Öneri : Hile Reportla Cash Kazan
Herkese iyi günler. Cheat report sisteminin oyuncular tarafından kullanılmaya teşvik edilmesine ve dolayısıyla daha temiz bir oyun olmasına bir adım daha atmak istenirse bir öneride bulunmak istiyorum.
Hepimizin bildiği gibi senelerdir oyunda gerek pazarda dolandırıcısı, gerekse slotlarda illegal hesaplarla para kasanı bitmiyor bazı illegal programlar gmler daha oyuna girdiğinde direk oyundan çıkıyor ya da slottan town atıyor ve tespiti oldukça zorlaşıyor. Bu gibi sebeplerden ötürü ben oyuncuların report sistemini daha yoğun kullanmaya teşvik edilmesi gerektiğini düşünüyorum.
Haftalık ya da aylık cheat report bölümüne konu açan ve illegal oyuncuları bildiren kişilere cash çekilişi yapılabilir ve insanlar hem daha fazla illegal durumu şikayet eder hem de karşılığında bir ödül kazanma şansı olur. Eminim böyle bir şey yapılırsa illegal oyunculara normal oyuncular savaş açacaktır ve pek çok oyuncu oyun içerisinde slotları, pazarları, madenleri gezip bu faaliyetleri report edecektir.
Ben sistemin basit bir şekilde nasıl yapılacağı önerisinde bulundum umarım oyun yetkilileri böyle bir konuyu enine boyuna düşünüp uygun bir sistem üzerinde çalışıp bir hamle yaparlar. Herkese iyi forumlar dilerim konuya desteklerinizi bekliyorum...
Konuya gelen birkaç öneri ve yorum üzerine ilk editi atıyorum : Arkadaşlar tabi ki reportlama işini bir şey bekleyerek yapmıyor kimse ama bu oyunda senelerdir tek bir report bile atmayan illegal bir durum gördüğünde yayıncılara kanka şunun videosunu çeksene şunu reportlasana diyen insanlar varken cr bölümünün kullanımına teşvik etmek tabi ki mantıklı ve uygun olacaktır. Ayrıca konunun suistimal edilmemesi adına mutlaka çözüm ve öneriler olacaktır yani adam yan hesaptan koxp açıp kendini reportlayarak 3200 cash kazanmasın tabi ki. Ancak bu gibi bir durumun getirilmesi ile daha fazla oyuncu cr bölümünü kullanacaktır diye düşünüyorum o yüzden konunun suistimal edilebilir yönleriyle ve çözüm önerilerinizle eleştirilerinizi bekliyorum. Teşekkürler.
İkinci edit : Sistemin oyuncular tarafından suistimal edilebileceği düşünülüyor. Bu sistemin çekiliş usulüyle getirilmesi sistemin suistimal edilmesini ortadan kaldırır. Başka bir öneri ve geliştirme üzerinde düşünceniz varsa yazın lütfen.
Üçüncü edit : Arkadaşlar oyunda ki tek illegal durum koxp gibi davranıyoruz farkında mısınız? Pazar dolandırıcıları, trade dolandırıcıları, fake siteler ile pm atıp oltalama yapan dolandırıcılar, makro kullananlar, küfür ve hakaretler gibi oyun kurallarının dışında yapılan her davranışın reportlanması ve cezalandırılması gerekiyor ki daha temiz bir oyun içeriği olsun. Bu arada konuya YouTuber ve içerik üreticisi arkadaşlarımız da destek vermeye başladı hepsine ayrıca teşekkür ederim. Umarım güzel bir şeyin gelmesini sağlarız hep birlikte...