Originally Posted by
emr_A8wTfYED
Bununla alakalı olarak bir çok konu açılmıştır, tek tek saymadım ama epey fazla olduğuna eminim. Ben Manes sunucusunda pazar yapıyorum. Özellikle dün (9 mart 2017) itibarıyla pazar tutmalar artış gösterdi. Haliyle pazar tutmalardan ben de nasibimi almış bulunmaktayım.
Maddiyat için yaptığım söylenemez zira ben bu şekilde eğleniyorum. Çok şükür ki halim vaktim gayet yerinde.
Bu pazar tutma olaylarından bir çok oyuncu muzdarip. Malumunuz pazar tutma işi pek te zor değil, işletim sistemi üzerinde 3. parti yazılımlara gerek kalmadan donanımsal olarak dahi bunu yapmak çok basit. ihtiyaç duyulan sadece ve sadece fazladan Knight Online hesabı ve telefon numaraları (otp için). VPN dahi kullanmadan fark edilmeden bu iş yapılabilir. GM'lerin bunu çok iyi bildiğine eminim.
Başta da söylediğim gibi manes sunucusunda pazar işini yalnızca eğlence amaçlı yapıyorum. Eğer ki bunu ticari olarak düşünürsem gerçekten açık yüreklilikle söylüyorum knight online sunucularında pazarlara müdahale ile aylık 10 binlerce liralık gelir elde edebilirim. Bu alt yapıyı hazırlayacak bilgim, tecrübem ve maddi imkanım fazlası ile var. Bakın yalnızca pazardan elde edebileceğim olası rakamdan bahsettim, yakalanma riskleri ile, hile programlar kullanarak sunuculardaki bossları kesmek, farm slotlarını ele geçirmek ekstra olarak gelir sağlar.
İnanın küçük bir miktar yatırım ile bunu sağlayabilirim. (küçüklük-büyüklük göreceli olsa da belirtmek istediğim kendime göre küçük bir yatırım olduğuydu.)
Toparlamam gerekirse GM arkadaşlardan rica ediyorum bu pazar tutma olaylarında, bu şekil ticari düşünen zihniyetlere karşı oyuncuların hakkını korusunlar. (ticari düşünen zihniyetten kastım bunu sistematik hale getirenleri kapsıyor, bunun haricinde elbette ki 2 bilgisayarı olup, bir tanesinden bir pazarı tutup diğerinden ticaretini yapanları da dahil etmeliyiz ki aslında ikisinin birbirinden pek de fazla farkı yoktur.)
Son olarak bir cümle daha ekleyip yazımı noktalamak istiyorum.
Hepimizin isteği hilesiz-hurdasız dürüstçe bir oyun oynamak.
adam kayırmanın, görmezden gelmenin, çifte standardın olmadığı bir yönetim anlayışı olduğuna inanmak istiyoruz ve bu beklentilerimizi boşa çıkarmayacağınızı ümit ediyoruz.
NOT: yazımı farklı yerlere çekmek isteyenler çıkabilir, Yazımı tehdit olarak algılayanlar olabilir, inanın sadece yapılması için imkan bulunan gerçeklerden söz ettim. Amacım tehdit, yönlendirme veya Knight Online için herhangi bir kargaşa çıkarmak değildir. Tek isteğim bu oyunu dürüstçe oynayanlar "aman herkes yapıyor ben de yapayım" noktasına getirilmesin. Getirilmesin ki knight online hile ile anılan bir oyun olmasın.