. Mobu Genieye ekleyip hemen kaldırdıysanızda ekli duruyorsada yapıyor.

Saygılarımla..

Konuyu sabitleye bilirsiniz.
    Last edited by PandaSel; 01-11-2024 at 11:45 AM.

Senior Member
    Peki pazardaki adamdamı genieye mob ekleyince oluyor Veya genie hiç kullanmayan okcular var onlar niye oluyor

Banned
    Quote Originally Posted by M3T_L72ZFPBK1 View Post
    Peki pazardaki adamdamı genieye mob ekleyince oluyor Veya genie hiç kullanmayan okcular var onlar niye oluyor
    Pazardaki adama şeffaflaşma olmaz oluyorsa da onunda çözümü ses driverini devre dışı bırakması gerekiyor deneye bilirsiniz. Ben resten rese duruyorum bir sorun olmuyor.

Senior Member HeroicRaptor's Avatar
    Alakası yok. VRAM sıkıntısı gibi, DirectX9 bir yerde doğru olmayan bir şekilde kullanılmış. Bakalım DirectX güncellemesi problemi çözecek mi.

Hala nasıl bu sorunu yaşıyorsunuz aklım almıyor buna çözüm bulundu zaten ben aylardır bu sorunu yaşamıyorum, nedenini de bir arkadaş açıklamıştı aşağıya bırakıyorum;

Yüksek ihtimalle bu problem Intel 13. nesil işlemcisinin grafik sürücüsyle ilgili. Knight Online Directx9 sürümüyle uyumludur, Intel 12. ve 13. nesil işlemcilerinin dahili grafik birimleri D3d9on12 ara eşleme katmanı kullanarak Dx9 uygulamalarını Dx12'ye çeviriyor. Bu yüzden size ne buradaki yetkililer ne de oyun yapımcıları yardım edemeyecektir.

Aşağıdaki adımları uygulayın, muhtemelen probleminiz çözülecektir.
    1 - https://github.com/doitsujin/dxvk/releases adresindeki "dxvk-2.0.tar.gz" adlı dosyayı indirin
    2 - İndirdiğiniz .zip dosyası içeriğinde x32 adlı klasörde "d3d9.dll" dosyasını dışarı çıkarın
    3 - "Windows/SysWOW64" klasörüne gidip mevcut "d3d9.dll" dosyasının adını değiştirin, yedekte durması için
    4 - Dışarı aktardığınız "d3d9.dll" dosyasını "Windows/SysWOW64" klasörüne kopyalayın

"d3d9.dll" dosyasını doğrudan KnigtOnLine klasörüne kopyalayarak aynı işlemi yapmış olursunuz, fakat xigncode bunu zararlı yazılım olarak algılaması muhtemeldir.

Bu sebeple SysWOW64'e kopyalamanız xigncode algılamasını aşacaktır. Ayrıca SysWOW64 klasöründe dosyalarda işlem yaparken yetki sorununa takılacaksınız, bunu internette arayarak çözebilirsiniz.''

Video anlatım isteyenler buraya bakabilir: https://www.youtube.com/watch?v=wCXsedVsciU

Banned
    Class
    KO -> Rogue
    Server
    KO -> Vega
    Quote Originally Posted by VedatMjolnir View Post
    Hala nasıl bu sorunu yaşıyorsunuz aklım almıyor buna çözüm bulundu zaten ben aylardır bu sorunu yaşamıyorum, nedenini de bir arkadaş açıklamıştı aşağıya bırakıyorum;

Yüksek ihtimalle bu problem Intel 13. nesil işlemcisinin grafik sürücüsyle ilgili. Knight Online Directx9 sürümüyle uyumludur, Intel 12. ve 13. nesil işlemcilerinin dahili grafik birimleri D3d9on12 ara eşleme katmanı kullanarak Dx9 uygulamalarını Dx12'ye çeviriyor. Bu yüzden size ne buradaki yetkililer ne de oyun yapımcıları yardım edemeyecektir.

1 - https://github.com/doitsujin/dxvk/releases adresindeki "dxvk-2.0.tar.gz" adlı dosyayı indirin
    2 - İndirdiğiniz .zip dosyası içeriğinde x32 adlı klasörde "d3d9.dll" dosyasını dışarı çıkarın
    3 - "Windows/SysWOW64" klasörüne gidip mevcut "d3d9.dll" dosyasının adını değiştirin, yedekte durması için
    4 - Dışarı aktardığınız "d3d9.dll" dosyasını "Windows/SysWOW64" klasörüne kopyalayın

"d3d9.dll" dosyasını doğrudan KnigtOnLine klasörüne kopyalayarak aynı işlemi yapmış olursunuz, fakat xigncode bunu zararlı yazılım olarak algılaması muhtemeldir.

Bu sebeple SysWOW64'e kopyalamanız xigncode algılamasını aşacaktır. Ayrıca SysWOW64 klasöründe dosyalarda işlem yaparken yetki sorununa takılacaksınız, bunu internette arayarak çözebilirsiniz.''

Video anlatım isteyenler buraya bakabilir: https://www.youtube.com/watch?v=wCXsedVsciU
    selam dostum bu dediklerin AMD sistemlerdeki directx 9 oyunlarındaki FPS düşüklüğünü de çözüyor diye biliyorum... Bunun herhangi bir ban riski var mıdır hile olmamasına rağmen yalandan ban yemeyelim? keşke bir yetkili cevap verse de derdimize derman olsa
    Last edited by zgrdnzz; 07-14-2024 at 02:30 PM.

Quote Originally Posted by VedatMjolnir View Post

12. nesil intel işlemciye sahibim. Denedim bir şey değişmiyor. Bunu yapıp dx9 kullandığımda runtime vermiyor ama bu sefer de birden oyundan atıyor ve oyundan attığında bazen hiç hata vermiyor bazen de bug reports hatası veriyor. Denemediğim hiçbir yöntem kalmadı. Tek yapmadığım laptopa format atmak. Onunla da çözüleceğini sanmıyorum çünkü sfc/scannow ve dism restorehealth vb. şeyleri de yaptım.
    Last edited by zer_Bt6GMywS; 11-29-2025 at 07:09 PM.