Jrye tıkladığımızda 1000 leader point istesin.Hatta premiumsuzsa 2000 istesin.Bu jr ile alakalı sorunlarımızın neredeyse %90 azalması demek.
Printable View
Jrye tıkladığımızda 1000 leader point istesin.Hatta premiumsuzsa 2000 istesin.Bu jr ile alakalı sorunlarımızın neredeyse %90 azalması demek.
10k istesin kanka bence sadece elitler aralarında elit lig adında bir oyun oynasın :)
Çok fazla değil mi hocam?
Sana özel mapde açalım orda canı düşük deva falan kesersin
Bence gayet mantıklı birşey en azından çöpçü multiler giremezler ve rahatlamış oluruz. Adamlar multi giriyor biz açıkta kalıyoruz. Adamın oyuna 1 TL katkısı yok ne pk atmış ne başka birşey alıyorlar çoklu pc giriyorlar. Yav adamlar reb basmıyor yıllarca üstüne item almamış adamlar mevcut. Bence gayet mantıklı
bronze pre alan 0 yan npli multi karakterLERİNİ sokuyor bu durumun önüne geçilmesi lazım bencede
İçeriye girerken öncelik Sağ np olsun en azından hakkıyla oynayanlar girebilsin dedik, yok diyenler oldu. Neymiş cz çıkmıyorlarmış np kasmıyolarmış slotta farm atıyolarmış tabi yersen uçan kaçan illegalden yer bulursalar :D
İçeriye girerken sağ np çeksin dedik ona da yok çektiler.
Eee ben anlamıyorum farm atıyolarsa karakterini geliştiriyosalar gerekli itemleri alıyosalar slotta oynamak için mi alıyolar saçmalık. Etkinliklerde bulunan multilere kesinlikle çözüm bulunmalıdır. Kullanılan 3. parti programlara çözüm üretilmelidir. Ayrıca pk alanında dahi rahat rahat açıp elini kolunu sallaya sallaya oynayanlara da çözüm üretilmelidir.
En çok getirisi olan ve en çok suistimal edilen etkinlik JR'dir. Ne kadar şart getirilirse o kadar iyidir.
Karşı çıkan arkadaşların çoğunun ortak özelliği ya sadece etkinlikten etkinliğe giriyor olmalarıdır ya da birden fazla karakterle uğraşıyor olmalarıdır.
Aksi halde oyunu aktif oynayan "sadece" Old draki ve 7th görevini Gold Pre ile bile yapsanız günde belli bir NP ister istemez kasılıyor.
Şu itirazları duyar gibiyim: "Ben pre almak zorunda mıyım?"/"Ben görevleri yapmak zorunda mıyım?"/"Ben NP kasmak zorunda mıyım?" ee değilsin o zaman şöyle düşünelim "Sen JR'e girmek zorunda da değilsin" :)
Bir karar vermeniz gerekiyor herşeye yok çekmekle bu iş olmaz. Farm mı atıcaksın etkinliğe mi gireceksin yoksa her ikisini de mi yapacaksın? Her ikisini de yapacaksan 1 zahmet cz gidip np de kasacaksın ki pk canlansın. 0 leader pointle multi giren karakterlerinizi kimse taşımak zorunda değil. Sizler bu solo oynayan kişilerin kamburlarısınız. He yok sadece farm atıcam diyosan o zaman etkinliğe girmeyeceksin. Etkinliğe girecem farm atmıyorum diyorsan da pk da atıcaksın np'ni kasıp öyle cıkacaksın pk'ya.
Sürekli itiraz ediyorsunuz bişeylere sürekli yok olmaz çekiyosunuz. Sizlerin etkinliklere multi karakter soktuğunuzu zaten biliyoruz da bari itiraz etmeyin be :)
Kısa yazmak istiyorum ama kısa yazmayı da pek beceremiyorum. Uzun uzun yazacağım; okuyan okusun. :)
Oynadığımız oyun bir MMORPG ve hem PvE hem de PvP içerikleri barındırıyor. Etkinlikler de doğal olarak bunun üzerine tasarlanmış durumda.
PvP içeriği barındıran etkinliklerin belirli ve makul miktarda Leader Point istemesini normal karşılayabilirim. Fakat oyunda tamamen PvE odaklı içeriklerin bile Leader Point istemesi bana göre başlı başına yanlış.
Bunun en bariz örneklerinden biri Draki Kulesi.
Yeni karakter açmış bir oyuncunun CZ'ye çıkıp ilk Leader Point görevini yapabileceği seviye belli. Sen sadece PvE içeriği yapacak oyuncudan bile Leader Point istiyorsan aslında oyuncuya şunu söylüyorsun:
“Ya Premium alacaksın ya da yeterli seviyeye geldikten sonra CZ'ye çıkıp Leader Point görevi yapacak veya PK atarak gerekli LP'yi toplayacaksın.”
Neden?
Adamın yapmak istediği içerik PvE. Rakip oyuncuyla savaşmayacak, PK atmayacak. Sadece PvE içeriğine katılabilmek için neden PvP ile ilişkili bir puanı toplamak zorunda olsun?
BDW bir PvP etkinliğidir. Buraya girmek isteyen oyuncudan belirli ve makul seviyede LP istenmesini anlayabilirim. Yanlış hatırlamıyorsam şu anda 100 LP istiyor ve bu bana göre makul bir miktar.
JR ise hem PvE hem PvP öğeleri barındıran hibrit bir etkinliktir. Rakip gelmeden bütün yaratıkları ve Deva'yı kesersen etkinliği PvP yapmadan bile kazanabilirsin. Rakip Deva ölmeden yetişirse olay PvP'ye dönebilir; kimi zaman doğrudan savaşılır, kimi zaman KS denenir, kimi zaman karşı taraf yukarıda bekleyip son anda saldırmayı tercih eder.
Dolayısıyla JR'nin de **makul seviyede** LP istemesini anlayabilirim.
Peki Ultima? Draki?
Rakip oyuncuyla PvP yapmadığımız bu içeriklerin LP istemesinin mantığı nedir?
Hatta bu konuda bu kadar ısrarcı olan arkadaşların önce şunu savunması gerekmez mi?
**Premiumlu oyuncuların LP gereksiniminden muaf tutulmasını kaldıralım.**
Madem etkinliğe katılmanın ölçüsü oyuncunun PK yapması ve LP toplaması olacak, Premium satın alınca bu kriter neden ortadan kalkıyor?
Hatta daha ileri gidelim. Saat 22.40'ta iki farklı JR açılsın. Birisi tamamen PvP üzerine, diğeri tamamen PvE üzerine tasarlansın. Ödülleri de içeriklerine göre düzenlensin.
Sonra bakalım bugün “aktif oyuncu PK atar, LP kasar” diyen oyuncuların ne kadarı PvP JR'yi, ne kadarı PvE JR'yi tercih edecek. :)
Ama bana göre asıl mesele zaten bunların hiçbiri değil.
**Oyundaki temel problem Leader Point değil, multi, abuse ve adaletsiz katılım/eşleştirme sistemi.**
Sen JR'nin Leader Point gereksinimini 1.000'e de çıkarsan, 2.000'e de çıkarsan; bunu ticari şekilde yapan veya onlarca karakterle etkinliğe girmeyi kafasına koymuş adam gerekiyorsa o LP'yi de kasar ve yine girer.
Sadece önüne aşması gereken yeni bir engel koymuş olursun.
Devam