Selam.
Bahsedilen durum hakkında açılmış birçok konu var ve bu konular üzerinden genel olarak her soru için verilmiş yanıtlar bulunmakta. Sürekli olarak yeni konu açmak herhangi bir fayda sağlamayacağı gibi, konunun dağılmasına neden olur ve paylaşılmış şikayetlerin/önerilerin bir önemi kalmaz.
Daha önce premium ile giriş yapamıyorum, neden sunucu kapasitesi arttırılmıyor sorularına vermiş olduğum cevap ve örnekleri tekrar paylaşıyorum.
* Bütün Premium Servisleri satın alış/aktivasyon tarihinden itibaren sadece 1 ay için geçerlidir. Sunucularımız tam kapasiteye eriştiği zaman ayrıcalıklı oyun erişiminin kullanılamaz olacağını dikkate alınız.
İNTERNET MAĞAZASI
Yazınızın ikinci bölümünde bulunan "Serverler madem ki bu kadar yoğun neden yeni bir sunucuya ihtiyaç duyuyorsunuz ?" sorusu beni düşündürdü ve 10 defa tekrar okudum. Sanırım doğru anladım ve zaten yoğun olduğu için ek sunucu açılıyor cevabını verebilirim.
Hayır, böyle bir imkan yok.
Ben direkt olarak şirkete bağlı bir çalışan değilim, sizler gibi bir oyuncuyum. Bu nedenle içten bir yorum yapabilirim sanırım.
Basit bir örnek, Amazonu aramızda bilmeyen yoktur değil mi? Ne kadar büyük bir şirket olduğunu vs? Amazon sence server kapasitelerini büyütemeyecek, buna bütçe ayırmayacak bir şirket mi?
Tabii ki değil, fakat kendi mmorpg oyunlarında limit 2500. Bunu arttırmayı denediklerinde sunucular patladı ve tekrar eski haline getirdiler.
Yani, haydi kapasite arttıralım demek mümkün değil. Her oyunun alt yapısına, grafiklerine, efektlerine vs. (Teknik bilgiler için internet üzerinden araştırma yapabilirsin) bağlı olarak bir kapasite sınırı vardır. Bunu aştıkları durumda, stabil bir oyun oynanmaz. Bu örnek anlaman için yeterli olmuştur umarım.
Neden amazon örneği diye bir soru gelecek olursa, en çok tanınan/bilinen büyük şirketlerden bir tanesi olduğu için diyebilirim, farklı bir sebebi ya da kıyas amacımın bulunmadığını belirtmekte fayda var.
Sonuç olarak, Gm ekibi tarafından kapasitelerin maksimum seviyede olduğu birçok defa söylendi. Her ne kadar, can sıkıcı bir durum olsa da, her yeni sunucu açılışlarında sıra bekleme sorunu maalesef oluyor, bu yeni oluşan bir durum değil.
Şahsi fikrim, birkaç ufak değişiklik ile en azından beklenen sıraların düşürülmesinin mümkün olduğunu düşünüyorum. Umarım kısa zaman içerisinde gerekli düzenlemeler yapılır, temennisi ile herkese keyifli oyunlar diliyorum.