Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 16
  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2020
    Posts
    2

    TPT - IP Match Garabeti!

    Öncelikle herkese merhabalar, şimdi sizlere başımdan geçen bir olayı anlatayım ve sizlerde kendinize bir kaç çıkarımda bulunursunuz.

    4 Mayıs Pazartesi günü saat 18:45 'te marketten eve döndüğümde oyunda olan 4 üyeliğimden 3 tanesinin dc olduğunu gördüm ve tekrar girmeye çalıştığımda IP ban gibi bir şeyler okudum. 10 yılı aşkın süredir oyunu oynuyorum bu arada 2015 yılında karakterim hecklendiği için bırakmıştım sanırım bu uygulama da yeni neyse. Clan arkadaşları oyuna başlamış wp grubu felan davet ettier 15 Nisanda bende Altar da oyuna başladım. Ben bilişim sistemleri öğretmeniyim bu arada evde 4 ayrı bilgisayarım var.

    Şimdi size olayın saçmalaştığı noktalardan bahsedeyim. Oyunun bu IP tespit edip illegal uygulamaların önüne geçmeye çalışmasını da taktirle karşılıyorum ama tam bir saçmalık olduğunu da size anlatayım. Şimdi kapanan 3 üyelikte daha aktif şeyler yaptığım için bulunduğum bölgede de sık elektrik gidiyor. Banlanmadan önceki gün de elektrik gitmişti ve bende 3 üyeliğe telefonun interneti üzerinden laptoplardan giriş yaptım. Şimdi şunu bilmeyeniniz herhalde yoktur elektrik gidip geldiğinde ve modemi açtığınızda eğer özel olarak static IP istemediyseniz sağlayıcınızdan internete bağlandığınız IP adresiniz her bağlanmanızda değişir. Bunu google üzerinden 1 dk'lık bir araştırma ile doğrulayabilirsiniz.

  2. #2
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2020
    Posts
    2
    Şimdi olayı biraz daha ileri taşıyayım. Telefondan internet paylaştığınızda da şu tarz bir süreç gelişir. Her internetinizi açıp kapattığınızda yeni IP alırsınız. Hatta biraz daha detaya gireyim hani telefonun çekerken 4g yazar, sonra arada çekmez 3g yazar işte orda da IP adresiniz değişir. Mesela telefon üzerinden internet aldınız ve 4g üzerinden bağlanırken biri sizi aradı çekim gücünüz 3g ye düşer o arada bile IP adresiniz değişir. Bu anlattıklarımı 5 dk'nızı ayırarak telefon ayarlarınızdan deneyip internet üzerinden IP tespit sitelerinden de test edebilirsiniz. Yani telefonunuz yeteri kadar çekmiyorsa 5 dk da bir internete bağlandığınız IP değişir.

    Şimdi ben buraya kadar gayet sorunsuz şekilde anlayışla karşıladım ve Ticked üzerinden oyundaki yetkili arkadaşlara konuyu karakter sınırları çerçevesinde anlatmaya çalıştım. Sistem üzerinden 2 tane ticket attım ilkine IP'niz illegal bir oyuncunun IP'si ile eşleşti cevabı verdiler. Bende bunun zaten farkında olduğumu ama bu durumun kullandığım internet sisteminden kaynaklandığını bildiren yukardakine benzer 2. bir ticket attım. Size ilk ticket'da gerekli cevabı verdik konuyu kapatıyoruz eğer bu şekilde yazmaya devam ederseniz ticket bir ayrıcalıktır bundan faydalanamazsınız. Şimdi zaten banlanan id ticket'i engellesen ne olacak engellemesen ne olacak neyin tehdidi bu, cevaplayan arkadaşın zeka seviyesinde de ciddi problem var. Şunu bile düşünüyorum sanırım ne yazdığımı bile okumadı. Maaş alacağı günü beklerken ve ofiste kahvesini yudumlarken, zaten herhangi bir insana yardımcı olma hedefi olmadığından o an için keyfi yerinde değil sanırım diye düşündüm. Çünkü yazdığı cevaptan yola çıkarak söylüyorum sadece mesajı okuyup cevap yazarak ne anlattıklarımı dikkate aldılar ne de herhangi bir inceleme yaptılar ki zaten sedece karakteri inceleseler 15 günde 2 karakter için 3000tl++ bir yatırım yaptım mali yapım müsait olduğu için ordan bile ikna olabilirlerdi. Sanırım 15 günde ben illegal oyun oynayacağım diye 3000 tl oyuna yatıran yoktur varsa da çokta anlamam zaten bu işlerden.

    Şimdi bu oyuna güvenip yeni bir karakter açmayı düşünmüyorum. Konuyu buraya neden yazdığımı da söyleyeyim sizlerde bir düşünün yorumlayın. Ha şuna da hayret ediyorum. 12 karakterli bir IP kombinasyonun içinde nasıl olur da benim anlık kullandığım IP adresi gider de bir illegal oyun oynayan birinin IP adresine denk gelir onu da anlamış değilim. Bu anlattıklarımı tüketici hakem heyetine de yazılı olarak ekran görüntüleri ile beyan edip hakkımı arayacağım, sizlerde hayatınızın neresinde ne miktarda haksız olarak maddi manevi bir zarar uğrarsanız sonuna kadar hakkınızı arayınız. Eğer bu işler bu kadar kolaysa bende yaptığım işi bırakıp bu tarz işlere girebilirim hatta siz de enayi gibi aylık 3000 tl ortalama ücretlerle bir yerlerde çalışmayın bu tarz işlerin peşine düşelim hep beraber. Konuyu açma sebebim içeriği okuyun ve arkadaşlarınıza okutun ki benzer bi saçmalık sizleri de üzmesin. Maalesef benim arkadaşlarımda da bu sık IP değişikliğine neden olacak telefondan internetle bağlanma vs. şeyleri yapanlar var. Oyundaki ticked sistemi de sizlerle mesajlaşma üzerine kurulu herhangi bir inceleme veya destek olma gayreti içerisinde değiller sadece sizle mesajlaşıyorlar.

    Sağlıcakla kalın.

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    May 2013
    Posts
    124
    Merhaba hocam;

    Gerekli davayı açarsan açıklamasını yapabilceklerini düşünmüyorum. Dizin paylaşımı falan hikaye hocam. Xigncodun senin pcni taramaya yetkisi ve hakkı yok.. He şu İp match davasına gelirsek. Sırf kullanıcı sözleşmesinde yazıyor diye senin ipne ban atma gibi bir olayları olamaz Hukuk dalında bunun hiçbir açıklaması bulunmuyor. Hukukta insiyatif diye bir kavram yoktur..Bİr şeyin cezası bellidir ve onu yaptığında alacağın ceza bellidir. Hakim sana ben insiyatif kullandım senin cezanı iptal ettim diyemez mesela Alt sınır üst sınır vardır. Üst sınırdan ceza verebilir ama ip ban olayı yöneticilerin kendini haklı çıkarmak için yaptığı bir davranış. Kimse bu zamana kadar dava açmadığı için halen bu uygulamayı sürdürebiliyorlar. Yakında dava açılır zaten. Hukukçu bir arkadaşım açıcak en kısa sürede. Gerekli davayı açarsan karakterlerinin açılcağını ve hakkını alacağına eminim.. Şimdi bazı arkadaşlar gelip destek biletine yazın falan diycek haberin olsun
    Last edited by rocketman96; 05-12-2020 at 09:02 PM.

  4. #4
    Banned
    Join Date
    Dec 2019
    Posts
    261
    Infractions
    0/1 (15)
    4 karakterler hangi slota çökmüştün acaba esir almıştın senin gibi 23234 tane char sokan adamlara zerra kadar acmıyorum iyi olmuş

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    10
    Konu uzun olduğu için okumadın sende ticket'a bakan arkadaş gibi sanırım. Yukarıda bana acıyın yardım edin falan yazmıyor. Şükür acınacak bir durumum da yok yardıma muhtaç bir durumum da. 4 karakterin 2'si sabit pazar için bir tanesi clan olarak genie ile lvl kastığımız slota yardım ve yine pazar için, bir tanesi de 14 günde 81 lvl olan karakter. Sen şu an nasıl oyun oynuyorsun bilmiyorum ama yıllar önce 2 ay insan peşinde koşup cz de dk pt kurup 83'e mage de kastım ama şu an oyun, yönetenler tarafından genie sebebiyle bu hale gelmiş. Konuyu açma sebebim ortada bir saçmalık var ve ilgilenmesi gereken arkadaşlar bu saçmalıkla ilgilenmiyor insanları muhattap alıp herhangi bir yardım girişiminde bulunmuyor.

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    10
    Konuyu buraya açma sebebimi de tekrar açıklayayım. Ben zaten illegal ile mücadele edilmesi konusunda sonuna kadar oyun yönetimini destekliyorum. Benim durumumda haklı olduğunu düşünüp banlanan çok az kişi vardır, gerisi haklı sebeplerle banlanmış hatta banlanması gereken tonla da insan vardır. Burda sizler benim haklı veya haksız olduğuma da karar veremezsiniz çünkü elinizde herhangi bir bilgi yok. Bunların tamamının farkındayım ve bu forum platformundan bir beklentim de yok. İlgilenmesi ve karar vermesi gereken kişilerin bu durumla ilgilenmemesi ve sizlerin de başına bu tarz bir olay gelmemesi için oturup yarım saat bu gönderiyi hazırladım. Bana göre ortada mükemmel düzeyde bir saçmalık var.

  7. #7
    şimdi bu konuya bir yetkilinin açıklık getirmesi lazım ben de haftasonu karantinası döneminde 3 gün boyunca telefonumdan bağlandım oyundan her çıktığımda internetimi kapattım steam veya başka bir program güncelleme yapmasın diye bu hafta da internet bağlı olmayan evime gideceğim ama telefondan girmek beni biraz kuşkulandırdı durduk yere çarımın banlanmasını istemem lütfen bir açıklama yapın ona göre hareket edelim.

  8. #8
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    10
    Son olarak sana da cevap vereyim kendi tecrübelerimle hocam. Ben 15 gün boyunca bunu yaptım herhangi bir problem olmadı yapan başka arkadaşlarım da var onlarda hala herhangi bir problem yok. Zaten olayın denk gelmesi vs 12 haneli bir Ip adresinin baya baya ihtimali düşük ama oldu. 4 karakterden 3'ü kapatılmış olmasa bende böyle bir çıkarımda bulunamazdım. Diğer karakter hala açık pazarda bilgisayarlar rast gele girdim 4 üyeliğe de aynı, internet zaten aynı ama 4. üyelik hala açık 3 üyelik aynı anda IP ban. İyi eğlenceler, umarım bir olumsuzlukla karşılaşmazsın.

  9. #9
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    10
    rocketman96 isimli arkadaşımızın yazdığı yoruma cevap vermeyi atlamışım ona da cevap verip uzaklaşıyorum.

    Şimdi biz yıllardır bu oyuna belli bir arkadaş çevresi ile oynuyoruz Manes-TheBigDreaM. Yaklaşık 10 civarı sadece oyundan tanıştığım farklı ve aynı illerde olan arkadaşlarım var ve her birini de severim. Şu an birlikte level kastığımız slottaki bir arkadaşlımız zaten hakim olarak görev yapıyor, konuya başından itibaren vakıf benimde-benide yıllardır tanıyan bilen bir arkadaş 15 hazirandan sonra yasal süreçleri de ondan alacağım yönlendirme ile başlatacağım, tabiki şu saçma sapan oyun için uğraştırmayacağım adamı yönlendirmesini isteyeceğim zaten şirketim adına avukatım var. Şu ülkedeki bilişim suçlarının hafife alınmasının da önümüzdeki 2-3 yıl içinde hızlıca değişeceğini düşünüyorum, çünkü öncesinde daha da kötüydü git gide düzeliyor. Yukarda da bahsettim karakterim hecklendi 5 yıldır karakola verdiğim başvuruyu takip edip Cimer'e yazıyorum. Yani şu son olayda benim başıma gelen durumun aşağıda kapıda duran arabama verilen zararla bir farkı yok ki haksız sebeple banladıkları için bunu söylüyorum.

    Ben yukarda bahsettim Bilişim sistemleri öğretmeniyim. Ayrıca yüksek lisansımın 1 tanesi Bilgisayar müh. 2 tanesi eğitim bilimleri üzerine. 3 tane dershanem var Sakarya Benimhocam Yediiklim Akademi, Hendek Benimhocam Yediiklim Akademi ve Kocaeli Benimhocam Yargı Akademi. Olurda burdan okuyan olur aklı başında her ziyaret etmek isteyen arkadaşı beklerim, bilindik binlerce öğrencisi olan kurumlardır ismim Zekeriya DOĞANAY.

    Son olarak da şu ticket'a cevap yazan arkadaşa bi öneride bulunup konuyu bırakıyorum. Gitsin kendine maaş olarak bakmadığı bir iş bulsun. İnsanlara yardım etmeyi düşünmeyen bir kişinin böyle bir işi yapması sadece karın doyurmak olur hiç bir zaman başarılı olamaz, bu konuda bana güvenebileceği kadar psikoloji ve eğitim bilgim var. Bu konuma işe alırken de insanlara yardım etmeyi sever misin diye sorsunlar yönetici arkadaşlar. Sağlıcakla kalın.

  10. #10
    Öncelikle birden fazla çar açanları eleştiren arkadaşlara konu ile ilgili düşüncemi belirterek biraz düşünmelerini rica edeyim. İlk olarak bu oyun yıllarca internet cafe oyunu oldu ve internet cafedeki her bilgisayarın internete çıkış IP si sabit IP değildir çoğu aynı ip ile bağlanırlar ki statik ip almak e-ticaret gibi işler yapmıyorsan gereksiz maliyettir.

    Bir ev kullanıcısı olarak durumu kendi adıma izah edeyim. Oyuna yeni karakter açıp exp / plat pre gibi premium alıp uygun ortamın da var ise car istediğin lvl e gelene kadar exp partyde bulunur. Ki oyunun koxp ile basa çıkamayınca kendi getirdiği genie de afq exp ve farm için buna fazlasıyla olanak sağlar. Bu almış olduğun premium sana kullandıkça azalan bir kaynak olarak değil oynasan da oynamasan da pc de bozulsa oyunda geçenlerde yaşandığı gibi oyunun güvenlik sorunları yüzünden (ki buradaki telafi süreci de pek adil değildi gerçek sorunun yaşandığı aralığı tamamen kapsamayan sadece kafalarına göre bi aralığı dahil ederek telafi diye bi saçmalık yapmaya çalıştılar- büyük ihtimal onlara en az maliyeti getirecek aralığı seçtiler) oynayamasan da senin premiumun tükenmeye devam eder. Sen exp kasma amacı ile aldığın premium ile genie ile sürekli slotta exp kasarken oyun içi maliyetlerini minimuma indirmek için de pazar yapmaya ihtiyaç duyarsın. Elinde imkanı bilgisayarı olup bu oyunu gerçekten oynuyorum diyen çoğu arkadaşın da yaptığı gibi diğer bilgisayarının da seni ekonomik yönden desteklemesini sağlarsın. Bu süreç elindeki imkana ve senin ayırabileceğin zamana göre değişir. Kaç bilgisayarın var ve oyuna ne kadar zaman ayırabiliyorsun (ki bu karantina döneminde zaman olayı herkes için biraz daha farklı çalışıyor) bu parametrelere göre keyif alacağın şekilde oyunu oynarsın kimse de sana şöyle oynamak zorundasın diye bi dayatma yapamaz. Kiminin çok parası var gider çarını da satın alır itemleri de parası ile alır pk yapmayı sever. Kimisi parası olsa da ortamda muhabbeti sever parayı pus a itemlere falan yatırsa da gelir exp ortamlarında takılır. Kimsenin oyunu nasıl oynaması gerektiğine kimse karar veremez.

    Diğer eleştirilere bakacak olursak öncelikle dikkat ederseniz arkadaş burada sizden bi grup desteği almaya ya da terapiye gelmemiş. Başına gelen olayı izah ederek bu duruma düşmenin ne kadar adil temiz oynarsan oyna herkes için mümkün olabileceğini sizin de başınıza gelebileceği için bilgilendirmek istemiş.

    Profesyonel hayatımı yazılım geliştirici olarak sürdürmekteyim. Network benim uzmanlık alanım olmasa da IP gibi sürekli el değiştiren sabit olmayan bir parametre bir yaptırım aracı olarak kullanılamaz diye düşünüyorum. Bu oyunun güvenlik ekibi IP bilgisinin yanında MAC bilgisini de alarak doğrudan illegal aktiviteye karışan cihazı kimlik numarası gibi tespit etme imkanı olabilecekken geçen sorunlar dönemindeki rezalette herkesin fark ettiği üzere oyun milyonlar kazandığı sunuculara bi güvenlik yatırımı dahi almadığından DDOS saldırıları ile madara olmuştu. Bunlar biraz vizyon biraz ticaret biraz yaptığın işin hakkını verme biraz da karşındakileri sadece kaz gibi değil de insan gibi görmek ile alakalı. Sen bu oyundan milyonlar kazanabiliyorken hala bi akar var iken güvenliğini karambole değil sağlam temellere dayandıracak yatırımlar yapabilecekken biz kendi kendimize buralarda atıp tutmaya devam ediyoruz.

    IP ban olayı şöyle yorumlanabilir. Bu oyunu oynayanların %90 ı en az değişken IP ile oyunu oynuyorlar. Modemi her resetlediğinizde elinizdeki IP büyük ihtimal değişiyor sizden önce birisinin kullanıp boşa düşürdüğü IP ile devam ediyorsunuz internete çıkmaya. Yani 2. el araba aldığınızı düşünün. Sonra bu araba daha önce bi kazada , soygunda kullanıldı diye sizin ceza aldığınızı düşünün. Bu durumda nasıl hakkınızı aramaya çalışacak olursanız şu an arkadaşın yapmaya çalıştığı şey de budur.

    Saygılarımla,
    Semih.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
cookie_verity_form