dikkatli olun
Bu şekilde sms atıp tuzağa düşürmeye çalışıyolar
Printable View
dikkatli olun
Bu şekilde sms atıp tuzağa düşürmeye çalışıyolar
Telefon numaralarına nasıl ulaşıyorlar acaba
oyun içinden ve forum sitelerinden numaralarınıza ulaşabiliyorlar dikkatli olun
Selam,
Bu konu hakkında sürekli insanları bilinçlendiriyoruz fakat bu tür fake site, forum ve sosyal medya sayfalarına inanan oyuncular ne yazık ki olabiliyor. Sadece resmi site, forum ve sosyal medya sayfalarını takip etmeniz en sağlıklı olanıdır.
# Nttgame sizi bir ödül için bir yere yönlendirmez, mesajların sonunda yer alan B003 gibi rakamlara bakarak hangisinin orijinal olup olmadığını fark edebilirsiniz. Detaylı bilgiye aşağıdaki konudan ulaşabilirsiniz.
[DUYURU] Sahte Sosyal Medya Sayfaları ve SMS'ler Hakkında
Ek olarak, resmi olarak işlem yapılması adına özel mesaj yoluyla mesajın geldiği telefon numarasını bana iletebilirsiniz.
Kısa bir örnek veriyim anlarsınız.
+Selamlar iteminizi almak istiyorum fakat şu anda yeterli param yok telefon numaranı verir misin yarın parayı denklersem haber veririm
-Tabi buyur * Tel No * yarın kafana göre baktın alıcaksın mesaj atarsın.
Aradan 2-3 gün geçer ve sen bu konuyu unutursun. Bir başkası gelir ve pm atar.
+Selamlar oyun içerisinde param yok şu şu siteye koysak da ordan alsam olur mu param orda var.
-Olur neden olmasın benim için aynı şey.
Adam sana koyduğun ilanın numarasını sorar fiyatını sorar sen olduğundan emin olmak için.Sonrasında da daha öncesinden alınmış telefon numaran ile sana mesaj gelir.
+Merhaba, şu sitedeki ilanınız satılmıştır. Teslimat için lütfen şuraya geliniz. Teslim edeceğiniz nick : X
Olay bundan ibaret. Çoğu zaman itemin ederinden çok daha fazla teklif vererek gözünüzü kör etmeye çalışıyorlar.Nefsinize hakim olun :)
Siriusta da bir adam var sabit olarak tüm pazarları gezip pm atıyor. " Lütfen whatsapp veriniz iteminizi alıcam " şeklinde otomatik mesaj gibi herkese yazıyor.
Genelde sistem bu şekilde işliyor fakat clan memo'ya telefon numaralarınızı yazarak bir clan arkadaşınız tarafından da tuzağa düşürebilirsiniz.
Ben oyuna başlayalı tam bir ay oldu.Kimseye numaramı da vermedim bir ticaret içinde de bulunmadım. Son 5-6 sene içinde de hiçbir şekilde Usko ya da korsan sv de bulunmadım. Bu aralar korsan svlerden reklam mesajı geliyor. Bunu nasıl açıklayabilirsin peki dostum ?
forum.nttgame harici forumlar da aynı şekilde.hiç kimseye güvenmemek lazım, şöyle örnek veriyim; bir üniversite benim telefon numaramı dil kursuna satmıştı..
Hesap güvenliğini kişi sadece kendi sağlar. 3. şahıslara itimat etmemek gerekiyor.