Results 1 to 8 of 8
  1. #1

    Angry Dikey senk. Sorunu !! Yardım edin lütfen

    Merhaba arkadaşlar. Yıllardır aynı bilgisayardan (laptop) knight online oyun oynuyorum. 2 hafta önce attığım formattan sonra (windowsun orjinal sitesinden indirilen dosyayla usb üzerinden formatlandı) oyundan değişik bir sıkıntı yaşamya başladım. Görüntü kesik kesik yüklenmeye başladı. Yani anlatmaya çalışayım. Eskiden kalabalık yerlere girince sadece kasardı, normal kasması ama şimdi kalabalık yerlere girince yani kasacağı zamanlarda görüntü kesilmeye başlıyor, sağa sola dönerken ekranda yırtılmalar oluyor görüntü 2-3 parça şeklinde yükleniyor (saniyenin yarısı kadar bir sürede). Bilenler bilir bazı oyunlarda olur bu kesilmeler çözümü de v-sync açmaktır ama knighttta böyle bir ayar yok. Bana yardımcı olacak var mı? Bu şekilde sorun yaşayan başkaları var mı?

    GPU: AMD Radeon HD Series 8500/8700M
    CPU: i5-3337U 1.80 Turboyla 2.4
    İşletim Sistemi: Windows 10 64bit

  2. #2
    Senior Member iVibe's Avatar
    Join Date
    Oct 2018
    Posts
    613
    Windows güncellemelerini tam yüklememiş olabilirsin bir de driver sürümünü kontrol et, son sürümse önceki sürümleri dene directx sürümüne bak

  3. #3
    Her şey en güncel durumda şuan. Sorun devam ediyor

    UP

  4. #4
    Mod Team Lead ScORp_LiON's Avatar
    Join Date
    Feb 2013
    Posts
    56,638
    Class
    KO -> Rogue
    Server
    KO -> Ares
    Race
    Karus
    Selam,

    AMD G-sync desteklemez, eğer monitörünüz free sync destekliyse yırtılmaların önüne geçebilirsiniz ancak Knight Online'da görüntü yırtılıyor derseniz bu biraz komik olur çünkü bugün en düşük ekran kartı ile bu oyunu çok rahat oynayabiliyorsunuz. Sizin sorununuz yırtılma değildir, yırtılma anlık olur ve anlık hissedersiniz, oyunu kare kare geçiş olarak görüyorsanız ya sürücülerinizde ya da ekran kartınızda sorun vardır demektir.
    Herhangi bir sebeple Cheat Reports konuları veya kanıt içerikleri resmi forum, farklı forum sayfaları ve diğer platformlarda ya da 3. kişilerle paylaşılması yasaktır. Bu kurala uymayan forum ve discord hesapları süresiz olarak kapatılır, oyun hesapları GM inisiyatifine göre cezalandırılabilir.



  5. #5
    Merhaba, ilginç olan şey şu ki sorun tam olarak 2 hafta önceki formattan sonra baş gösterdi. Bundan önce hiç böyle bir problemim olmamıştı. Oyunu her zaman yüksek performans ayarlarda oynuyorum zaten en kısık grafikte yani. Bir de fps sabitleme olayını denedim 30 a sabitlesem de yırtılma gerçekleşiyor. Format olayından sonra olması da sorunun donanımsal değil yazılımsal olduğunu söylüyor bence. Ekran kartı sürücüm, directx sürümüm, diğer sürücüler en güncel durumda ve Windows updatete her şeyim güncel durumda. Aklına başka bir şey gelen olursa seve seve uygulamak isterim, ilginiz için teşekkür ederim.

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2019
    Posts
    2
    Gamedvr nedir? nasıl kapatılır? Bunu google'a yazarsanız sorununuz çözülecektir.
    Bu windows modülü oyunlarda fpsyi sabitliyor aslında bu şekilde yırtılma olmaması gerekiyor mantıken ancak eğer islemciniz ekrana saniye başına çok fazla kare yansıtmak istiyor ancak bir şey onu sınırladığında da yırtılma gerçekleşebiliyor. Ben bir deneyin derim en güzel yöntem regeditten gamedvr servisini deaktif etmek
    Last edited by Silmarwe; 01-20-2019 at 01:08 PM.

  7. #7
    Deneyip sonucu yazarım, teşekkür ederim.

  8. #8
    aynı laptop bende de var sanırım i5 3337u ve amd radeon 8500 ekran kartlı dell inspiron laptop. 1 senedir falan aynı şey bende de var dahili grafik işlemcisiyle oynuyorum şuan intel hd graphics ile. Çözümü bulabildin mi?

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
cookie_verity_form