Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2017
    Posts
    9

    Klavye tuşuna klavye üzerinden tuş atamak

    Merhaba.. Yeni aldığım Gamepower RGB klavyemde esc tuşunun altındaki yani nümerik tuşlardan '1' tuşunun hemen solundaki é yazan konsol tuşuna klavyenin kendi resmi yazılımı üzerinden oyunda parmakların uzağında kalan 8-9-0 gibi diğer klavye tuşlarından birini atayıp bu é tuşu ile basmamda bir sakınca olup olmadığını sormak istiyorum. Yani bu tuşa bastığımda mesela 9 tuşu gibi davranıp 9 tuşundaki skilli basacak.. Normalde mouse tuşlarına klavyedeki nümerik skill tuşlarından birini atayıp oyunda skill basmamızın serbest olduğunu yetkililer açıklamıştı bunu biliyorum fakat aynı şekilde klavyenin kendi resmi prosu ile klavyeden de yine tuş atamanın bir sakıncası yoktur umarım. Yetkili bir ağız açıklayabilir ve sorun olmadığını dile getirirse sevinirim teşekkürler..

  2. #2
    Senior Member Sariaslan's Avatar
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    İstanbul
    Posts
    840
    Nickname
    SariaslanLegolas
    Class
    KO -> Rogue
    Clan
    TheLordofTheRings
    Race
    El-Morad
    tuşa makro yazmadığın sürece herhangi bir problem olmaz. istersen mouse üstündeki kısayol tuşlarına da atama yapıp kullanabilirsin.

    Ey mavi göklerin beyaz ve kızıl süsü,
    Kız kardeşimin gelinliği, şehidimin son örtüsü,
    Işık ışık, dalga dalga bayrağım!
    Senin destanını okudum, senin destanını yazacağım.

    Sana benim gözümle bakmayanın
    Mezarını kazacağım.
    Seni selâmlamadan uçan kuşun
    Yuvasını bozacağım.

  3. #3
    Moderator xMakhWelo's Avatar
    Join Date
    Jan 2017
    Posts
    469
    Class
    KO -> Warrior
    Server
    KO -> Vega
    Race
    El-Morad
    Selam.

    Tek bir tuş olarak atama yapabilirsiniz, herhangi bir tuşa örnek olarak 5 ataması yaptıysanız ve siz bu tuşa bastığınızda sadece bir kez 5 tuşuna basmış sayılıyorsanız burada bir problem yok, fakat bir kez bastığınızda belirli aralıklarla veya sürekli olarak 5555555 şeklinde kendini tekrarlıyorsa bu makro oluyor ve cezası var.

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2017
    Posts
    9
    Amaç sadece ordaki é tuşuna bastığımda diğer 7-8-9 ya da 0 tuşlarından birini o tuşa atamak ve tabi ki manuel olarak tek basımlık basıp kullanmak. Çünkü é konsol tuşu oyunda gerçekten işlevsiz bi konumda boşuna durmakta.. Uzaktaki 9 tuşunu buraya atadım kendi prosu üzerinden ve ona bastığımda 9 olarak basıyor sadece 1 kere.. Mouse üzerinden klavye tuşu atamanın serbest olduğunu biliyodum ama klavyeden yine klavyedeki bi tuşu atamak için konu açma gereği duydum.
    Last edited by Neptune77; 12-01-2020 at 02:30 PM.

  5. #5
    Moderator xMakhWelo's Avatar
    Join Date
    Jan 2017
    Posts
    469
    Class
    KO -> Warrior
    Server
    KO -> Vega
    Race
    El-Morad
    Mouse ve klavye fark etmiyor, aynı durum geçerli.

  6. #6
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2020
    Posts
    167
    Dediğin durum yasal, bana da mantıklı geldi böyle bir uygun klavye var mıdır acaba merak ettim.

  7. #7
    Senior Member Sariaslan's Avatar
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    İstanbul
    Posts
    840
    Nickname
    SariaslanLegolas
    Class
    KO -> Rogue
    Clan
    TheLordofTheRings
    Race
    El-Morad
    Quote Originally Posted by eko_HA5De9EU View Post
    Dediğin durum yasal, bana da mantıklı geldi böyle bir uygun klavye var mıdır acaba merak ettim.
    A4 tech x7 g800v yıllar önce almıştım hala kullanırım. Üstünde 11 tane kısayol tuşu var. Gta vice city oynarken her bir tuşa bir şifre makrolardım. Aspirine nuttertools leavemealone filan. Heleki silah şifrelerini süresiz makrolardım, yani basınca yazmaya başlıyor ben tekrar basana kadar sürekli yazmaya devam ediyor. Aspirine yi filan tek basımlık makrolardım şahane oluyordu

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •