Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11
  1. #1
    Member QedipusRex's Avatar
    Join Date
    Feb 2014
    Posts
    63
    Class
    Priest
    Server
    Anatolia
    Race
    El-Morad

    Lightbulb Bug Reports ve 0x40000015 Hatası (Çözümü)

    Merhaba arkadaşlar,

    Genellikle laptop kullanıcıları olmak üzere birçok kişi bu can sıkıcı olayı yaşamıştır.Kendi tecrübelerimle kısaca bu sorunu nasıl aştığımı anlatacağım.

    Sorunun düzelmesi adına birçok yöntemi denedim.Client'i tekrar yükle, pc format, anti-virus programını değiştir vs. fakat ne yaptıysam bu hatalar düzelmedi.Taki sorunun internet ile alakalı olduğunu anlayana kadar.

    Benim sistemim windows 7, win8 için deneme şansım olmadı henüz.Yapacağınız işlem çok basit;


    Resimde gördüğünüz gibi modemleri daha önce kullanıyorken bu sorun ile karşılaşıyordum.Sadece tek bir modem haricinde diğer kalanların hepsini devre dışı bırakıp oyuna girmeyi denediğimde hiçbir sorun ile karşılaşmadım.Ama kendi kendime sormadan da edemedim.. Bu sorunun modemlerle gerçekten ilgisi olabilir mi diye? Tüm modemleri aktif hala getirip tekrar oyuna girmeyi denedim ve evet.. Yine aynı hata yine aynı hata..

    Peki sadece tek bir modem kullanan arkadaşlar bu hatayı alıyorlarsa ne yapmaları gerekiyor ?
    -Bu konu hakkında neredeyse tonlarca yazılar yazılmıştır.Fakat neredeyse kesin bir çözüme ulaşıldığını göremedim.

    Özellikle sanal bilgisayar kullanan arkadaşlarda bu olayın sıklıkla olabileceğini düşünüyorum.Bir nebze yardımcı olabildiysem ne mutlu

    m3ss arkadaşımızın bir başka yöntemi;

    Quote Originally Posted by m3ss View Post
    Bug Reports Hatası Genel Olarak Ağ Bağlantısından Kaynaklandığını Biliyordum Sizinkini Bir yöntem Olarak Görürsek.
    Benim Yöntemim ise
    Bilgiyasar da Yazılı Olan DNS Adresini Otomatiğe Çevirmek
    ve Ağ Bağlantısı ile Oynayan VPN Programlarını Kaldırmak (HotspotShield vb.)

    Dns Adresimi Otomatiğe Aldıktan Sonra Bug Hatası Almadan Oyuna Girebildim.
    Yazarak da Girmeye Çalıştım Fakat Girmedi. Denedim Onayladım.
    Last edited by QedipusRex; 06-06-2014 at 09:11 AM.

  2. #2
    Junior Member salamua233's Avatar
    Join Date
    Feb 2013
    Posts
    7
    Nickname
    NoName
    Class
    Mage
    Clan
    Elits
    Server
    Europa
    Race
    Karus
    bende arada bug hatası alıyordum ama artık arada yapıyor fakat şuan XİGNCODE3 doldurmuyor belli bir seviyeye geliyor ve e0190304 hatasını alıyorum çözümünü bilen varsa ulaşssın bana...

  3. #3
    Member QedipusRex's Avatar
    Join Date
    Feb 2014
    Posts
    63
    Class
    Priest
    Server
    Anatolia
    Race
    El-Morad
    Quote Originally Posted by salamua233 View Post
    bende arada bug hatası alıyordum ama artık arada yapıyor fakat şuan XİGNCODE3 doldurmuyor belli bir seviyeye geliyor ve e0190304 hatasını alıyorum çözümünü bilen varsa ulaşssın bana...
    NTTGame>KO>Xingcode klasörü içerisinde ki xingcode.txt adlı metin belgesini silip öyle deneyebilirsiniz.Eğer olmazsa en güncel Client'i indirip oyunu tekrar kurmayı deneyin.

  4. #4
    Senior Member larsiazaml's Avatar
    Join Date
    May 2014
    Posts
    281
    Nickname
    llarsiazamll
    Class
    Priest
    Server
    Gaia
    Race
    El-Morad
    Bu hataya evet ya da hayır demediğimizde oyundan bağlantımız kopmuyor. Bunu fark ettiniz mi?
    [COLOR="#800080"]aRŞ-ı aZa[/COLOR][COLOR="#FF0000"][M] [M][/COLOR][COLOR="#800080"]utluluk Sonlarda Gizlidir.[/COLOR]
    .
    .

    Yalnızlık Allah'a Mahsus, Arsızlık Kullara..!

  5. #5
    Member QedipusRex's Avatar
    Join Date
    Feb 2014
    Posts
    63
    Class
    Priest
    Server
    Anatolia
    Race
    El-Morad
    Quote Originally Posted by larsiazaml View Post
    Bu hataya evet ya da hayır demediğimizde oyundan bağlantımız kopmuyor. Bunu fark ettiniz mi?
    Yanlış hatırlamıyorsam hayır dediğimde oyundan çıkıyordu.Hatayı almayalı uzun zaman oldu

  6. #6
    Senior Member MonkyDDrag0n's Avatar
    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    8,218
    Class
    Mage
    Server
    Destan
    Race
    El-Morad
    Quote Originally Posted by QedipusRex View Post
    NTTGame>KO>Xingcode klasörü içerisinde ki xingcode.txt adlı metin belgesini silip öyle deneyebilirsiniz.Eğer olmazsa en güncel Client'i indirip oyunu tekrar kurmayı deneyin.
    Oyun dosyalarıyla oynamak ban sebebidir.

    -Do you pray to the Gods?
    *The Old and The New.
    -There is only one God and his name is Death.
    -And there is only one thing we say to Death; Not Today!

  7. #7
    Member QedipusRex's Avatar
    Join Date
    Feb 2014
    Posts
    63
    Class
    Priest
    Server
    Anatolia
    Race
    El-Morad
    Quote Originally Posted by MonkyDDrag0n View Post
    Oyun dosyalarıyla oynamak ban sebebidir.
    Sildikten sonra tekrar geliyor burada herhangi değiştirme/yerine farklı bir dosya koyma söz konusu değil.

  8. #8
    Senior Member m3ss's Avatar
    Join Date
    Apr 2014
    Posts
    147
    Nickname
    MitsubishiEvoX
    Class
    Rogue
    Server
    Gaia
    Race
    Karus
    Bug Reports Hatası Genel Olarak Ağ Bağlantısından Kaynaklandığını Biliyordum Sizinkini Bir yöntem Olarak Görürsek.
    Benim Yöntemim ise
    Bilgiyasar da Yazılı Olan DNS Adresini Otomatiğe Çevirmek
    ve Ağ Bağlantısı ile Oynayan VPN Programlarını Kaldırmak (HotspotShield vb.)

    Dns Adresimi Otomatiğe Aldıktan Sonra Bug Hatası Almadan Oyuna Girebildim.
    Yazarak da Girmeye Çalıştım Fakat Girmedi. Denedim Onayladım İlk Mesaja Eklerseniz Sevinirim
    Elmorad [COLOR="#0000FF"]Rogue[/COLOR] Görevleri için Yardım Edebilirim.
    Referans Olarak Yaptığım Kişilerin Nicklerini Almayı Unuttum
    [COLOR="#FF0000"]#DirenArcher[/COLOR]

  9. #9
    Member QedipusRex's Avatar
    Join Date
    Feb 2014
    Posts
    63
    Class
    Priest
    Server
    Anatolia
    Race
    El-Morad
    Quote Originally Posted by m3ss View Post
    Bug Reports Hatası Genel Olarak Ağ Bağlantısından Kaynaklandığını Biliyordum Sizinkini Bir yöntem Olarak Görürsek.
    Benim Yöntemim ise
    Bilgiyasar da Yazılı Olan DNS Adresini Otomatiğe Çevirmek
    ve Ağ Bağlantısı ile Oynayan VPN Programlarını Kaldırmak (HotspotShield vb.)

    Dns Adresimi Otomatiğe Aldıktan Sonra Bug Hatası Almadan Oyuna Girebildim.
    Yazarak da Girmeye Çalıştım Fakat Girmedi. Denedim Onayladım İlk Mesaja Eklerseniz Sevinirim
    Değerli yorumunuz için teşekkürler.

  10. #10
    Senior Member
    Join Date
    May 2013
    Posts
    21,931
    Uzun zamandır güncellenmemiş ve birçok oyuncudan bu şekilde sorunu çözdüğüne dair geri dönüş aldığımız bir yöntem.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •