Page 3 of 7 FirstFirst 12345 ... LastLast
Results 21 to 30 of 66
    Banned
    Quote Originally Posted by xMakhWelo View Post
    Aslında tam olarak aynı şeylerden bahsediyoruz, sonuç olarak kapasite yükseltin, sunucuları geliştirin durumu bulunmuyor, anlatmak istediğim zaten bu

Ayrıca yazımın sonunda da belirttiğim gibi, birkaç ufak değişiklikle bu sayıların düşürülebileceğinde hemfikiriz. 2. Sunucuya Ronark Land açmak bana göre uygun değil, fakat daha önce olduğu gibi, yalnızca pk sunucusu açmak mantıklı. Bu yapılabilecek olanlardan bir örnek sadece.

Verdiğim örneği ne için yaptığımı belirttim, daha önceki yazdıklarımı ve bu alıntıladığın yorumumu tekrar okursan sevinirim. Ek olarak, yeni sunucu açılışlarından kastım sadece ilk gün değil, haftalarca olarak yazmıştım
    Yorumu tekrar okudum.. Ve ben de şunu belirtiyorum.. Diyorum ki biz bu oyunu oynayan kaç kişiyiz... Atıyorum rakamları... 300 bin 500 bin 1 miyon... Dünya da milyonlarca oyuncusu olan oyun eklenti paketi çıkartıyor... Ve diyor ki Yüklediğiniz an oyuna girebilirsiniz.. Aynı anda milyonlarca insan oyuna girebiliyorken belli bir rakamda oyuncuyu karşılayacak alt yapıyı senelerdir oluşturamamak bunun gelişmesini sağlayamamak sizce de biraz "eksiklik" değil midir? Bunu soruyorum sadece....

Saygılarımla...

Junior Member
    Daha bilgili bir moderatör yok mu ? Çünkü siz açıklama yaptıkça batıyorsunuz.

Senior Member xMakhWelo's Avatar
    Class
    KO -> Warrior
    Server
    KO -> Zero
    Race
    El-Morad
    Quote Originally Posted by kayipadam View Post
    Daha bilgili bir moderatör yok mu ? Çünkü siz açıklama yaptıkça batıyorsunuz.
    Burada herhangi bir açıklama yapılmıyor, zaten Gm ekibi birçok alanda sunucuların maksimum kapasitede olduğu ve arttırmanın mümkün olmadığını belirtti. Yapılan başka bir açıklama bulunmuyor.

Yalnızca daha kolay anlaşılabilmesi adına birkaç örnek vermek istedim, hepsi o kadar. Çünkü direkt olarak kasıtlı bir şekilde kapasite arttırılmadığını düşünen, bu yönde sıfır kanıt ile ithamda bulunan oyuncular var. Verdiğim örnek ile, dünya devi şirketlerin bile istediği gibi kapasite arttıramadığını anlatmaya çalıştım.

İletişimlerinizde daha güzel bir üslup kullanmanızı tavsiye ederek, keyifli oyunlar diliyorum.
    Last edited by xMakhWelo; 12-03-2022 at 10:27 PM.
    Alternatif Client KnightOnlineSetup2557
    NTTGame Portal - https://www.nttgame.com
    Destek Bölümü - https://support.nttgame.com
    Davranış Kuralları - https://nttga.me/davraniskurallari
    Raporlama Sistemi ve S.S.S https://nttga.me/cheat-report-rehber

Banned
    Burada herhangi bir açıklama yapılmıyor, zaten Gm ekibi birçok alanda sunucuların maksimum kapasitede olduğu ve arttırmanın mümkün olmadığını belirtti. Yapılan başka bir açıklama bulunmuyor.

Yalnızca daha kolay anlaşılabilmesi adına birkaç örnek vermek istedim, hepsi o kadar. Çünkü direkt olarak kasıtlı bir şekilde kapasite arttırılmadığını düşünen, bu yönde sıfır kanıt ile ithamda bulunan oyuncular var. Verdiğim örnek ile, dünya devi şirketlerin bile istediği gibi kapasite arttıramadığını anlatmaya çalıştım.

İletişimlerinizde daha güzel bir üslup kullanmanızı tavsiye ederek, keyifli oyunlar diliyorum.
    Üslup konusunda kesinlikle size katılıyorum... Müsadenizle size bir soru daha sormak istiyorum.. Yanlış anlaşılmasın.. Sizin cevabınızdan kaynaklı bir soru oluşuyor... Birçok yazılımcı arkadaş olduğuna eminim forumlarda... Veya dışarıda çalışan tanıdığımız.. Cümlenizde diyorsunuz ki "Kasıtlı bir şekilde kapasite arttırılmadığını düşünen, bu yönde sıfır kanıt ile ithamda bulunan"... Öncesinde de "Gm ekibi birçok alanda sunucuların maksimum kapasite de olduğunu ve arttırmanın mümkün olmadığını belirtti" diyorsunuz... Birçok yazılımcı arkadaş sunucu kapasitelerinin arttırılabileceğini belirtirken arttırılamayacağına dair Gm ekibini elinde ki dayanak nedir acaba? Bakın tekrar diyorum.. Yanlış anlaşılmasın sadece sizin cümleleriniz üzerinden konuşuyorum... Sonuç olarak itham da bulunan oyuncuların bir kanıt sunması gerekir.. Tabi ki bu durumda Gm ekibinin de belirttiği konu da bir dayanağı olması gerekir diye düşünüyorum....

Şimdiden cevabınız için teşekkür ederim...

Quote Originally Posted by oza_39JrnC5A View Post
    serverin ilk gunlerinde dolulukla alakali bir problem yoktu. Ta ki Zero serveri duyurusuna kadar
    ))))) server kapasitelerini zero için kıstılar biz salak değiliz

Junior Member
    Tam olarak o dediğiniz. Gör bak Zeroya nasıl girecek herkes.. Akıllanmıyoruz. Ama bu sondu benim için... Biraz daha takılır çıkar giderim gibi gözüküyor..

Senior Member xMakhWelo's Avatar
    Class
    KO -> Warrior
    Server
    KO -> Zero
    Race
    El-Morad
    Quote Originally Posted by WAKABAYA5H1 View Post
    Üslup konusunda kesinlikle size katılıyorum... Müsadenizle size bir soru daha sormak istiyorum.. Yanlış anlaşılmasın.. Sizin cevabınızdan kaynaklı bir soru oluşuyor... Birçok yazılımcı arkadaş olduğuna eminim forumlarda... Veya dışarıda çalışan tanıdığımız.. Cümlenizde diyorsunuz ki "Kasıtlı bir şekilde kapasite arttırılmadığını düşünen, bu yönde sıfır kanıt ile ithamda bulunan"... Öncesinde de "Gm ekibi birçok alanda sunucuların maksimum kapasite de olduğunu ve arttırmanın mümkün olmadığını belirtti" diyorsunuz... Birçok yazılımcı arkadaş sunucu kapasitelerinin arttırılabileceğini belirtirken arttırılamayacağına dair Gm ekibini elinde ki dayanak nedir acaba? Bakın tekrar diyorum.. Yanlış anlaşılmasın sadece sizin cümleleriniz üzerinden konuşuyorum... Sonuç olarak itham da bulunan oyuncuların bir kanıt sunması gerekir.. Tabi ki bu durumda Gm ekibinin de belirttiği konu da bir dayanağı olması gerekir diye düşünüyorum....

Şimdiden cevabınız için teşekkür ederim...
    Ben bu konuda tam bir detay paylaşabilecek kadar bilgi sahibi değilim. Teknik bilgisi olan arkadaşlar daha net bir dil ile açıklayacaktır.

Ben kendi bilgim seviyesinde ya da Gm ekibi tarafından paylaşılmış olan bilgiler doğrultusunda yanıtlar veriyorum veya şahsi fikirlerimi sunuyorum.

Gm ekibinin söylemlerinin bir dayanağı olması gerektiğini belirtmişsiniz, ya da ne olduğunu sorgulamışsınız. Burada sizin, benim veya bizlerin bir oyuncu olduğumuzu unutmamamız gerekiyor. Oyuncu olarak, kapasitenin arttırılmasını talep edebiliriz, sonuç olumlu veya olumsuz cevap alırız. Oyuncu - Yönetim arasında oluşabilecek maksimum diyalog bu olabilir.

Yazıklarından buradaki beklentinin, tamamen teknik terimler kullanarak, şu şu nedenden dolayı x ile y'nin çarpışması sonucu z ters dönüyor gibi bir açıklama olduğunu anlıyorum. Bir oyuncu ya da müşteri olarak bu şekilde bir bilgi bizim ile paylaşılmaz ya da paylaşılması beklenemez. Tekrar belirtiyorum, isteğimizi yaparız, ısrar ederiz, sonuç olumlu veya olumsuz dönüş alırız.

Umarım anlatmak istediğimi, düşüncelerimi net olarak aktarabilmişimdir.

Bazı arkadaşlarımız konunun bir bölümü okuduğu için ya da bizleri şirket çalışanı zannettiği için yanlış anlaşılmalar olabiliyor. Bu nedenle tekrar tekrar hatırlatmakta fayda var, biz moderatörler sizler gibi oyuncuyuz. Yaptığımız, aldığımız bilgileri aktarmak ya da gerekli durumlarda şahsi fikirlerimizi paylaşmaktır.

Tekrardan keyifli oyunlar diliyorum.
    Last edited by xMakhWelo; 12-03-2022 at 11:51 PM.
    Alternatif Client KnightOnlineSetup2557
    NTTGame Portal - https://www.nttgame.com
    Destek Bölümü - https://support.nttgame.com
    Davranış Kuralları - https://nttga.me/davraniskurallari
    Raporlama Sistemi ve S.S.S https://nttga.me/cheat-report-rehber

Banned
    Infractions
    0/1 (15)

Peki server ilk açıldığı hafta premium olmadan serverlara girilebilirken şuan premiumlu oyunculara 4.kanallarda bile bu kadar sıra saymasının sebebi nedir? Bu durum insana bırakın kasıtlı kapasite artırımı yapılmamasını aksine acaba insanlar yeni açılacak sunucuya geçsinler diye mevcut sunucuların kapasiteleri mi düşürüldü diye sorgulatıyor.
    Last edited by mel23; 12-04-2022 at 12:24 AM.

Yıl 2023 elastik serverlar, load balancer lar vb. uygulamalar AWS, Azure bilmem ne bilmem ne mainstream şekilde bize bile ulaşılabilirken, MGame 2 saat bize sıra bekletiyorsa, sürekli olarak dc olmamıza sebep oluyorsa sebebi ne olursa olsun rezalet. 2500 kişiden sonra server mi ölüyor? Sanki 2500 sınırını kalabalık var iken 3000-4000 yapıp sonra düşüremiyoruz? Server kapasitesini bir taşa çivi yazısıyla kazıyoruz ve sonsuza kadar o şekilde mi kalabiliyor sadece? Server tarafindaki uygulamayı ve ya teknoloji stack'ini 2023 yılında değiştiremiyor musun? İyileştirme yapamıyor musun ? Wrapper ya da ara katman ekleyemiyor musun ?

Firma için maddi olarak anlamlı değil ve biz her türlü oynadığımız için yapılmıyor. Son 1 yılda yapılan geliştirmeler vs geçmiş geliştirmeleri düşününce bunu zaten görebiliyoruz. Son bir defa, son bir defa diye diye bizde krediniz gerçekten bitti. Şu foruma girip birşeylerin değişmesi için fikir belirtmekten, süper genie li manticore slotunda insan report etmekten, af-k oyuncu reportlamak için 3-4 dakika, tarih gözüken, bilmem ne olan videolar çekmekten, forumda anketlere katılıp, tek postta toplanıp, umursanmadan ve geri dönüş almadan değişim beklemekten ÇOK YORULDUM.

Junior Member
    bekle bekle nereye kadar..

Tags for this Thread